Poznajmy się - to i ja sie przywitam
szajka - Pią 04 Sty, 2008 19:35 Temat postu: to i ja sie przywitam hej, od kilku dni chodzi mi po głowie szydełko, z reguly raz w roku siadam i probuje cos zrobic a potem mi nie wychodzi , poddaje sie i zostawiam to na jakis czas... a potem sobie znowu przypominam
Mam na imie Kasia jestem z Wawy, postanowilam ze do was dolacze bo bardzo chce sie nauczyc raz a porzadnie robic na szydelku... z zazdroscia patrze na wasze fotki w pieknych recznie robionych bluzeczkach,... no cudo...
jestem kompletnie zielona ... tzn umiem łańcuszek ale nawet krok nastepny i jakis polslupki juz sa dla mnie problemem...
do tego jestem leworeczna
ale postanowilam sprobowac
Kolezanka ma mi wyslac jakies szydelko i kawalek wloczki zebym miala sie na czym uczyc (bo poki co nie mam kaski zeby sama kupic a i dzieci chore wiec nawet nie ma jak wyjsc do sklepu)
tak więc witam się
i życze sobie powodzenia
gabi12 - Pią 04 Sty, 2008 20:24
hej hej witam serdecznie ja też jestem nowa i bez większych osiągnięć, ale jak chcieć to móc. Szydełko prosta sprawa wystarczy umieć przeciągnąć nitke przez oczko ot cała filozofia. Jeśli już umiesz łańcuszek to chyba już ze słupkami nie będzie tak źle. Jak masz na szydełku oczko z łańcuszka to nawijasz na szydełko 1 raz nitkę z motka i póżniej wkłuj szydełko w robótkę i znowu nawijasz raz nitkę przeciągasz przez robótkę znowu nawijasz i przeciągasz przez 2 oczka i znowu nawijasz i przez kolejne 2 oczka przeciągasz ijuż jest słupek. Mam nadzieję że dobrze ci wytłumaczyłam daj znać jak ci idzie . Pozdrawiam i zapraszam częściej. Zdrówka dla dzieci życzę
szajka - Pią 04 Sty, 2008 20:49
dzieki za zdrowko
poki co cwicze teorie poki mi kolezanka z drugiego kranca PL nie wysle szydelka i wloczki kjakiejs zebym miala na czym cwiczyc, wiec dam znac jak juz cos bede miala
grzewa - Pią 04 Sty, 2008 21:14
Witaj Kasiu. Mam nadzieję, że niedługo obejrzymy Twoją galerię prac szydełkowych. A z pomocą naszych specjalistek od szydełka - wszystko możliwe. Więc głowa do góry, szydełko w łapkę (jak już przyjdzie) i do roboty.
jadzia64 - Pią 04 Sty, 2008 22:21
Witaj Kasiek! To ja Też się tutaj zarejestrowałam i mam nadzieję, że mnie przyjmą.
Bet - Sob 05 Sty, 2008 07:17
witam cieplutko
Zosia32 - Sob 05 Sty, 2008 09:08
Szajka witaj serdecznie na forum
Pozdrowienia
_ulcia - Sob 05 Sty, 2008 09:14
Witaj Kasiu, życzę powodzenia w nauce
szajka - Sob 05 Sty, 2008 10:27
dziękuję za tak miłe przywitanie...
dzis postaram sie skoczyc do centrum handlowego w ktorym jest pasmanteria, moze tesciu mnie podrzuci i zasponsoruje kawalek sznureczka i szydełko bo tak sie nakręciłam że juz usiedzieć nie mogę.
cześć Jadziu, fajnie ze sie zarejestrowalas
Bernadka - Sob 05 Sty, 2008 10:33
Witaj
dota72 - Sob 05 Sty, 2008 11:16
Witaj Kasiu .
alicja11 - Sob 05 Sty, 2008 11:21
szajka, witaj
Grażyna - Sob 05 Sty, 2008 13:02
Witaj, witaj. Od razu zachęcam do obejrzenia szkołki na stronie głównej http://maranta.livenet.pl/podstawy_szydelko.htm
No i muszę Cię zmartwić troszeczke, bo dzierganie, nie tylko na szydełku, jest kosztowne (nici nie sa tanie!). Mam jednak nadzieję, że uda ci sie zdobyc środki na to hobby, że skorzystasz sporo z naszego forum i szybciutko pochalisz sie swoimi pierwszymi pracami. Życzę powodzenia
wiesia_33 - Sob 05 Sty, 2008 14:32
szajka witam cieplutko i trzymam kciuki za Ciebie z nauką sztuki szydełkowania
Halkuk - Sob 05 Sty, 2008 14:53
Kasiu , Jadziu witajcie wśród nas
iwi - Sob 05 Sty, 2008 21:43
Witaj!
