To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - Wasze Nicki

malenkarozyczka - Pią 02 Gru, 2005 16:26
Temat postu: Wasze Nicki
Jestem ciekawa skąd się wzięły Wasze nicki.
Ja zacznę: Maleńka stąd, że nazywał mnie tak mój chłopak (teraz juz tak nie nazywa, bo ma inne przezwisko: Bąbelek), a maleńka, dlatego, że bardzo uwielbiam róże.

artnow - Pią 02 Gru, 2005 17:13

artnow to nic tylko skrót od imienia i nazwiska. Kiedys w 5 sekung musiałem wymyślić alias pocztowy i tak już zostało.
Anna B. - Pią 02 Gru, 2005 17:26

A mi to tak na chrzcie dali. Mr. Green
lucille - Pią 02 Gru, 2005 20:17

Anna B. napisał/a:
A mi to tak na chrzcie dali. Mr. Green

AnnaB. Ci dali Question :dezorientacja: Wink

Mój się wziął od orginalnej wersji imienia bohaterki "Kronik z Narni" Mr. Green

ksanty - Pią 02 Gru, 2005 20:41

mój jest zdrobnieniem od ksantypy ( w orginale Santippe)
Anna B. - Pią 02 Gru, 2005 20:41

A żebyś wiedziała! :p

Ino bez sklejania!

maranta - Pią 02 Gru, 2005 22:09

Mój nick, podobnie jak artnow, musiałam sklecić na prędko... nie miałam pomysłu, rozejrzałam się dookoła i przypadkiem spojrzałam na moją marantkę, skromnie obok mnie stojącą i tak zostałam marantą Mr. Green
Fantazja - Nie 04 Gru, 2005 12:54

A mój nick jest od serków Fantasia.
Dani - Pon 05 Gru, 2005 21:51

a moj nik-to skrot od mego imienia tutaj-Danuta-Dani.Nie moge tu byc Danut-bo ludzie patrza na mnie z niedowierzeniem albo mysla ze ich w konia robie-gdyz szybko wymawiane kojazy im sie natychmiast z Hanuta-a to nazwa wafelkow Laughing .Danka tez nie moge byc bo kojaze sie ze zla wymowa slowa danke-czyli dziekuje szalony . zostalo wiec Dani.
asia0407 - Pon 05 Gru, 2005 22:54

A moje to Asia i dodałam datę urodzin mojej córeczki, czyli 4 lipca tego roku.
ciaachoo - Nie 11 Gru, 2005 09:51

a ja jestem ciaachoo,bo jem i pieke i pieke i jem Very Happy ,ale chyba musze zmienic bo teraz trzeba sie troszke odchudzac gafa
Anna B. - Nie 11 Gru, 2005 10:15

Dani, zawsze możesz spróbować nauczyń Niemców nazywać się Danusią, Danisiunią, Danusiuleczką. Mr. Green
Izolda - Nie 11 Gru, 2005 13:35

A mnie Izoldą ochrzciły koleżanki w akademiku (już nawet nie pamiętam która) i tak już zostało Mr. Green
Munia - Nie 18 Gru, 2005 11:01

Munia powstała ze skrótu Mamunia,gdy córka zakładała mi konto na forum i tego się trzymam.
Magus - Śro 11 Sty, 2006 23:49

Na początku byłam Aguś potem Agus i jeszcze Aguśa (z błędem -specjalnie po to aby się nie powtarzało na forum)najczęściej jednak urzywałam Agus .Kiedyś logowałam się na rosyjskim forum(żadne z tych w/w nie było wolne , musiało być bez polskich znaków) i skróciłam swoje II imię tak żeby rymowało się z Agus . A że na chrzcie dano mi dwa imiona na tym jestem magus od Magdaleny a na innym Agus od Agnieszki
waniczek - Czw 12 Sty, 2006 18:26
Temat postu: Waniczek
Waniczek to :W- pierwsza literka nazwiska ,a aniczek to poprostu zdrobnionko od Ani zebalek zebalek zebalek
Madzia - Czw 12 Sty, 2006 20:17

Madzia - bo wszyscy używają właśnie tego zdrobnienia w stosunku do mnie.
Ple Ple - Czw 12 Sty, 2006 21:18

Ple Ple - to taka wiedźma z Fraglesów. A wiedźmą nazywają mnie moi przyjaciele i mój Ukofany. Ale to wbrew pozorom to pozytywne określenie - wiedźma to ta, która wie i widzi więcej niż inni Smile Zdarza mi się przewidzieć różne rzeczy:)
alwisia - Wto 04 Lip, 2006 04:34

Mój - to zdrobnienie od imienia Alwina. Mało spotykane prawda?
moslamawe - Wto 04 Lip, 2006 07:32

a mój to zbieraninka całej mojej rodzinki MO to ja Monika SLA to mój męzus Sławek MA synuś Mateuszek i WE córcia Weroniczka wesoło mi
Lacrima - Wto 04 Lip, 2006 08:25

Lacrima to drugie imie mojej kotki perskiej. miałam spory problem przy logowaniu bo wszystko było zajęte a teraz nie ma problemu .Ponoc to gatunek wina ktoś mi tak kiedys powiedział Smile To ta ciemna
http://maranta.livenet.pl...p?p=16756#16756

Pani Mama - Wto 04 Lip, 2006 09:46

ja Pani Mama bo byliśmy na wakacjach z mojej parafii z dziecmi chociaz ja i mąż jako osobni wczasowicze ale jeden chłopak zachorował i opiekowałam sie nim gdy wszyscy szli gdzies na wycieczkę a jak wyzdrowiał to powiedział dziękuje pani mamo i tak zostało Pani Mama i Pan Tata do dziś i coraz wiecej znajomych tak na nas mówi
Violetta21 - Wto 04 Lip, 2006 10:09
Temat postu: Wasze Nicki
A ja jestem mało orginalna i mój nick jak sama nazwa wskazuje powstał od mojego imienia Smile dodałam tylko cyferki żeby było ładniej wesoło mi
Mamutka - Wto 04 Lip, 2006 12:11

Pomysł na mój nick podrzuciły mi dzieci. Czasami mówią do mnie mamut a ja zmieniłam sobie na zdrobnienie - mamutka Smile.
Madzia - Wto 04 Lip, 2006 13:00

Mamutka, to ciekawe, bo moja mama też jest Mamutem. bye bye