Dietetyczne - luna sie odchudza
luna19 - Śro 30 Kwi, 2008 15:46 Temat postu: luna sie odchudza jak wiekszosc kobiet, ja tez mialam problemy z nadwagą....koszmar
kiedy sie opamietalam ze cos mi za ciezko, to wazylam juz 80 kg
i wtedy mnie oswiecilo
wzielam sie za siebie z dnia na dzien... dieta 1000 kcal przez pol roku... przy tym
minimum ziemniakow, zero pieczywa i makaronow, w zamian wiecej ryb warzyw ryzu i kasz... i oto efekt półrocznych zmagań
aż wstyd sie przyznac ale tak wygladałam 5 i pol roku temu
tak pół roku pozniej 25 kg mniej
Krulik - Śro 30 Kwi, 2008 21:23
luna19, podziwiam za te 1000 kcal! ja bym chyba nosem się podpierała przy takiej diecie... A ile teraz jesz kcal tak mniej więcej? tzn czy nadal się pilnujesz?
qrka, podobno dobra jest dieta tzw. "garściowa" - nie jesz więcej niż Ci się zmieści w garści, właśnie żeby nie rozpychać żołądka. Do tego nie pić soków i słodkich napojów i jak najmniej kawy/herbaty bo zatrzymują wodę w organizmie.. najlepsza oczywiście woda. No i wyeliminować najgorszy grzeszek czyli jedzenie po 22 - ponoć wszystko co wtedy zjemy to się odłoży:(
Ja też jestem na etapie rozpoczynania odchudzania, ale takiego delikatnego, bez rygorystycznej diety... tak więc zrzucenie 10 kg trochę potrwa.... bu
luna19 - Śro 30 Kwi, 2008 22:52
O niełączeniu produktow tez cos tam czytalam.. ale nie praktykowałam...
próbowałam w swoim czasie herbatki odchudzające, na początku denerwowaly mnie bóle brzucha, ale przezylam, z tym ze potem organizm sie przyzwyczaił do herbatek i nic nie radziły... pomyslałam o tabletkach.. ale jak poczytalam o skutkach ubocznych to dalam spokoj.... wiec... poszlam po rozum do glowy i dalam sobie wycisk.. najgorsze były pierwsze dwa tygodnie, kiedy to ciemno w oczach sie robiło z głodu, żołądek sie domagal jedzonka a dostawał wode.... ale kiedy na wadze zaczelo ubywac to juz zapomnialam o glodzie... bylam szczesliwa widzącjak ciuchy zaczeły ze mnie spadac...
luna19 - Czw 01 Maj, 2008 08:03
Efekt jojo wystepuje w prawie kazdym przypadku... wystarczy troche nieuwagi, wieksze porcje troche słodyczy i juz mamy za swoje.. Ja po swojej diecie trzymalam sie 5 lat w dobrej formie..
oczywiscie po odchudzaniu robie zawsze badania.. czy aby nie przeholwalam...
Kazdy oczywiscie wybiera diete która mu odpowiada..
qrka - Czw 01 Maj, 2008 08:07
luna19, mam jeszcze jedno pytanko, jeśli za bardzo osobiste to odpowiedz na prv
A co sie dzieje z nadmiarem skóry ??? w tych newralgicznych miejscach oczywiście typu brzuch , uda podbródek?? skóry tez ubywa?? czy zostajemy w za dużym "ubranku"??
luna19 - Czw 01 Maj, 2008 08:27
na poczatku niestety jest troche luzno..ale z czasem skóra sie schodzi.. jezeli oczywiscie trzymamy sie zmniejszonych proporcji jedzeniowych, gorzej jest w przypadkach jojo, kiedy chudniemy i tyjemy kilkakrotnie w ciagu roku... wtedy skóra nie ma czasu sie zejsc i mamy nieprzyjemne skutki...
by jednak trzymac sie w formie jezdzilam i jezdze sporo na rowerze, nie cwicze, bo jestem przyznam sie szczerze zbyt leniwa... i wole mniej zjesc niz potem sie męczyc
jaga48 - Czw 01 Maj, 2008 09:33
Kilkanaście lat temu, kiedy odstawiłam papierosy, zaczęłam puchnąć w tempie kosmicznym.
Zawsze byłam szczupła i narastający brzuch wprowadzał mnie w przerażenie.
Zastosowałam metodę mniej drastyczną od Twojej, bo 1200cal.
To nie jest trudne,sama wiesz, zwlaszcza kiedy efekt zaczynaja byc widoczny.
Chudnie się spokojnie i w zasadzie w tym samym czasie skóra nadąża a jojo nie grozi.
Czas wiosny i wielu swieżych warzyw sprzyja odchudzaniu.
Dziewczyny, uwierzcie TO NIE JEST STRASZNE!
Dodam jeszcze jedno, zafundujcie sobie setera ona zadba o wasza linię...
luna19 - Czw 01 Maj, 2008 09:53
ja gdzies wyszukalam jeszcze cos ..
obliczanie zapotrzebowania na kcal
oblicza sie to od wzrostu... bo wiadomo ze kobieta o wzroscie 170 cm potrzebuje wiecej kcal niz kobieta o wzr 150 cm
i wyglada to tak pokaze na moich danych
wzr.. 156 - 100 = 56 x 35 = 1960 - 1000 = 960... i tak naprawde powinno mi wystarczyc 960 kcal ....
Jolmira - Czw 01 Maj, 2008 17:14
| hajdi napisał/a: | jolmirka co to jest za dieta  |
Wystarczy np w google wpisać tylko: Dieta na podstawie metody Montignac - forum
Sa tam i porady i przepisy a głównie polega to na tym by jeść koniecznie co najmniej 3 posilki w regularnych odstępach czasowych i nie łączyć tłuszczy z węglowodanami
Co ważne nie jest się wcale przy tej diecie glodnym
Krulik - Nie 04 Maj, 2008 23:13
luna19, ja też byłam w szoku na co komu 2900;D A ja muszę się teraz koniecznie pochwalić bo jakieś 2 tygodnie temu wyeliminowałam z diety majonez i masło i soki , a dodałam robienie brzuszków no i schudło mi się 2kg;) i jedna oponka na brzuszku się zmniejszyła:D jupi!
|
|
|