To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - Camilla

Jasieńka - Pią 12 Paź, 2007 14:16
Temat postu: Camilla
dziewczyny pomóżcie mam czarną włóczke camille robiam próbki wzorków na szydełko i na druty i za nic w świecie nie umiem dobrać wzorku do swetra chciałam zrobić swetr ale to wzór nie wychodzi to go nie za bardzo widać bo za ciemna włóczka pomóżcie mi prosze dajcie jakieś wzorki na tą włóczke a konkretnie o jakieś widoczne żeby było widać bo to czarny kolor byłabym bardzo wdzięczna przykro mi
dom_Klary - Pią 12 Paź, 2007 15:48

Zawsze mówiła, że czarny to wredny.
Moim zdaniem najlepiej wychodzą ażury np. *1 oczko zdjęte na prawo , 1 ocz.przerobić na prawo i przeciągnąć przez oczko zdjęte ,jeden narzut*.Parzyste rzędy -wszystkie oczka na lewo.Szybko sie robi i fajnie wygląda.
Pozdrawiam sztrikuję

Jasieńka - Pią 12 Paź, 2007 16:33

dziękuję ci Klaro a jescze bym prosiła o wzór szydełkowy cmoknięcie cmoknięcie
jaga48 - Nie 14 Paź, 2007 10:48

Z camilli robię masę rzeczy, tyle, że nie czarnej. Pięknie układa się zarówno na drutach jak i na szydełku.
monika_b - Wto 16 Paź, 2007 10:27

Z Camilli robiłam tą bluzeczkę .
Bardzo fajna włóczka, mięciutka, fajnie się ślizga po szydełku.

udagan - Pią 26 Paź, 2007 10:05

Witaj. Mam ten sam problem. Też mam Camille i nie mam pomysłu. Chce zrobić bluzeczkę ale taka bardziej zabudowana, nie ażurową. Jedyne co mi się w miarę spodobało to coś takiego. Może ci się spodoba.
Jasieńka - Pią 26 Paź, 2007 10:20

no fajny wzorek ja już też wymyśliłam robie go na drutach ściegiem francuskim dzięki za pomoc cmoknięcie cmoknięcie
udagan - Pią 26 Paź, 2007 10:24

Proszę Very Happy
A na jakich drutach robisz? Bo ja próbki robiłam jak zalecali (nr. 2,5 - 3,5) ale za sztywno mi wychodziło Sad

P.S.monika_b, zapomniałam dodać, że bluzka super Ci wyszła cool

MONII28 - Wto 24 Mar, 2009 12:41

Witam

Ja robiłam spódnice i bluzkę z zielonej camilli i brakło mi 3 motków do ukończenia bluzki.
Czekam już drugi tydzień na dostawę w sklepie i zastanawiam się nad kupnem włóczki w sklepie internetowym.
Jeśli ktoś ma taką włóczkę chętnie odkupie.
Ewentualnie proszę o opinie o tym sklepie do którego wkleiłam link.

http://www.swiatwloczki.p...products_id=534

M. - Śro 21 Lip, 2010 15:16

dzis spotkałam NOWĄ Camille ma długość 169 m, poprzednia miała 125 Smile
Makarbella - Śro 21 Lip, 2010 18:26

MONII28, zapomnij o dostawie. Hurtownia ma u cmok rlop do końca wakacji i jeśli ktoś ci obiecuje dostawę to cię niepotrzebnie zwodzi. Przy okazji, co ciągle powtarzam - Camilla to to samo co Miya, a Almina to Myra, tylko w innym papiurku.

M., to nie była nowa Camilla tylko Almina albo Myra.

maja1 - Śro 21 Lip, 2010 22:43

MONII jeśli jeszcze szukasz to tutaj jest ..Camilla
Jeśli zależy Ci na szybkiej wysyłce napisz do sklepu