Galerie prac użytkowników forum - jezzabell tez sie chce pochwalic
iz_igna - Śro 23 Sty, 2008 14:22 Temat postu: jezzabell tez sie chce pochwalic witam dawno sie nie odzywalam ale przegladnelam chyba wszystkie mozliwe albumy z forum i udalo mi sie tez cos skonczyc wiec postanowilam pokazac tez cos mojego - nie jest tego wiele bo jestem malym leniem, ale chcialabym uslyszec wasze opinie...
tutaj cos dla oczekiwanego dzidziusia
iz_igna - Śro 23 Sty, 2008 14:28
a tu jeszcze jeden
iz_igna - Śro 23 Sty, 2008 15:00
dziekuje Bozenko
a tu cos starszego - w zeszlym roku corka byla u komunii wiec wydziergalam jej takie bolerko
a sweterek na dziewczynce obok wydziergalam okolo 4 lat temu tyle ze dla dziewczynki nieco wiekszej wiec nie jest zbyt dopasowany
iz_igna - Śro 23 Sty, 2008 15:05
a tutaj cos z bizuterii - tym razem szydelko
iz_igna - Śro 23 Sty, 2008 15:33
dzieki dziewczyny za uwagi tego mi wlasnie trzeba...
tak obydwa sweterki sa zapinane z tylu na sciagaczu (chociaz guziki jeszcze nie przyszyte... ) wiem cos o tym ubieraniu bo dwojke juz odchowalam
a rozmiar tak powiedzmy 0-3 miesiace (moze nawet do okolo 6-ciu) robilam zupelnie z glowy bo jako zem len to trudno mi za wzorami podazac, ale zawsze mam jakies dzieciece ubranko zeby przyrownac...
a pierwszy komunijny sweterek - ten duzy, wzorowalam na sweterku z burdy dla dzieci ale nie wiem gdzie ona teraz jest, byly tam swietne dziergane ubrania dla dzieciakow...
iz_igna - Śro 23 Sty, 2008 15:49
obwod rozpietego sweterka pod szyja wynosi 44 cm a zapietego 30 cm a dlugosc raglanu od szyi do miejsca pod pacha 16 cm ale jak bedzie lezec na dziecku to trudno powiedzec - i mysle ze to tak jak na rozmiar 74 bardziej ale zamierzam zakladac od poczatku bo jest dosc rozciagliwy ze tak powiem
Grażyna - Czw 24 Sty, 2008 14:21
Dzieki, ja zrobiłam malutki sweterek i moj reglan to 12 cm. Dzisiaj kupiłam i wszyję guziki, to pokażę w swojej galerii
małgośka - Czw 24 Sty, 2008 16:52
iz_igna, piękne prace. Śliczne sweterki dla maluszka.
Ja myślę, że sweterek powinien mieć taki obwód pod szyją, żeby przechodziła główka. maluszki mają dosyć duże główki w porównaniu z reszta ciała.
Obwód na 44 cm powinien starczyć do pół roku. Miesięczny maluszek ma obwód głowy 37-39 cm. Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to może to sprawdzić na siatce centylowej. Tam orientacyjnie widać obwód główki. Mój mały w 1 miesiącu miał niecałe 35 cm, w 3-40cm, w 6-44 cm, w 8-45 cm, w 12- 50 cm obwodu główki. Oczywiście trzeba do tego dodać trochę zapasu, żeby główka łatwo wchodziła. Zawsze lepiej, gdy sweterek jest trochę za duży niż za mały.
Pozdrawiam i czekam na dalsze prace.
iz_igna - Czw 24 Sty, 2008 20:38
dziekuje dziewczyny za wsparcie jestescie super
tak tez myslalam ze ten obwod nie bedzie wiecej niz na pol rocznego maluszka, jestem w trakcie dziergania trzeciego raglanowego sweterka tym razem mam nadzieje, ze z kapturkiem i planowalam na rozmiar na pol roku do roku mam nadzieje ze obwod mi sie uda tym bardziej ze znowu dziergam calkowicie z glowy
iz_igna - Wto 12 Lut, 2008 16:21
Alienor, Buziaczek, Ata30, Lacrima, Bernadka, Jarka, Gabis, Zosia32 dziewczyny serdecznie dziekuje za wszelkie mile slowa, dziergam dosc powoli bo chcialabym dorownac wam w wykonaniu, ale mam cos nowego co skonczylam
buciki dla dzidziusia, sa takie fajniutkie, mieciutkie, wlasciwie zrobilam je dla kolezanki w zamian za przysluge ale koncze juz druga pare (w mniejszym rozmiarze) dla mojego oczekiwanego malestwa
iz_igna - Pon 25 Lut, 2008 16:27
witam milosniczki robotkowania... ja tylko tak na chwilke, niby tyle czasu tylko siedze w domku i nic nie robie ale mi ta ciaza juz strasznie ciazy
dziekuje za mile slowa, udalo mi sie skonczyc jeszcze jedne buciki na drutach tylko ze pomylilam sie i mam je takie same czyli zapina sie je na ta sama strone
skonczylam tez fajna serwetke, ktora wymaga jedynie formowania, ale jest taka wiosenna, ze juz ja pokazuje...
iz_igna - Pią 11 Lip, 2008 15:28
sto lat chyba uplynelo...
mam cos co ukonczylam od tamtej pory wiec wstawiam...
iz_igna - Pią 11 Lip, 2008 15:38
i jeszcze:
|
|
|