To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

topy i bluzeczki - Biała bluzeczka

prosiaczek - Wto 22 Lip, 2008 19:24
Temat postu: Biała bluzeczka
Trafiłam na to forum dzięki zaproszeniu Grażyny. Chcę pokazać pierwszą bluzkę , którą zrobiłam na wzór koronek irlandzkich.

jola373 - Wto 22 Lip, 2008 19:30

Matko święta, jakie cudo! cool cool cool cool cool cool cool

prosiaczek, wielkie brawa za cierpliwośc i wykonanie!
brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo brawo

Ania - Wto 22 Lip, 2008 19:47

prosiaczek to Twój pierwszy post, ale za to jak powalający na kolana!!!

Bluzka wykonana REWELACYJNIE!!! cool cool cool WIdać, że dopieszczona w każdym szczególe, a wkład pracy niesamowity. Moje szczere gratrulacje!

I takim cieniutkim szydełkiem szczęka ...... 1,75 czy cieńsze, przyznaj się ??!!!

kath - Wto 22 Lip, 2008 20:16

mdleje mdleje mdleje
Jaka piękna! Prześliczna, słów brak!!! Takie rzeczy do tej pory widywałam w Żurnalach Mod gały

_ulcia - Wto 22 Lip, 2008 20:40

ooooo ooooo ooooo Ja nie wiem co napisać, dobrze że Grażynka zwerbowała Cię na to forum zobaczymy wiele ślicznych ciuszków brawo brawo brawo
karmelek - Wto 22 Lip, 2008 20:47

jeju... jakie cudo! Jak robiłaś tą siateczkę pomiędzy elementami? na oko? Bluzka jest PRZEPIĘKNA !!!
Jarka - Wto 22 Lip, 2008 21:19

Jasieńka - Wto 22 Lip, 2008 21:35

przepiękna po prostu powalająca nas wszystkich zaskoczyłaś brawo brawo
alienor - Wto 22 Lip, 2008 21:50

desik napisał/a:
prosiaczek to Twój pierwszy post, ale za to jak powalający na kolana!!!
arcydzieło ta twoja bluzeczka , witaj prosiaczku kwiatek dla ciebie cmoknięcie kwiatek dla ciebie
bjanna - Wto 22 Lip, 2008 21:53

prosiaczek, jaka misterna robota brawo brawo brawo cudeńko uklon
Sosna - Wto 22 Lip, 2008 21:56

PRZEPIĘKNA!!!
gabis - Wto 22 Lip, 2008 22:53

prosiaczek, cudo wydziergałaś!!!
brawo brawo brawo

Ula_K - Śro 23 Lip, 2008 01:11

Witam Cie bardzo serdecznie w naszym gronie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie kwiatek dla ciebie
Bluzeczka cudna, misternie wykonana ogromne brawo brawo brawo brawo brawo idę na imprezę

persjanka - Śro 23 Lip, 2008 07:24

no no..ale sie pani nam zaprezentowala..poprostu powalila na kolana...hmm..od takiej kunszterii zaczac to co bedzie dalej?...piekna bluzka..pozdrawiam ania
monika_b - Śro 23 Lip, 2008 07:53

Cudo po prostu brawo . Witamy i czekamy na więcej. brawo brawo
halszka - Śro 23 Lip, 2008 08:07

Prosiaczek
-toż to jest arcydzieło a nie bluzka cool coś pięknego cool moje wielkie uznanie i wielkie gratulacje za cierpliwość i wspaniałe wykonanie tej bluzeczki brawo brawo brawo ale nie ma się co dziwić jeśli popatrzy się na twoje piękne xxxxx obrazy - też cudeńka brawo

buziaczek - Śro 23 Lip, 2008 08:12

wooooooooooooooooooooowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww cóż za piękna bluzka, ogromne brawa za pracowitość i cierpliwość nad jej wykonaniem cool brawo cool brawo cool brawo
moslamawe - Śro 23 Lip, 2008 09:11

przepiekna ,przecudna,prześliczna gały szczęka mdleje gały
z czego robiona? bo szydełko chyba cieniuteńkie

Zosia32 - Śro 23 Lip, 2008 10:16

ooooo zebalek prosiaczek, ale cudeńko prawdziwy majstersztyk
Meta - Śro 23 Lip, 2008 10:16

Próbuję sobie wyobrazić, ile cierpliwości potrzeba, żeby tak piękną bluzkę wydziergać - i nie potrafię wesoło mi prosiaczku rewelacyjna bluzeczka
LidkaM - Śro 23 Lip, 2008 10:31

Wpadłaś tutaj jak bomba ze swoją bluzeczką!!! Od pierwszego postu padamy na kolana uklon z podziwu!!! Dla mnie to jest po prostu niesamowite!!! brawo brawo brawo brawo
Grażyna - Śro 23 Lip, 2008 15:51

Ja się ciesze, że kolezanka dała sie zwerbować. Zauroczyła mnie ta bluzeczka i sadząc po poziomie dziergania prosiaczka, to nie jednej rzeczy sie od niej nauczymy. wesoło mi
Halkuk - Śro 23 Lip, 2008 16:13

Prosiaczek, witaj wśród nas kwiatek dla ciebie i chwal się następnymi pracami uklon
Bluzeczka przepiękna cool brawo cool

Elżbieta P. - Śro 23 Lip, 2008 18:40

witaj prosiaczek uklon pięknie na początek nam się zaprezentowałaś, ta irlanda to po prostu CUDO, brak słów na wyrażenie zachwytu uklon uklon uklon
prosiaczek - Śro 23 Lip, 2008 19:17

Dziękuję za miłe przyjęcie na forum i słowa pochwały mojej pracy. Jest to dla mnie tym bardziej cenne, że wypowiadają się mistrzynie szydełkowania. cmoknięcie
Ja lubię robótki i wyszywam xxx. Na szydełku jak dotąd zrobiłam niewiele. Bluzka powstała bo bardzo spodobały mi się tego typu rzeczy pokazywane na rosyjskich forach. Mimo moich naprawdę niewielkich umiejętności zdecydowałam, że muszę sobie coś takiego zrobić. Elementy do bluzki robiłam z kordonka MAXI . Najgorszą sprawą jest ich połączenie i zrobienie siateczki (potrzebne są cieńsze nici- ja użyłam atłaska). Bluzkę robiłam trzy miesiące (w wolnych chwilach). Teraz planuję drugą dla córki i myślę, że za jakiś czas będę mogła ją pokazać. Jeśli będziecie miały jakieś pytania to chętnie na nie odpowiem.
Pozdrawiam, Ania