Chwalimy się - Frywolitkowa torebka
Izolda - Śro 16 Lis, 2005 20:17
No dobrze, to się pochwalę to jest właśnie fragment mojej torebki, tzn. w planach jest torebka, mam nadzieję, że starczy mi zapału żeby ją skończyć, a serwetką pochwalę się tak jak mówiłam, jak już będzie skończona.
Fantazja - Śro 16 Lis, 2005 20:21
Izolda , to jest tak piękne , że sobie jeszcze popatrzę.
Renulek - Śro 16 Lis, 2005 20:29
| Izolda napisał/a: | | Chwalić się za bardzo to jeszcze nie ma czym... |
Ona nie ma się czym chwalić oj Izolda to jest prześliczne
Izolda - Śro 16 Lis, 2005 20:31
Zapomniałam jeszcze dodać, że wzór jest pana Jana Stawasza, w oryginale była to kamizelka a ja wykorzystałam elementy na własne potrzeby, cieszę się , że Wam się podoba ale jeśli już należy mi się pochwała to tylko za wykonanie bo pomysł wzoru nie jest mój, aż tak zdolna nie jestem, chociaż chciałabym, pan Stawasz jest moim guru ktoś go słusznie nazwał czarodziejem frywolitkowym.
Renulek - Śro 16 Lis, 2005 20:44
Izolda za to że zrobiłaś własnymi rączkami należą Ci się ogromne brawa
nie każdy potrafi tak ładnie zrobić z gotowego wzory.
Niestety jeśli o mnie chodzi mam nieco inne zdanie o Panu S. (miałam kilkakrotnie "przyjemność" spotkania się z nim i nie było to wcale miłe), ale moje zdanie nie umniejsza bynajmniej jego zdolnościom
lucille - Śro 16 Lis, 2005 20:47
Oj będzie przepiękna torebka
Izolda - Śro 16 Lis, 2005 21:38
Cóż, jeśli chodzi o pana Stawasza to jest moim guru "tylko" ze względu na umiejętności, nigdy nie miałam okazji go poznać więc nie wiem jakim jest człowiekiem, być może traci przy bliższym poznaniu A tak z zupełnie innej beczki to widziałam Twoje prace Renulek, bardzo mi się podobały i uszczęśliwisz mnie bardzo jeśli mogłabyś podzielić się ze mną schematami na frywolitkowe jaja.
dzina - Śro 16 Lis, 2005 22:18
:wesolek: Witaj skromna Izoldo piękna robótka .Pozdrawiam Grażyna :heeej:
Renulek - Czw 17 Lis, 2005 06:42
Izolda cieszę się, że Ci się podobają
bądź cierpliwa - a na pewno znajdziesz schematy na forum, kiedyś tam tylko kiedy oczywiście jak tylko znajdę chwilkę czasu
Izolda - Czw 17 Lis, 2005 09:41
Jejku, nie wiedziałam, że się będzie Wam tak podobało, jeszcze raz dziękuję za miłe słowa, Wasze pochwały sprawiają, że torebka powstanie w szybszym tempie, miło jak tak człowieka motywują od samego rana zaraz biorę się za robótkę.
Renulek - Czw 17 Lis, 2005 09:58
ale następne efekty swojej pracy to może już pokaż w dziale "Frywolitki"
Anna B. - Czw 17 Lis, 2005 17:59
O, Izoldo! :shock: :shock: :shock: Jakie równiusieńkie!
Koniecznie załóż swój wątek we frywolitkach i pokazuj wszystko! Bo moje oczy spragnione oglądania nowych cudów! I zarażaj, zarażaj, zarażaj! A co? niech inni tez się pomęczą z czółenkiem! Wszak to taka piękna "zaraza".
Izolda - Czw 17 Lis, 2005 20:37
Dzięki Anno B. za uznanie.
Oj tak, to piękna zaraza Ja już zaraziłam się dawno, tzn. wiedziałam co to jest frywolitka i strasznie mi się podobała tylko nie wiedziałam jak to ugryźć, widziałam prace Pana Stawasza w "Poradniku Domowym" ale nie było napisane jaką metodą to się robi. I nikt nie umiał mi powiedzieć co to jest, w ogóle nie wiedzieli o co mi chodzi. Aż w końcu jak założyli mi internet to mnie olśniło po pewnym czasie, że w nim wszystko jest to i frywolitki muszą być
I rzeczywiście się nie pomyliłam chociaż jak ja się zaczynałam uczyć to chyba jeszcze nie było żadnej polskiej strony instruktażowej więc musiałam się podszkolić z angielskiego w tej dziedzinie ale warto było Uparłam się i umiem. Teraz już wszystko wychodzi tak równo jakbym chciała i czasem znajduję jeszcze jakieś triki w internecie, które ułatwiają mi pracę.
