Papierowe cuda - lampion
rudzik - Wto 08 Lis, 2005 16:16 Temat postu: lampion Zwracam się z prosbą może ktoś z Was podsunie mi pomysl na ładny lampion z papieru idzie adwent przydałby mi się jakiś nowy pomysł Z góry wielkie dzięki
malenkarozyczka - Czw 10 Lis, 2005 18:56
Ten mi sie podoba. fajnie sie te wzorki odbijaja na scianie, tylko gorzej z zwykonamiem
[ Dodano: Czw 10 Lis, 2005 18:57 ]
To te zdjecie
[ Dodano: Czw 10 Lis, 2005 18:58 ]
ale to raczej nie na adwent, np. do domu
Anna B. - Pią 11 Lis, 2005 00:12
Ja swoim bratankom robiłam lampiony z grubej tekturki. W ściankach wycinałam okienka. Na folii do bindowania (w papierniczych na arkusze) malowałam wzorki farbkami witrażowymi (tymi żelowymi), tak, by całe okienko było pokryte farbką i wstawilam te okienka w lampion z tekturki. W środek żarówka i śliczny trwały lampion gotowy. )
rudzik - Pią 11 Lis, 2005 14:47 Temat postu: lampion dziękuję za odpowiedż lampion jest ładny moze ktoś ma pomysł jakto wykonać Do Malenkarozyczka -dziękuję fajny pomysł ja do tej pory robiłam podobnie tylko srodki boków lampionu wypełniałam bibułą a w środek wstawiałam wkład do zniczy wyglądało całkiem całkiem w tym roku postaram się skorzystać z Twojego pomysłu to zawsze coś innego Dzięki
wiedźma - Nie 13 Lis, 2005 12:04
jest jeszcze dosc ciekawy lapion "kłuty"...
potrzebujemy wtedy srednio twardej kartki A4 na ktorej rusujemy jakies nieskomplikowane wzory (gwizdki, koleczka, linie, kontury chinek) potem wszystkie kontury "dziurkujemy" igłą. KArtke zawijamy i przyklejamy do spodo po serkach (np. hochland) i wstawiamy swieczke- lapinik jest bardzo efektowny a zadko spotykany
malenkarozyczka - Nie 13 Lis, 2005 17:47
Też bardzo ciekawe
|
|
|