ubranka i akcesoria dla dzieci - Sweterek dla maleństwa
ania_r_s - Śro 08 Lip, 2009 14:18 Temat postu: Sweterek dla maleństwa Witam!!!
Dawno mnie tu nie było i jakoś mało się udzielałam. No ale przyszedł czas na ponowne zaistnienie na forum i na to, aby się pochwalić. Zrobiłam sweterek dla maleństwa z naszej rodzinki. Swteterek zrobiłam z włóczki Elian Mimi Plus.
Zastanawiam się tylko jeszcze, czy dorobić tu jeszcze jakieś wiązania czy guziczki, bo na razie zrobiłam tylko to wiązanie pod szyją. A co Wy na ten temat sądzicie Drogie Forumowiczki??
irenka10 - Śro 08 Lip, 2009 18:01
Witaj bardzo ładny sweterek mysle ze to wiazanie pod szyja fajnie wyglada tylko niewiem jak bedzie w noszeniu Pozdrawiam
Lucysia - Śro 08 Lip, 2009 19:32
ania_r_s, moim zdaniem u maluszka będzie praktyczniej jak zrobisz jakieś zapięcie. Poza tym sweterek śliczny!
ania_r_s - Śro 08 Lip, 2009 19:35
Serdeczne dzięki. Właśnie też mam wątpliwości co do praktyczności takiego sweterka tylko z wiązaniem przy szyjce. chyba dorobię pliskę na guziczki. Co o tym myślicie?? A może macie jakieś fajniejsze pomysły na zapięcie???
zadra71 - Czw 09 Lip, 2009 21:50
ania_r_s - sweterek naprawdę uroczy. Ja też bym dołożyła guziczki. Na przykład takie fajne gumowe, są miękkie więc nie będą uwierać dzieciątka, a przy tym super kolorowe i fajne kształty. Ja bym przyszyła te dwa motylki. Świetnie pasują kolorystycznie.
http://www.e-pasmanteria....girly--200.html
zadra71 - Czw 09 Lip, 2009 22:21
ania_r_s jeszcze sobie pomyślałam o takich naszywanych chińskich zapięciach tekstylnych to się chyba nazywają szamerunki.
Są oczywiście różne wzory i kolory, no i chyba dla dziecka bezpieczne.
Co wy na to?
A ja to jeszcze robiłam dla kogoś takie zapięcie do sweterka w formie małych kwiatków robionych na szydełku i od spodu doszyte zwykłe plastikowe zatrzaski tylko te większe 13mm i takie przeźroczyste. Nawet nieźle to się zapinało i odpinało.
duduś - Czw 09 Lip, 2009 22:41
Bardzo ładny sweterek. Ja ostatnio robiłam sweterki dla córki koleżanki i też zrobiłam samo wiązanie i też jest dobrze.
Libidka - Pią 10 Lip, 2009 01:31
ania_r_s - podpowiem tylko że jeśli chcesz guziczki to dla dzieci przyszywa się płaskie nie wystające i nie w kształcie kulek ,po przewróceniu maluszka na brzuch albo pod broda mogą go bardzo takie guziki uciskać ,tak mnie uczono lub jak napisała zadra71 mogą być,zatrzaski .Pozdrawiam
ania_r_s - Nie 12 Lip, 2009 18:53
Dziękuję dziewczyny za wszystkie sugestie. To ważne usłyszeć/przeczytać opinie takich fachowców jak Wy. Pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie!!!
KasiaS - Czw 16 Lip, 2009 09:34
ania, duduś- śliczne sweterki
Ja robię takie małe ubranka zapinane na guziczki, a jezeli mają być zakładane przez głowę to robię zapięcie na ramieniu ( taj jak na zdjęciu ) , wtedy ubiera sie bez większych problemów
bela1304 - Nie 19 Lip, 2009 13:49
Dziewczyny śliczne sweterki
makneta - Nie 19 Lip, 2009 16:41
Śliczne są te wasze sweterki. KasiaS, ekstra wygląda wydziergane imię.
|
|
|