To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Porady babuni - czajnik bezprzewodowy śmierdzący plastykiem

kuela - Czw 11 Sie, 2005 21:45

Niemiły zapach z lodówki może poskromić oskrobany ziemniak lub kawałek chleba.
Very Happy

A czym można sprać plamy po smarach???
próbowałam tłuszcze, mleczkiem do mycia garków i nic?

Violetta21 - Czw 18 Sie, 2005 21:49

A może znacie jakiś sposób na pozbycie się zapachu plastiku z czajnika elektrycznego? gafa Zapach jest okrutny myślałam że po jakimś czasie przejdzie ale nie dalej cuchnie okrutnie :och:
barbara 1 - Czw 18 Sie, 2005 22:09

Wiola ja znam(pół żartem pół serio) oczoplas trzeba kupić nowy gafa
Violetta21 - Czw 18 Sie, 2005 23:35

Basieńka Razz o to chodzi że on jest nowy zagotowałam kilka razy w nim wodę ale to nic nie pomogło dalej waniajet Crying or Very sad
mcm2 - Pią 19 Sie, 2005 10:53
Temat postu: Małe kłopoty i duże problemy?-Babcia znajdzie radę.
Wioletta nić chyba ztym zapachem nie zrobisz ,do wyrobu czajnika został użyty złej jakości plastik ,nie wiem czy gwarancja to obejmuje ale masz jeszcze możliwość reklamacji ,że czajnik nie jest takiej jakości jaką gwarantował producent. Jako konsument masz pełne prawo zwrócić towar wadliwy lub złej jakości rządając wymiany na drugi egzemplarz , nie daj się zwieść sprzedawcy
kasik_ok - Wto 13 Wrz, 2005 19:15

Na nieprzyjemny zapach ryby pomaga też ocet Wink Wink
kaja1123 - Nie 06 Lis, 2005 22:19

Cytryna. Trochę soku z cytryny usuwa nieprzyjemny zapach śledzi i ryb z naczyń, sztućców i rąk.
Plaster cytryny dodany do kiszonej kapusty podczas gotowania zapobiega wyzwalaniu się przykrego, ostrego zapachu.

Ple Ple - Pon 17 Mar, 2008 12:38
Temat postu: czajnik bezprzewodowy śmierdzący plastykiem
Hej Smile

Pytanie mam do Was takie:
kupiliśmy czajnik bezprzewodowy. No i woda w nim zagotowana śmierdzi platykiem, tak że się jej pić nie da. fuj!!!!!! Co zrobić, zeby mu to przeszło? Gotuję wodę i wylewam - a on capi nadal......POMOCY!

szajka - Pon 17 Mar, 2008 12:52

Ple Ple mialam to samo i z tego co pamietam nei dalo sie tego wyplewic :/ kiepski czajnik moze, ten moj to taki najtanszy byl
a sprobuj moze przegotowac wode z octem, albo taki odkamieniacz naprzyklad moze to troche zmieni.

pinnii - Pon 17 Mar, 2008 15:04

Przeszłam to samo , nic nie pomogło w końcu kupiłam inny czajnik .........kiedyś mi mówiono "że tanie rzeczy są dla ludzi bogatych" święta prawda Smile
Ple Ple - Pon 17 Mar, 2008 15:26

kurde,ale tan nie był tani!!!!!!!!!!!!!Szlag mnie tarfi zaraz... a wczesniej mialam metalowy i byl OK wściekły
viburnum - Pon 17 Mar, 2008 15:36

Ple Ple, spróbuj z tą wodą z octem jak mówi Szajka. Tylko ja bym tego nie gotowała, tylko wlała i zostawiła na jakiś czas. Może jeszcze zostaw na czajniku karteczkę, bo jak znam szczęście mężczyzn, to Twój mąż na pewno zrobi sobie z tego herbatę wesoło mi
Grażyna - Pon 17 Mar, 2008 15:47

Wydaje mi sie, ze woda z octem nic nie pomoze. To raczej działa na odłożony kamień. Może sama zimna woda, albo oddac dziada do sklepu, jak jest gwarancja. wymienic na inny
bea julla - Pon 17 Mar, 2008 16:01

Tez miałam taki czajnik wcale nie należący do najtańszych i ten sam problem. Zastosowałam wszystkie znane mi metody i ocet i kwasek cytrynowy odkamieniacz i zakamieniłam go gotowaniem wody, zostawiałam w nim zimna wode na noc co tez podobno miało pomóc..Niestety nic nie pomogło i w efekcie końcowym wyladował na smietniku bo reklamacji nie uznano., tłumacząc ze nic nie czują ,zadnego zapachu i ze to wina mojej wody ha ha ha puknąć się . koszmar. wściekły
szajka - Pon 17 Mar, 2008 18:40

Pleple ale póki nic z nim nie eksperymentowalas to idz i wymien w sklepie albo oddaj
no bo szkoda pieniedzy jak troche kosztowal

szajka - Pon 17 Mar, 2008 18:44

http://www.allegro.pl/ite...r_gwar24m_.html ja mam cos takiego, tylko na dole jest napis Exclusiv, ale czajnik taki sam i bardzo sobie chwale nigdy nie mialam z nim problemów żadnych i nie jest drogi
Madzia - Pon 17 Mar, 2008 19:40

Wiecie co ja nie znam na to sposobu, ale poradziłabym, jeśli możesz go oddać to oddaj. To fakt, że z takim czajnikiem jest zawsze masa kłopotu. Mój mąż stwierdził kiedyś, że jednak na gazie jest taniej wyciągnęliśmy jakiś stary czajnik ze strychu, a mój śliczny żółciutki czajniczek elektryczny stoi w szafce.
szajka - Pon 17 Mar, 2008 20:52

Madziu ja tez raczej z gazowego korzystalam ale jak przyszlo małe dziecie i woda przegotowana byla potrzebna często na już to jednak elektryk szybszy i wygodniejszy Very Happy
a to ze taniej... przy dziecku i tak koszty rosną niemiłosiernie wiec te kilka kilowatów nie robi juz różnicy Very Happy

milamirka - Pon 17 Mar, 2008 21:25

Ja radze go oddac bo nic nie pomoze to juz jest taki plastik ze bedzie smierdzial a pozatym radze kupic podgrzewacz i czajnik normalny kupe forsy zaoszczedzisz nie wierzylam ale sie sama przekonalam ile mam do przodu kasiory:Smile):
Ple Ple - Wto 18 Mar, 2008 13:17

Dzieki dziewczyny za rady.

milamirka - mam podgrzewacz -ale niestety czajnik musze miec na prad, bo gazu nie mam, a piec mam na wegiel i drewno w odmu Smile wiec w nocy lipa, jak sie nie pali w piecu....

Mam nadzieję, ze da sie oddać ten czajnik i wziąć inny w zamian....

milamirka - Wto 18 Mar, 2008 13:24

Jezeli nie uzywalas to Ci łaski nie robia musza przyjac albo wymienic na inny odrazu wachaj jak bardzo smierdzi nic nie zrobisz z nastepnym zycze powodzenia bye
Madzia - Wto 18 Mar, 2008 18:44

Kurczę, piec na węgiel, to ja nie zazdroszczę, też to miałam w domu. I ciepła woda na gaz z butli, zawsze się kończył jak mój biedny mąż siedział w wannie namydlony.
Ple Ple - Śro 19 Mar, 2008 15:36

Madzia - u mnie sie woda grzeje od tego pieca a w lecie na prąd....

milamirka spróbujemy go zwrócić.

A póki co kupię ten do którego mi szajka linka podała