Na pewno dasz radę.
Ja też jestem leworęczna. Doradzę tylko, że wszelkie zdjęcia instruktażowe możesz "przerzucić" w programie graficznym na lustrzane odbicie.
Wtedy łatwiej się "czyta" te zdjęcia, wiadomo i co, i gdzie, i z której strony.
Trzymam kciuki.
Pozdrawiam
szajka - Nie 06 Sty, 2008 00:17
iwi no na to bym nie wpadla ....  dzieki za super pomysł...
małgośka - Nie 06 Sty, 2008 09:39
Witam serdecznie wśród zakręconych forumowiczów. czekamy na pierwsze prace.
nula - Nie 06 Sty, 2008 20:13
szajka, Nie martw się na zapas.
Nauczysz się na pewno, tylko trochę cierpliwości.
A co do kosztów, to najlepiej popytaj wśród znajomych i rodziny, czy ktoś nie ma jakichś zbędnych włóczek albo nici, na pewno coś się znajdzie.
Ja sama sporadycznie kupuję coś nowego. Wszyscy w moim otoczeniu wiedzą, że mi się wszystko przydaje i co rusz mi ktoś coś podrzuca. ("bo u mnie leży a ty coś z tym zrobisz")
Pozdrawiam serdecznie
Elżbieta P. - Pon 07 Sty, 2008 10:21
witaj Kasiu i ucz się szydełkować bo warto, szydełko to świetna sprawa
szajka - Pon 07 Sty, 2008 10:41
póki co znowu zmienilam zdanie i wczoraj wszystko sprulam i robie szaliczek... ale teraz juz robie do końca... nie ma zmiłuj... taki prosty bo 10rzedow polslupkow i 11-sty słupki, i tak wkoło macieju... wieczorem wkleje fotke tego co juz zrobilam
gabi12 - Pon 07 Sty, 2008 12:05
No samozaparcie to ważna rzecz. Ale później będzie sama przyjemność oglądania własnych dzieł. A najlepiej zacząć od najprostszych rzeczy. Dzieci już zdrowe?
szajka - Pon 07 Sty, 2008 12:43
Dzieciaki ? bo ja wiem. oni nigdy nie sa zdrowi tak w pełni...
póki co Kube puscilam juz do przedszkola bo nie moze miec zaleglosci a chodzi do zerowki, ma katar ale co poradze...
Xawek chyba lepiej, chyba ten Lipomal na przeziebienie pomógł bo po3 dniach dawania kaszlu zostalo moze 10% tego co bylo, bo kaszlal jak gruzlik...
tylko po poludniu musze z nim isc po Kube do przedszkola a to godzinny spacer w obie strony wiec nie wiem czy nie zaprzepaszcze tych dobrych efektow syropu, ale nie mam z kim go zostawic. zobaczymy
a co do robotki to postanowilam wplesc drugi kolor
lena77 - Śro 09 Sty, 2008 12:54
szajka
Dzięki za wpisik na moim wątku. Miło mi Cię poznać.
Wbrew pozorom żadna ze mnie weteranka - ja tak próbuję to tego, to tamtego, aż nie trafię na to, co mi się naprawdę podoba. Teraz jestem na etapie szydełka i decoupage. Ale w planach mam nieco więcej. Zobaczymy.
Najgorzej to z szukaniem czasu na to wszystko, co miałabym ochotę robić i osób chętnych do podzielenia się swoja wiedzą. Myślę, że to forum jest idealne pod tym względem, a na brak pomocy ze strony koleżanek nie będziemy musiały narzekać.
Pozdrawiam i do następnego razu, lena77
:olowek:
|
|
|