To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nici, nitki i niteczki... - polecam wloczke dla dzieci

betichw - Śro 11 Mar, 2009 22:59
Temat postu: polecam wloczke dla dzieci
dziewczyny chcialam wam polecic wloczke OPUS baby care.
ja zakupilam ja jakis czas temu i dzis zaczelam robic z niej kamizelke na drutach dla synka (w przerwie od szydelkowania). wloczka jest wprost idealna na dzieciece wyroby. jest mieciusienka i przyjemna w dotyku i uklada sie idealnie.
http://www.dagaz.h2.pl/in...ct&prod_id=1151

Runa - Czw 12 Mar, 2009 07:56

A czy ona jest wydajna? I napisz proszę ile wyjdzie ci jej na kamizelke i oczywiście jajkiej wielkości jest ta kamizelka Smile

Pozdrawiam

Nikola5 - Czw 12 Mar, 2009 09:47

A ja chcę polecić włóczkę akrylową http://zamotane.pl/index.php?cat_id=171&page=
Zrobiłam sweterek dla mojej córci 2 lata temu i jest jak nowy.Włóczka jest cienka ,lekko błyszcząca ,o pięknym splocie , miła w noszeniu , nie kosmaci się no i lekko lejąca.Nadaje się super na sukieneczki , sweterki dla dzieci i dorosłych.Jestem nią zachwycona i robiłam z niej już kilka rzeczy dla siebie i też jestem zadowolona bo są lekko lejące i nie tak ciężkie jak z bawełny.Jak na akryl to dla mnie rewelacja.Kolory są w rzeczywistości ładniejsze , intensywniejsze niż na zdjeciach z zamotane.Fiolet to piękny liliowy kolor - na zdjęciu wyszedł blady.

betichw - Czw 12 Mar, 2009 13:55

Runa ja robie kamizelke na rocznego chlopczyka Smile
rozmiar jakos 80- 86 Smile
jak skoncze robic przod to napisze ile mi poszlo na to Smile
ale to moze troszke potrwac, bo dlubie wieczorkami jak maly spi i pozwoli na to, by sie lampka w pokoju swiecila Smile no i dodam, ze to pierwsza rzecz jaka robie na drucikach Smile
ale naprawde tyle co mam to jest takie mieciusienkie , ze az sama chetnie bym nosila taki sweterek Smile