Koty - Kot laptopowy Alice
Lacrima - Nie 31 Maj, 2009 13:34 Temat postu: Kot laptopowy Alice Witajcie
chciałam pokazać Wam moją nową kotke niestety 3tyg temu zmarła moja 6letnia persiczka Giza, żeby nie oszaleć pstanowiliśmy wziąść kolejnego kociaka. Za namowa mojej siostry i syna padło na inna rase maine coon . Alice jest przeuroczym kociakiem wielkim miłośnikiem laptopów mąż i znajomi z dlaeka oglądoja ja na skype a jej strasznie sie podoba , że ktoś do niej mówi i siada na laptopie i szukia. Tutaj zasneła na nim.
Ma 10 tygodni jest fantastyczna cały czas za nami biega chce się bawić a zasypia na rękach. To całkiem inny kot niz persiki. Dzisiaj pójdzie z nami do ogrodu już wychodziła i ponoć to bardzo lubi z tego co czytałam na temat tej rasy one bez problemu chodza na smyczy. Narazie rodzina szaleje na jej punkcie to chyba najbardziej rozpieszczony kot jakiego znam
donka66 - Pon 01 Cze, 2009 00:10
Bardzo Ci współczuję z powodu odejścia kotki, wiem, jak bardzo to boli, żegnałam już kilka psów...
A nowa domowniczka urocza Moja znajoma z pracy też ma koteczkę tej rasy, tyle, że w jasnym umaszczeniu. I chodzi na smyczy... jeździła też na wystawy.
alinoe - Pon 01 Cze, 2009 08:39
sliczna!!!
ech a moj dachowiec cale zycie w mieszkaniu
ostatnio male spacery, ale to jest radosc pomieszana ze stresem
a i smyczke ma, tyle , ze ogromnie sie buntuje i pazurki pracuja;)
aluska tez lubi laptopy
Lacrima - Pon 01 Cze, 2009 09:09
Hej
wczoraj po raz 1 wyprowadziłam ją na smyczy zakładanie nie odbyło sie bez złości ale potem juz całkiem fajnie chodziła. Ja właśnie słyszałam i widziałam w sieci ,że one bez problemu chodzą na smyczy. Zresztą to są ogromne koty kotki mają koło 6kg a kocurki 11kg. Niestety na forum będę musiała wchodzić z pracy ten kot jest opętany jak widzi laptopa otwartego nie odpuści najbardziej lubi reglamy z gg.
uska3 - Pon 01 Cze, 2009 11:20
Lacrima normalnie boski jest i taki słodziaczek , main-y są cudne Ostatnio byłam na wystawie kotów w Chorzowie i naprawdę to są przeurocze kotusie ( jeśli ktoś chce to tu są zdjęcia -niezbyt wyraźne, bo nie wolno robić zdjęć z lampą http://picasaweb.google.c...CICi9cGLgfqPPQ# )
Ja mam 8letniego dachowca-wyścigowca-jak go nazywa jego wet., bo długie łapy ma. Od początku chodzi na smyczce ( obok domku ruchliwa ulica i juz 3 kotki mi zabiło ) i teraz się tak przyzwyczaił, że ma linke ok 6 m, przywiązuję ją do drzewka i chodzi sobie a ja jestem pewna, że mu sie nic nie stanie .
Oto moje kocie w złocie
donka66 - Pon 01 Cze, 2009 11:56
Ula, dzięki za foty, z przyjemnością obejrzałam
Lacrima - Pon 01 Cze, 2009 18:48
uska3, Twój kociak śliczny i jak fajnie wygląda na smyczy:)
Ja kiedys miałam zwykłego kota ale on cały czas myslał jak uciec na dwór i po 2 latach mu sie udało rozpoacz była w rodzinie, a potem miałam persy i nie było problemów. Mam nadzieje, że z main coonem tez nie będzie syn chce ja zabierać do dziewczyny i dlatego musi nauczyć się chodzic na smyczy żeby nie zeskoczył mu pod auto z rąk.
Fotki z wystawy świetne kurde ta rasa jest ogromna nie miałam jszcze tak dużego kota. Jeśli ktoś chce to koleżanka wczoraj zrobiła kilka fajnych fotek Alice. http://picasaweb.google.p...czek.biz/Alice#
Lacrima - Śro 24 Cze, 2009 22:48
Kot rośnie chyba nie da się ważyć wredota. Na spacerki lubi chodzić po załorzeniu szelek pomaszerowała ostatnio pod drzwi i czekała aż wyjdziemy. Ale u syna na ramieniu czuje się najbespieczniej .
uska3 - Czw 25 Cze, 2009 06:04
Woow czy to ten sam kotuś , faktycznie rośnie bestyjka.
A z ważeniem to ja robiłam tak, brałam na ręce mojego totuśka a potem ważyłam się sama , różnica była wagą kotusia.
Drapaczek śliczny i widzę, że "mały: jest nim zainteresowany, mój niestety wszystkie zabawki, drapaki itp ignorował i ignoruje, więc zostały wydane, najlepsza zabawka to reklamówka, pudełko z tektury i gumki do włosów
pozdrawiam i ślę głaski dla "olbrzyma:
Lacrima - Czw 25 Cze, 2009 10:06
Oj tak reklamówka to poprostu cos dla kota ale ta zaraza ją gryzie i wyciągamy jej co chwile plastik z mordki a więc musieliśmy ograniczyć ta zabawe. Pozostaje jeszcze jazda na kapciu i gryziemie książek (ponoć ta rasa ma coś z psa). Drapak zakupióam na allgro za 200zł i całkiem fajnie się nim bawi często musi zostać sama niestety nawet myslimy czy sie do dokocić Głaski przekazane
calicja - Sob 15 Sty, 2011 22:51 Temat postu: Re: Kot laptopowy Alice
| Lacrima napisał/a: | Witajcie
Alice jest przeuroczym kociakiem |
Co słychać u mojej imienniczki ?
Lacrima - Czw 31 Mar, 2011 08:44
calicja, teraz to juz prawdziwa dama:)
Gabriela36 - Czw 31 Mar, 2011 09:21
śliczna
Madzia - Czw 31 Mar, 2011 17:47
Przepiękna!
la_femme - Sob 02 Kwi, 2011 22:58
Piękne kocisko, posiadanie futrzaka tej rasy to moje marzenie, ale póki co nie mam warunków żeby mieć jeszcze jednego kota, tym bardziej rozmaiarów maine coona
calicja - Pon 11 Kwi, 2011 19:50
Ojej jak jej się maść zmieniła
Cudowna jest.
|
|
|