Nasze prace patchworkowe - Patchworkowe inspiracje Ady
Ada - Pią 11 Lis, 2005 16:39
Dla tych co nie mają maszyny do szycia,można taki patchwork uszyć recznie
http://www.alternative-wi...ork-cushion.htm
przedstawiam rowniez blok przedstawiajacy butelke wina.Na jego podstawie wykonałam narzutę skladająca siez 6 takich blokow.Niestety narzuta jest u córki w Londynie i nie moge siew doprosić o jej sfotografowanie/dzis znow poprosiłam o fotkę-jak będzie to się pochwalę/
Anna B. - Pią 11 Lis, 2005 18:45
Ado, każdy patchwork można uszyć ręcznie (Dear Jane, to w całości ręczna robota).
Męcz córkę o zdjęcia, bo bardzo jestem ciekawa, jak Ci wyszła ta narzuta. I co poza tym uszyłaś? Bo chyba nie poprzestałaś na jednej narzucie?
Ada - Pią 11 Lis, 2005 21:03
Ha! Wyobraż Sobie,ze zaczęłam od "wielkich rzeczy".Do tej pory zrobiłam tylko 2 narzuty patchworkowe.Pierwsza to była "szkolna",czyli poprostu służyła do nauki.Wyszła nawet,nawet,choć nie wiem,czy dobór kolorów był dobry.Leży jednak na kanapie i "nie razi".Już gdzies pisalam,ze narazie nie mam dostepu do aparatu,"poszedł" do sprawdzenia.Jak okaże sie dobry to ją sfotografuję.Oczywiście tą,która mam w domu,bo ta o której mowa powyżej jest uzależniona od dobrej woli,a właściwie od wolnego czasu mojej córki.
Tak a'propos,gdyby ktoś reflektował na wzór tego obrazka z winem,to mogę zeskanować,bo mam gazetkę "Magic Patchwork",z której pochodzi ta butelka.
[ Dodano: Pią 11 Lis, 2005 23:43 ]
Mam juz zdjecia.Poniewaz są robione z lampą,więc są zbyt jasne kolory.Najbliżej prawdy jest ten,gdzie jest pojedynczy blok patchwork2 004.
Fantazja - Sob 12 Lis, 2005 13:12
Ada , śliczne.
Anna B. - Sob 12 Lis, 2005 15:55
Ado, jestem naprawdę pod wrażeniem!
Mam nadzieję, że nie poprzestaniesz na tych pierwszych wielkich rzeczach. )
justyha1 - Śro 14 Lut, 2007 19:46
gdzie zobaczę te sliczności Ady????????????
Ada - Śro 18 Gru, 2013 22:28
Zdjęcia zniknęły!
|
|
|