Koty - Kociaki Katarzyny
katarzyna341 - Pon 02 Lut, 2009 21:45 Temat postu: Kociaki Katarzyny Witajcie ! Przedstawiam Wam moje kociaczki,jednego przygarnęliśmy pod koniec wakacji,ma ok 7 m-cy,jest strasznym pieszczochem,drugiego wzięłam pod koniec listopada,ma skończone 4 m-ce.
I z tym małym mam troszkę kłopotów,bo był chory,trzeba było bardzo sie nim zajmować,jak małym dzieckiem,oswoić,bo był dzikusem ze wsi,bez kontaktu bliższego z ludzmi,ale udało się,jest zdrowy, śliczny i kochany , ale nie miauczy,tylko czasem tak sobie pisknie,albo przechyla łebek i otwiera pyszczek i nic. jesteście doświadczonymi hodowcami kotów,to poradzcie , co z nim zrobić,starszy kot, Kiciak,miauczy,grucha,piszczy i wydaje tysiąc dziwnych dzwięków, a Ciapek nie, Czy kot może być ,,niemy" ?
Ale się rozpisałam.wklejam zdjęcia i pozdrawiam wszystkich
Ulubione miejsce obserwacyjne : szafka w kuchni i miejsce nocnych bitew : na moim łóżku,
uska3 - Wto 03 Lut, 2009 10:10
Śliczne puchatki
Wg mnie to nic nie trzeba z tym robić . Z kotusiem jak z człowiekiem jeden jest gadułą a drugi milczkiem . Mój Rudolfino jest jak ja to nazywam "jojdaczem" czyli drze się przy każdej okazji za to siostrzenicy Franuś to właśnie taki milczek -pisknie tylko jak mu coś nie pasuje a i to bardzo rzadko .
Miziaki dla Twoich futrzaków
mariola65 - Sob 07 Lut, 2009 16:47
Wszystkie kociaki śliczne
Leśny Duch - Nie 08 Lut, 2009 18:20
jakie śliczne:) i z chaakterkiem
katarzyna341 - Śro 11 Lut, 2009 23:13
Zobaczcie,jak śpią moje kociaczki,jeden bez drugiego żyć nie może,
Leśny Duch - Czw 12 Lut, 2009 12:01
niesamowite! nie wiedzialam, ze koty tak lubia!
gosias - Pią 20 Mar, 2009 13:16
katarzyna341, śliczne i słodkie Pręgusek jest tak bardzo podobny do mojej Zuzinki
katarzyna341 - Czw 30 Kwi, 2009 21:36
W oczekiwaniu na wyniki losowania pokażę wam moje śpiące kotki,nauczyły się niedawno spać osobno,ale tylko czasem,najlepiej im jednak razem.
Mój Ciapuś miauczy ,wydaje inne dziwne dzwięki,chyba potrzebował czasu,zeby się ,,rozmiauczeć"
Ale mojemu Kiciakowi popsuło się po kastrowaniu ,,mruczadło"
Minęło już dużo czasu,zabieg miał w lutym,i nie mruczy już tak głośno.....szkoda.....
gosias - Czw 30 Kwi, 2009 21:46
katarzyna341, prześliczne
renata - Czw 30 Kwi, 2009 22:52
co raz czesciej mysle,ze moze kupie sobie kota!one sa takie slodkie!!
skrzacik - Pią 01 Maj, 2009 00:13
| renata napisał/a: | co raz czesciej mysle,ze moze kupie sobie kota!one sa takie slodkie!!  |
nie kupuj, wez ze schroniska. najlepiej dwa. dwupaki zajmuja sie soba i daja zyc ludziom ) a tak na serio, jak wezmiesz ze schroniska to zobaczysz ile milosci w sobie ma takie uratowane niesczescie.
sluga i podnozek 6 ogonow
gosias - Pią 01 Maj, 2009 11:31
renata, też uważam, że najlepszy to przygarnięty kotek
donka66 - Pią 01 Maj, 2009 23:20
Ja też popieram adopcję futrzaków ze schroniska. Ludzie działający na portalach miau i dogomania nawet organizują transport zwierzaczków do nowego domu, jeśli zachodzi taka potrzeba, a biorąc zwierzaka np.z domu tymczasowego od wolontariusza to już wie się wszystko o jego stanie zdrowia i charakterku, upodobaniach.
Gośka - Pon 04 Maj, 2009 07:34
Też jestem za
katarzyna341 - Pon 22 Cze, 2009 20:17
Mój Kiciak ostatnio śpi na półce , dosyć wysoko ,wdrapuje sie i zasypia szczęśliwy...
W przyszłym tygodniu kończy roczek !!
Chyba zrobie mu torcik z sera i salami
A tak przy okazji, po co kupowc kotki,skoro tyle biedaków czeka w schronisku....
katarzyna341 - Czw 08 Mar, 2012 11:14
To moja Pitusia , najsłodszy kociak na świecie- przylepa straszna
Na zdjęciu tuż po sterylizacji-bidulka....
Kiciak poszedł na wieś-tam mu lepiej-odezwał się w nim łowca,ale nas nie zapomniał,zawsze przyjdzie sie szybciutko przywitac i... dalej do lasu albo na pole..
A Ciapuś jest chory,okazało się ,że ma wadę wrodzoną serca,bierze tabletki codziennie , ale weterynarz nie umie powiedzieć ,ile jeszcze pożyje..smutne...
widać ,że słaby i smutny
Paddington - Czw 08 Mar, 2012 16:46
Pchełka i Batonik czyli moje kicie przesyłają gorące miau i mrrrruczonko dla Twoich kociaków. W życiu z chorobami tak to już bywa... grunt aby każdy dzień kociego życia był tak szczęśliwy jak tylko się da
Gabriela36 - Czw 08 Mar, 2012 19:27
Biedactwa. Ja i moja mała kicia przesyłamy buziaki i trzymamy kciuki
katarzyna341 - Wto 05 Cze, 2012 19:12
Moje słodziaki
Paddington - Wto 05 Cze, 2012 21:53
katarzyna341, słodziaki urocze, ale ilość zieloności na zdjęciu skutecznie uniemożliwia spokojne podziwianie- może te pieszczochy dadzą się namówić na spanie w lepszych warunkach fotograficznych
Frida - Śro 06 Cze, 2012 07:56
Ale fajne pieszczochy. Ja też kociara jestem, teraz mam trzy, przed rokiem miałam pięć, ale dwie kotki odeszły do kociego raju.
Pozdrawiam, Danuta
Anisa - Śro 06 Cze, 2012 08:17
Śliczne kociaki pozdrawia Migotka.
calicja - Czw 14 Cze, 2012 00:29
mmmmrrrryyy
|
|
|