Anna B. - Czw 17 Lis, 2005 22:39
Izoldo, wychodzi na to, że nasze historie frywolitkowe są bliźniaczo podobne.
maranta - Pią 18 Lis, 2005 20:44
Izolda, mam nadzieję, ze się nie pogniewasz, że obróciłam do pionu fotkę Twojej śliczniutkiej frywolitki ( http://maranta.livenet.pl...php?p=4098#4098 )
Zdjęcie było bardzo szerokie i forum się nam rozjechało troszkę
Aneta - Sob 19 Lis, 2005 09:10
Witaj Izoldo. Torebeczka śliczna. Widząc takie arcydzieło, nie mogę wyjść z podziwu.
Pozdrawiam
Aneta
Izolda - Nie 20 Lis, 2005 11:48
Nie chciałabym się wyręczać innymi ale może Maranta mogłaby wkleić tą wiadomość gdzie trzeba bo boję sie, że nie umiem tego zrobić a jeśli chodzi o nitki to też wrabiam je w trakcie pracy jeśli się da, gorzej jak ostatnim elementem jest łuczek, wtedy zostają dwie nitki, grrr...
maranta - Nie 20 Lis, 2005 12:06
Właśnie jak widzicie podzieliłam temat i część przerzuciłam do frywolitek.
Tytuł dodałam tak na prędce. Teraz Aniu już dziel i rządź po swojemu
Jeśli chcesz, żeby cały dział frywolitkowy jakoś podzielić na podfora, to krzycz
Anna B. - Nie 20 Lis, 2005 18:10
Maranto, ostanio to zaczynam nie nadążać za forumowiczami. Ale fajnie, że jest nas coraz wiecej.
Dzięki za porządki!
Co dalej, to muszę dobrze pomyśleć, żeby mi znowu coś nie polecialo tam, gdzie nie trzeba.
Izolda - Nie 20 Lis, 2005 19:30
Dziekuję Maranto, że przeniosłaś wątek tam gdzie jego miejsce i skąd nie gniewam się, że obróciłaś moje zdjęcie, rzeczywiście tak lepiej wygląda tylko ja nie umiałam tego zrobić ale następnym razem postaram się już wklajać zdjęcia tak jak trzeba.
zmijka2001 - Nie 20 Lis, 2005 21:02
Izolda! Jak bedziesz miala chwilke moze podasz schemacik na ta wspaniala torebke, chetnie podpatrzymy..... Dzieki
Izolda - Pon 21 Lis, 2005 12:08
Jasne, że podeślę schemacik musi tylko wrócić mój spec komputerowy do domku, myślę, że do wieczora uda mi się wysłać.
[ Dodano: Wto 22 Lis, 2005 10:34 ]
Zamieszczam obiecany schemat
Jeżeli czegoś nie będzie widać to proszę pisać, to żółte tło spowodowało, że nie wszystkie cyferki są widoczne a musiałam obciąć trochę kB ze względu na dozwolony rozmiar.
Jeszcze dwie ważne uwagi, w małym kwadratowym elemencie, (tym ze strzałkami pokazującymi miejsca łączenia) są dwa błędy:
1. na łuku pomiędzy kółeczkami Y i Z powinno być 5-3-3-5 (a jest 6-3-3-5)
2. Przy kółeczku C powinno być 6-5-3-2-6 (a jest 6-5-2-2-6)
zmijka2001 - Czw 24 Lis, 2005 07:29
Dziekuje serdecznie!!!! Jestem jeszcze ciekawa jaki rodzaj kordonka uzywasz, wyglada bardzo ladnie, ale jaka to grubosc , ja mam wiekszosc same 10-tki
Izolda - Czw 24 Lis, 2005 10:39
Używam głównie Aidy, ta którą widzisz to 10-ka multicolor nr 1123, chociaż żałuję, że nie robią cieńszej, teraz mam 20-kę białą i prace są już delikatniejsze, ale cały czas poluję na 30-kę bo to dopiero będzie chyba taki efekt o jaki mi chodzi, wiem, że mają w Wojtku ale dla jednego motka to mi się nie opłaca im głowy zawracać (bo to nitka na specjalne zamówienia i dłużej trzeba na nią czekać, w praktyce nie wiem jak to wygląda) a najpierw chciałabym wiedzieć jak mi się będzie z niej robić, we Wrocławiu nigdzie nie mogę dostać, mam jeszcze Altun Basak nr 26 ale tu juz trzeba mieć sporo wyczucia bo nić jest dobrze skręcona ale bardziej miękka i łatwiej ją zerwać a po drugie uwielbia się skręcać i jak sie tego nie pilnuje to później jest problem z zaciągnięciem kółeczka, kupiłam ją specjalnie na coś bliżej ciała :mrug:
zmijka2001 - Sob 26 Lis, 2005 20:35
Ja tu w sklepach widzialam mnostwo 60-tek i 80-tek, ale nicic sa tak cienkie ze potrwaloby to wieki by zobaczyc z nich wzorek, balam sie zaczynac od taich wiec postawilam na 10tki i nawet 8-ki, 5-tki, moze kiedys z czasem odwaze sie na cos delikatniejszego , jak nabiore wprawy, niemniej jednak Twoj wzorek jest sliczny i pewnie go podkradne dla swoich celow; powodzenia!
|
|
|