To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Inspiracje, idee, pomysły - Rękodzieło w marketach

Evriel - Czw 20 Lis, 2008 10:24
Temat postu: Rękodzieło w marketach
W marketach już święta na całego i pojawia się wiele rękodzieła. Co mnie zainteresowało:

w sumie proste ale ładne

Olka - Czw 20 Lis, 2008 10:45

Witajcie bye
W Empiku także szydełkowe ozdoby - aniołki, gwiazdki, choinki, bombki - przestrzenne - cena o zgrozo 4,99 mdleje ( anioł dość spory 9.99) - oczywiście chińskie

Pozdrawiam

eva712 - Czw 20 Lis, 2008 14:33

Mnie też jest przykro gdy widzę ceny.Przecież to jest tylko koszt nici.Kiedyś klientka zamówiła u mnie bieżnik,na drugi dzień dzwoni żeby nie robić,bo kupiła chiński za 15 zł.
katarin74 - Czw 20 Lis, 2008 22:37

Faktycznie coraz więcej jest różnych tego typu rzeczy do kupienia wszędzie Crying or Very sad
malgosp - Czw 20 Lis, 2008 23:50

a najgorsze jest to ,że klientka potrafi powiedzieć,że taki sam (zrobiony na szydełku) kupiła w markecie i to za grosze!!! Trafia mnie wtedy,bo od kiedy te rzeczy są naprawdę robione na szydełku? Na taką skalę?!!!! Ale ludziom tego się nie przetłumaczy!!!! Smutne to.... Dla pocieszenia mogę dodać,że zdarzają się klientki, które naprawdę doceniają prawdziwe prace szydełkowe.I oby ich było jeszcze więcej
mordka - Sob 29 Lis, 2008 18:27

Wrzuce Wam co jeszcze jest i za ile w marketach, zgroza chiny zaleja nas tymi tanimi wyrobami wszystkimi, Polacy jeszcze nie zdaja sobie sprawy ze tanie wcale nie oznacza lepsze a co najgorsze zdrowe, mowie o porcelanie chinskiej i o melaminie ktora jest szkodliwa dla zdrowia a polacy przyjmuja ja na sprzedaz do marketow puknąć się
malgosp - Sob 29 Lis, 2008 23:49

ja ostatnio widziałam "szydełkowe": aniołki, bombki, gwiazdki, choinki, dzwonki ( po 2 szt) za 4,99 zł Sad((((!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! robić się odechciewa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szajka - Czw 08 Sty, 2009 14:31

takie kompleciki po 2 szt byly w biedronce wlasnie za grosze
moija mama kupila zeby sie przyjrzec
wyrób jest polski. metke zerwalam niestety wiec nie pamietam firmy
niby wszystko ladnie ale nitki niepochowane tylko przykrochmalone zeby nie odstawaly. robotka prosta. główka i odrazu spodnica
a do tego aureola i skrzydelka doklejane jakims silikonem.... taka wielka brzydka kropa kleju... paskudnie to wyglada. wiec takie wykonanie to i moze warte 2.50/szt.....
bo te nasze sie nie umywają...

Margola.c - Czw 08 Sty, 2009 19:15

NA całe szczęście są osoby, które zauważą taką różnicę Smile i docenią porządną ręczną robotę Smile
Zygfryd Smarzyk - Sob 10 Sty, 2009 22:56

Nie do końca to chyba takie jednoznaczne. Nie tylko chińskie wyroby są tanie. U mnie na targowisku też trafiają się NASZE wyroby w równie niskiej cenie. Oczywiście, można się boczyć na jakość - tu jednak głos decydujący ma nabywca.
I jeszcze jedno. Pamiętam czasy - oj, jata lecą - gdy nasze, dobrze wykonane robótki udawało się sprzedać na Zachodzie po 5-8 dolarów, funtów czy marek. Tam były to grosze, a dla nas to wtedy majątek.
Bardziej chyba powinny smucić warunki w jakich te chińskie wyroby powstają...
Z tysiącem serdeczności