Podstawy, porady - Spodnie ciążowe
Poranna - Czw 13 Paź, 2005 18:55 Temat postu: Spodnie ciążowe kobiety, nie macie może wykroju na spodnie ciążowe, w miarę łatwe do uszycia (uczę się szyć, akurat będąc w ciązy); moga być spodnie dresowe, 'wyjściówki', cokolwiek, byle łatwe do szycia
będę wdzięczna za pomoc, bo juz czas na coś, w co mi sie brzucho zmieści
pozdrawiam
Poranna
Ple Ple - Sob 15 Paź, 2005 19:16
Nie mam wykroju, ale moja kolezanka przerobila sobie stare spodnie na ciązowe. odcięła górę spodni - z tyłu pasek, a z przodu bardzo nisko wycięla. Potem wszyła z przodu elastyczny materiał tak, ze obejmuje jej caly brzuch, a z tyłu doszyła pasek tak, żeby móc przez całość nawlec gumkę. Teraz ma eleganckie spodnie ciązowe, bo jak zakłada dłuższą bluzke, to nie widać tego, co wszyła, a dół jest elegancki.
Wiem, że to nie wykrój, ale może mój nieudolny opis się na coś przyda:)
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob 15 Paź, 2005 19:17 ]
No i gratuluję !!!!!!!!!!!!!!!!!
Poranna - Wto 18 Paź, 2005 14:24
uszyłam wczoraj takie:
ania78 - Pią 30 Gru, 2005 13:52
No świetne ja też teraz tylko takie spodnie szyję, albo dresowe, albo normlane eleganckie tylko że bawełniana wstawka z przodu, nawet zamka wtedy nie trzeba
A gumkę wszywam tylko z tyłu bo z przodu wszystko mnie ciśnie nawet jak jest luźne Tylko że troszkę brzuszka do takich spodni trzeba mieć, inaczej spadają
kawa80 - Śro 27 Cze, 2007 23:49
chciałabym zobaczyć skan lub zdjęcie jak ubranie wygląda na modelce oraz opis wraz z wyrysowanymi formami. Nie chodzi mi o skanowanie tego wielkiego arkusza z wykrojami bo to nie realne, tylko same rysunki.
Poranna - Czw 28 Cze, 2007 08:38
Kawa, zeskanowałam to, co mam:
opisy i miniaturki wykrojów są TUTAJ
kawa80 - Czw 28 Cze, 2007 13:17
Super, a czy mogłabyś jeszcze zeskanować z tych szarych stron Burdy jak wyglądają formy?? Ja sobie już przerobię z normalej na taką ciążową tylko chciałam zobaczyć czy na jakiś szczególny element w konstrukcji muszę zwrócić uwagę, byłabym bardzo wdzięczna
Poranna - Czw 28 Cze, 2007 16:16
Kawa, pod zdjęciami z poprzedniego mojego postu jest link, kliknij, tam są te szare strony też
Truskaweczka - Pon 27 Lip, 2009 11:01
Przerobiłam dżinsy, wszyłam bawełnę w wycięty przód.
Ech, fajnie było w ciąży... ale jeszcze mam brzuch
|
|
|