Porady - Co zrobic z patisonem ???
gabunia66 - Czw 21 Sie, 2008 12:38 Temat postu: Co zrobic z patisonem ??? Witajcie
Wczoraj dostałam dużego patisona,z którym szczerze mówiąc nie wiem co zrobic.Owszem spotkałam sie już z małymi patisonami konserwowymi,ale mój jest duży i twardy jak kamien,wiec on na razie sobie leży a ja co rusz na niego spoglądam i .......nie wiem co dalej.
Jesli któraś z Was ma jakis pomysł ,będe niezmiernie wdzięczna.
Pozdrawiam.
halszka - Czw 21 Sie, 2008 13:28
pokrój i usmaż go sobie tak jak kotleciki - i ciągle bedzie ci mało ....hi hi
Asia S. - Czw 21 Sie, 2008 13:33
Ja też zajadam się smażonymi patisonami... poezja smaku, a do tego piwko - prawdziwa uczta
Krulik - Czw 21 Sie, 2008 22:08
Ja tam lubię faszerowanego patisonka:D Odkrawasz "wieczko" łyżką wydłubujesz ziarenka ze środka i pakujesz do środka farsz (ja lubię ugotowany ryż wymieszany z podsmarzonym mielonym mięskiem i odrobiną utartego żółtego serka:) ) i zapiekasz w piekarniku aż patisonek zmięknie;) mniam mniam A oprócz patisona to podobnie traktuję kabaczki;)
aixa - Pią 22 Sie, 2008 17:18
Sama hoduję patisony, większość zjadają kury i kaczki, ale mozna zrobić też z niego cos jak leczo. Można samego podusić z pomidorami obranymi ze skróki, a można dodać trochę czerwonej papryki i cebulkę. Na koniec posolić, popieprzyć, można dodać jakiego zielska, na przykład bazylii i danie pychota.
Asia S. - Pią 22 Sie, 2008 18:39
aixa, miło powitać Cię na forum, sąsiadko zza miedzy.
gabunia66 - Sob 23 Sie, 2008 14:44
bardzo dziekuje za pomysł na kotleciki z patisona,były naprawdę pyszne
|
|
|