To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Wielkanocne pisanki monawmony

monawmona - Pią 29 Lut, 2008 14:36
Temat postu: Wielkanocne pisanki monawmony
Przedstawiam moje pisanki wielkanocne .Wykonane sa na wydmuszkach kurzych , pomalowane farbą ścienną a następnie wyklejone elementami skreconymi techniką quillingową .

Szczegóły wykonania poszczególnych pisanek widoczne są na zdjęciach w albumiePisanki quillingowe

monawmona - Pią 29 Lut, 2008 20:25

Dziekuję . Zrobienie jednej pisanki zajmuje mi prawie cały dzień ( pomalowanie, wycięcie paseczków , naskręcanie i naklejenie ) jakieś 6-8 godzin , niestety to bardzo czasochłonne zajęcie . Ale cieszę sie że znajdują uznanie . :calusek:
monawmona - Sob 01 Mar, 2008 09:35

Dziękuję dziewczyny za uznanie .
Małgośka - przepis na quillingowe pisanki-robimy wydmuszki , malujemy farbami w celu utwardzenia i nadania ładnego tła .Następnie tniemy z kartek kolorowych ( blok rysunkowy kolorowy) paseczki o szerokości 3 mm i długości około 15 cm , nawijamy na igle w kółka , sklejamy końcówke , mozemy ukształtować rózne wzory i kazdy pojedyńczy element naklejamy na gotowe wydmuszki , robiąc wzory.

monawmona - Pon 03 Mar, 2008 08:48

monaliza - farbę do ścian , pozostała jesczez mi biała po remoncie , wiec nalałam do kilku słoiczków i zrobiłam sobie pastelowe kolorki przez wymieszanie z farbkami plakatowymi. A jesli chodzi o klej to używam kleju do tapet , rozrabiam sobie w słoiczku z zamknięciem i klej nie wysycha , doskonale trzyma i jest przezroczysty.

Jak sa jakieś pytania , to prosze śmiało pisac , chętnie odpowiem.

monawmona - Pon 03 Mar, 2008 12:26

dziękuję za miłe opinie . cmoknięcie
avante- tak papier kolorowy dwustronnie .

monawmona - Pon 03 Mar, 2008 15:14

Lucyna - pewnie że tak . hopla

A ja przedstawiam dwa moje najnowsze dzieła .

monawmona - Pon 03 Mar, 2008 20:28

Ponieważ święta zbliżają się wielkimi krokami , pomyślałam nad pisankami mniej czasochłonnymi . Co o takich myślicie?

monawmona - Pią 07 Mar, 2008 17:48

Kolejne pisaneczki w pastelowych odsłonach .

monawmona - Wto 11 Mar, 2008 18:24

Dziękuję kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie

Tym razem wstawiam fotke pisanki , nad którą troszkę dzisiaj popracowałam . Pozdrawiam.