To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduszki szydełkowe - etui na szydełka i druty

doorcia - Pią 29 Maj, 2009 11:18
Temat postu: etui na szydełka i druty
jak w temacie, ciągle mi przybywa szydełkek, bądź drutów, przydało by się jedno zbiorcze etui, czy można gdzieś takie kupić? znalazłam to: http://www.toiowo.sklep.p...ct&prod_id=1697 ale nie dość, że drogie to jeszcze brak w magazynie......
alfa76 - Pią 29 Maj, 2009 11:45

Ja wszystkie szydełka trzymam w starym piórniku.
Runa - Pią 29 Maj, 2009 17:47

ja też w piórniku ale nowym Smile
JJka - Pią 29 Maj, 2009 18:41

a ja mam puszeczkę po jakichś ciasteczkach Wink ale szykuję sobie pudełeczko w decou Smile

a to etui z 8 szydełkami aż 170 zł????!!!! powariowali?? ze złota te szydełka??? Smile

milamirka - Pią 29 Maj, 2009 20:07

A ja dostalam piekne ETUI od Nuli w wymiance szydelka maja sie dobrze Nula to szyla takze jak ktora moze umie szyc to polecam duzo kasy w kieszeni"_"_"
Gusia - Pią 29 Maj, 2009 20:34

A moje szydełka stoją sobie w plastikowym kubku na półce
makneta - Pią 29 Maj, 2009 20:44

Moje szydełka i druty stoją sobie w puszce po mleku, na której uwieńczone są moje pierwsze próby decoupage. Ale cały czas planuję uszyć sobie etui, muszę się zmobilizować w końcu. Kiedyś widziałam w necie wieszak na druty na żyłce uszyty ze starych dżinsów, ale niestety nie zapisałam sobie zdjęcia. Tyle, że to pomysł nie na moje wszędobylskie dzieciaki hahahihi
nula - Pią 29 Maj, 2009 21:46

doorcia, Jeżeli tylko umiesz choć trochę szyć to takie etui uszyjesz w godzinę (no, powiedzmy w dwie jęzorek ) to naprawdę nie jest trudne !
doorcia - Pon 01 Cze, 2009 17:12

ja też myślałam o piórniku albo o takim etui z okularów....
maruda - Czw 10 Lut, 2011 23:47

ja sobie takie uszyłam na szydełka, bo druty na razie w szklance w domu stoją a w transporcie czasami mi się zdarza, że chcą z plecaka uciec - przebijają się :/

jest to prosty kawałek materiału, pare razy złożony i poprzeszywany...

który po "zamknięciu" i zwinięciu wygląda tak:

alutka171 - Pią 11 Lut, 2011 01:20

super pomysł cool cool cool
maruda - Pią 11 Lut, 2011 02:33

zastanawiam się nad drugim takim na druty. Tylko że zmieszczą się w nim tylko te proste. W sumie dużo to miejsca nie zajmuje a wszystko jest w jednym miejscu Very Happy gorzej jeśli się gdzieś taki przybornik zapodzieje... Wink
Elżbieta P. - Pią 11 Lut, 2011 08:46

fajne etui, można sobie ułożyć w nim szydełka wg numeracji brawo
Grażyna - Sob 12 Lut, 2011 17:25

super etui cool
SoWa - Sob 12 Lut, 2011 17:35

bardzo zręcznie wykonane etui. Moje szydełka leżą sobie w plastikowym opakowaniu { zamkniętym} po lodach hahahihi wrzucone do wiklinowego koszyka z lat 70-tych, w którym obok stoją sobie wszelkie posiadane przeze mnie druty. Tylko dlaczego ja szydełkująca mam bogatą kolekcję drutów hahahihi a tylko kilka szydełek? puknąć się Dopiero teraz to zauważyłam.......
neige - Sob 12 Lut, 2011 22:09

Fajne etui na szydełka można zrobić samemu, np. tutaj jest schemat: http://szafapelnawzorow.b...c-na-notes.html
Wprawdzie napisane jest, że to pokrowiec na notes, ale chyba ktoś się pomylił, bo to wypisz wymaluj etui na szydełka chyba? hmm

maruda - Nie 13 Lut, 2011 16:42

na którymś blogu widziałam taki zrobiony i całkiem ładnie to wyglądało Very Happy
mrober - Pią 25 Lut, 2011 21:35

U mnie druty mieszkają w szufladzie nocnej szafki, ( mam nawet takie po mamie mające chyba ze 40 lat zrobione z rowerowych szprych a zakończone nakrętkami z tubek po paście do zębów). O dziwo lśnią jak wymontowane z nowego roweru cool Szydełka trzymam w w blaszanej tubie takiej z zakrętką po dominikańskim cygarze.Kolekcja jest raczej uboga bo tylko 6 "osobników". Też jedne jest po mamie zamykane jak pióro o rozmiarze 2 kupione w epoce średniej komuny.A pozostała piątka to Tulipy metalowe. Igły też siedzą w tubie co by się nie zapodziały.
ciapara - Pon 28 Lut, 2011 13:26

Piekne etui na druty dostala Bernadka od Ewci podziwiałam bo bardzo mi sie podobalo to etui...
http://3.bp.blogspot.com/...o/s1600/531.jpg

i tutaj wiecej zdjec futerału
http://ewakwiatkowska.blo...a-na-druty.html

Elżbieta P. - Wto 01 Mar, 2011 08:09

marzy mi się coś takiego, wspaniałe etui radocha