To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Krzyżyki - moje krzyżykowe prace

Relana - Nie 03 Sie, 2008 20:23
Temat postu: moje krzyżykowe prace
Lubię czymś zająć ręce, bo wtedy nie jem. Rzuciłam palenie, ale niestety jedzenia nie mogę. Wymyśliłam więc, że będę robiła to co lubię czyli haftowanie. Nigdy nie haftowałam, ale wiedziałam, że jak się do tego zabiorę to też coś tam zrobię. Poza tym jest to dobre na ćwiczenie silnej woli. Zaczęłam od haftu Richelieu potem do haftowania krzyżykami i oto co popełniłam

dom_Klary - Pon 04 Sie, 2008 14:05

No, ładnie popełniłaś, nawet bardzo ładnie wesoło mi Zdolna dziewczynka i papierosków nie pali brawo .Trzymam kciuki za wytrwałość.
Relana - Pon 04 Sie, 2008 16:57

placzek placzek placzek a czy Ty wiesz ile ja wrzuciłam na grzbiet kilogramków? To skutek odwyku a raczej nałogu. Teraz tylko włosy rwać z głowy. Byłam tak uzależniona od papierosów, że aby nie sięgnąć po nie zajadałam głód nikotynowy migdałkami. Zawsze po 21.00, bo wtedy mnie nachodził. puknąć się puknąć się puknąć się
W ciągu dwóch miesięcy przytyłam ok.20 kg. Wyglądało jakbym cała spuchła. Po drodze jeszcze przybyło troszkę. koniec
Teraz nie palę ok pięć lat i w tym czasie wychaftowałam sporo rzeczy. Są to prace krzyżykami i haft Richelieu. Bez tego chyba bym się nie ruszała.
Teraz ubyło mi 15 kg no i nauczyłam się pływać. Chodzę na pływalnię co najmniej dwa razy w tygodniu.
Niestety, w dalszym ciągu jestem pulpet kazanie , ale już nie taki jak na początku odwyku. hahahihi
Co dobrego mi pozostało? Haftowanie i różne robótki ręczne. Poza tym satysfakcja z pokonanego, prawie niemożliwego do opanowania, nałogu.
Mam też nagrodę radocha wesoło mi hopla cool będę babcią hurrraaa hurrraaa :hurrrra:albo żoną dziadka. Po raz pierwszy, mam nadzieję, że nie ostatni.

dom_Klary - Wto 05 Sie, 2008 14:45

Jak miło zebalek .Same przyjemności, serwetunie,papieroski pfe,pfe.... , a tu jeszcze dzidziuś, medal dla dziewczynki cmoknięcie , jak dzielna uklon . Prace naprawdę piękne, więc dzidziuś w babcię musi pójść, a tak swoją drogą gratuluję, wspaniale.
Relana - Śro 06 Sie, 2008 18:09

Już ja dzidziunia nauczę wszystkiego wesoło mi . Belfer zawsze będzie belfrem, cool prawda? Potomka wyedukowałam tak, że dwa fakultety skończył brawo , więc i jego dziecięcie będzie wyuczone jak należy. W końcu dziadek zdolny a babcia jeszcze bardziej. Mówi się, że wnuki mają bardzo dużo radocha z dziadków, prawda?
jusia1437 - Śro 06 Sie, 2008 18:14

Świetne prace cool cool brawo brawo
alienor - Śro 06 Sie, 2008 19:52

brawo brawo brawo brawo brawo za piękne prace i za porzucenie nalogu
Kulbisia - Śro 06 Sie, 2008 21:52

kawał dobrej roboty Smile radocha
i zawsze można więcej pieniędzy zainwestować w hobby pt. wyszywanie Smile

miśka - Pią 20 Mar, 2009 18:44

Piękne prace cool
Jasieńka - Pią 20 Mar, 2009 18:53

wow prace rewelacyjne brawo
jola3 - Nie 22 Mar, 2009 09:29

Relana,prace piękne-ja także rzuciłam palenie ale nie przytyłam tak dużo (4-5 kg) nie podjadam ale jak mi się chce coś słodkiego to piję wode niegazowaną i jakoś pomaga,pozdrowienia i gratulacje dla babci kwiatek dla ciebie