To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - Wraca zima???

bea julla - Czw 13 Mar, 2008 16:42
Temat postu: Wraca zima???
U mnie przed chwilą padał i nadal pada snieg wściekły brrrrrr

Wiosna miała byc a tu taka niespodzianka..

ale jest i dobra wiadomośc . Zanim fotosik dodał fotke do wiadomości znowu swieci słońce

Madzia - Czw 13 Mar, 2008 17:48

To na pewno ostatnie podrygi zimy. U mnie za to wczoraj cały parapet w lodzie, taki grad był, a na dworze huk jakby się wszystko waliło.
bea julla - Czw 13 Mar, 2008 18:25

Wczoraj było spokojnie , tylko wiało strasznie.....ale dziś wiatr hulał az mojego świerka potargał wesoło mi grad i snieg stypał az dudniło a niebo było niemal czarne.
Trwało to zaledwie chwilkę i pojawiła się tęcza.... niestety nie udało mi sie jej sfotografować...

Oby do słonecznej i cieplutkiej wiosny cool

Madzia - Czw 13 Mar, 2008 18:27

A ja teraz dopiero zobaczyłam, że Ty jesteś z lubelskiego. A skąd?
bea julla - Czw 13 Mar, 2008 18:51

kiedys mieszkałam w Zamościu a teraz na wsi.....koło Hrubieszowa
Madzia - Czw 13 Mar, 2008 20:26

Myślałam, że gdzieś bliżej mnie, a w tamtych okolicach nie bywałam. Ale podobno są to ładne okolice, jakbym się wybierała na wycieczkę to już do kogo mogę się o poradę zwrócić bye
bea julla - Czw 13 Mar, 2008 20:38

fakt faktem ,że okolica piekna. jak znajde chwile to zrobie pare fotek nad Bugiem.... co prawda to kawałek ode mnie ale czasem tam bywam zebalek gwarantuje niezapomniane wrazenia..... :olowek:
Grażyna - Pią 14 Mar, 2008 16:12

"W marcu jak w garncu" a "Kwiecien plecień poprzeplata troche zimy, troche lata".

U mnie wczoraj byla burza, lało jak z cebra, a dzisiaj słoneczko przemiłe swieciło. Idzie ku wiosnie!

szajka - Pią 14 Mar, 2008 16:26

Ja juz nie nadążam z tą pogodą
lepiej niech sie poprawi pogoda przynajmniej na pn wt i sr, bo zamierzam sie przeprowadzac i nie chce mi sie w zimnicy biegac :/

bea julla - Pią 14 Mar, 2008 16:29

jasne ,że do wiosny cool trzeba te wszystkie nadziergane przez nas ażurki pokazac wesoło mi ja juz sie nie moge doczekac wiosny........ i oczywiście lata wesoło mi
Madzia - Pią 14 Mar, 2008 19:53

Ja jak widzę pąki na drzewach to się lepiej czuję bye
maranta - Śro 19 Mar, 2008 08:58

Dziś rano wyjrzałam przez okno i...

Będzie piękne Boże Narodzenie tej Wielkanocy wesoło mi wesoło mi wesoło mi

kabyr - Śro 19 Mar, 2008 09:12

U mnie o 5 rano też było biało.
W tej chwili słonko przygrzało i się
śnieg topi.

Madzia - Czw 20 Mar, 2008 14:10

U mnie niestety też biało. Jak słonko się pokaże trochę śniegu stopi ale wciąż pada brrrrrr
bea julla - Czw 20 Mar, 2008 14:32

Cytat:
Będzie piękne Boże Narodzenie tej Wielkanocy

Masz rację.
Dzis wybrałam sie po zakupy , padało zdecydowanie bardziej niz w grudniu
Dobrze ,ze nie sprzedawali choinek bo pewnie bym kupiła puknąć się puknąć się

I cały czas pada, co słonko stopi to znowu napada wściekły

Grażyna - Czw 20 Mar, 2008 17:27

No i jest smiesznie. Wczoraj o 11-tej powiedziałam dzieciom, że nie wyjdziemy na spacer do ogrodu przedszkolnego, bo pada deszczyk. Minęły 2 godzinki, wyjrzało slońce, zrobiła się pogoda wiosenna. Poszłam z dziecmi na dwór. Wróciliśmy na podwieczorek i okazało sie , że w przeciągu paru minut świat zrobił sie cały biały, zaczął wiac silny wiatr. wesoło mi
Bernadka - Czw 20 Mar, 2008 18:18

a oto moja zima wiosną prawdziwe Boże Narodzenie na Wielkanoc puknąć się puknąć się
Madzia - Pon 24 Mar, 2008 12:22

Śmigus-dyngus po lubelsku

Tak sypie, że nie da się tak naprawdę zdjęć robić. Niestety okolice mego domu nie należą do szczególnie urokliwych.
Pozdrawiam! śnieżka

iwi - Pon 24 Mar, 2008 13:47

U mnie też zima, ale śnieg topi się...
Udało mi się dzisiaj "złapać" dwa zmarzluszki Wink na orzechu przed domem.