To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Swetry, bluzki, płaszcze, kardigany - Come back drutowy po przeszło 20 latach chcecie obejrzec?

ciapara - Pon 13 Lip, 2009 18:30
Temat postu: Come back drutowy po przeszło 20 latach chcecie obejrzec?
Dziewczyny chcialam wam pokazac co zdziałałam jako 2 robótke po przerwie przeszło 20 letniej. Uczyłam sie robic na drutach w szkole postawowej.
Sweterek jest dla 5 letniej mojej córci i robiłam go wzorem andaluzyjskim ze smiesznej niebieskiej supełkowej cieniutkiej włóczki.
Podoba sie wam?
Niedługo pokaze moja pierwsza prace jeszcze prostsza.. kamizelke
A teraz sie rzuciłam na głeboka wode i robie dla siebie azurowy sweter tylko na szydełku.
Pozdrawiam wszystkie panie które lubia robótki Smile
Nawiasem mówiac sweterek jest bardzo milutki tylko troszke za długie wyszły mi rekawki bo modelka była na wakacjach i nie miałam jak przymierzyc. ALe do wrzesnia pewnie dorosnie. Chciałam zeby miała cos oryginalnego w przedszkolu czego nie bedzie mialo inne dziecko Smile

Halkuk - Wto 14 Lip, 2009 15:13

Śliczny sweterek brawo
makneta - Wto 14 Lip, 2009 16:17

Bardzo ładny sweterek, a ta kieszeń to jest coś!
Trusia - Wto 14 Lip, 2009 16:28

Bombowy powrót Smile cool cool cool
nula - Wto 14 Lip, 2009 17:38

ciapara, Sweterek jest świetny !!!!
Fajna włóczka i kolorek - a ta kieszeń jeszcze dodaje mu uroku !!!!
brawo brawo brawo brawo
Takiego sweterka na pewno żadne dziecko w przedszkolu nie będzie miało !!!!
A rękawkami w ogóle się nie przejmuj ! przynajmniej córcia dłużej będzie mogła się nim cieszyć cool cool cool
Faktycznie , wróciłaś do drutów po długiej przerwie ale jak widać tego się nie zapomina zebalek
Teraz mam nadzieję, częściej będziesz pokazywać swoje prace niż raz na 20 lat !!! hmm

ciapara - Wto 14 Lip, 2009 18:31
Temat postu: come back drutowy po przeszło... itd...
Dziewczyny dzieki za miłe słowa Smile
Tak jak obiecałam pokazuje moja pierwsza wprawke po tych latach czyli kamizelke dla córci. Wróciła juz z wakacji gdzie sciuchrała ja lekko... ale to oznaka ze lubiła ja nosic i chociaz nie lubi ostrych swetrów to tą kamizelke tak polubila ze nawet dotyk wełny ja nie raził. Dałam ją jej w prezencie na dzien kobiet ale miała mine tesciowa az zapytała mnie czy sama zrobiłam Wink
Jak myslicie? Fajna?

Oczywiscie kwiatek zrobiłam na szydełku Smile
Dzisiaj byłam w Empiku i ogladałam znowu gazetki ze sweterkami ale doszlam do wniosku tak jak mówiła Nula ze na forum jest takie bogactwo wzorów ze oczoplasów mozna dostac i w efekcie nie kupiłam bo stwierdziłam ze mam fajniejsze gazety juz w domu i ze szkoda kasy wesoło mi
Pozdrawiam !

buziaczek - Wto 14 Lip, 2009 18:59

rewelacyjny sweterek i śliczna kamizelka brawo cool
jolacka - Wto 14 Lip, 2009 21:16

Jestem pełna podziwu. Trzymam kciuki za dalsze prace. Jednocześnie zaczynam wierzyć, że też uda mi się trudna sztuka powrotu.
ciapara - Wto 14 Lip, 2009 22:20
Temat postu: Come back drutowy... itd
Jolacka dasz rade to jest jak jazda na rowerze chcesz wiecej i wiecej wystarczy tylko na niego wsiasc nawet na poczatek z kółkami bocznymi. Ja sie przerzuciłam na szydełko i robie pierwsza w zyciu duza rzecz a uwierzcie mi duuuuuuza ze mnie kobitka Wink

Buziaczek ty to masz piekne rzeczy aniołki etc... podziwiałam twoja galerie jak skoncze robic to co zaplanowalam to w pazdzierniku- listopadzie zgłosze sie na kurs Smile do Ciebie Smile
OOOOOOOOOOOOO zobaczyłam ze mas zprace z wzorkiem ananasowym podziw kolezanko!!! Kiedy ja ro opanuje eh.... ma sie marzenia cmoknięcie

jola373 - Wto 14 Lip, 2009 22:26

ciapara, piękne pracki! cool brawo brawo brawo
ciapara - Wto 14 Lip, 2009 22:32
Temat postu: Come back.........
Jola...........a jakie Ty masz slicznosci w swojej galerii toz to oczoplasów mozna dostac...
To ja juz z pokora zabieram sie do szydełkowania
Wiadomosci z pola szydełkowego: tył skonczony cały plus jedna połowa przodu skonczona jutro zaczynam druga... tylko sie martwie jak sie takie azury zszywa???

alicja11 - Wto 14 Lip, 2009 23:02

ciapara, no to teraz przesiadaj się na porządny rower ,bo jazdę z dodatkowymi kółkami to Ty masz już opanowaną perfect.Bluzeczka i kamizelka sliczne cool brawo
marysia54 - Śro 15 Lip, 2009 01:11

Śliczne ubranka dla córeczki !!!!!

brawo brawo cmoknięcie radocha radocha

bjanna - Śro 15 Lip, 2009 08:48

ciapara, śliczności cool cool
alienor - Śro 15 Lip, 2009 11:10

super brawo brawo brawo brawo
bieta - Śro 15 Lip, 2009 16:53

bardzo ładne ubranka brawo brawo brawo
ciapara - Czw 23 Lip, 2009 17:53
Temat postu: come back drutowy po przeszło 20 latach...
Dzieki dziewczyny za pochwały
Ponizej link do forum gdzie powstaje mój pierwszy sweter duzy - dla mnie ale tym razem na szydełku. Jest to moja pierwsza praca po latach na szydełku a sweter to juz w ogole pierwszy... Teraz skonczylam korpusik sweterka i koncze dziergac pierwszy rekaw na tamtym forum pokazuje postepy kto ciekaw nich zaglada zapraszam serdecznie. Jak to napisała alicja11 skonczyłam z małym rowerkiem z kółkami bocznymi i przesiadłam sie pełna chęci na rower górski ... w dodatku...rozpedziłam sie i ... zjezdzam z górki bez trzymanki Smile tyle tytułem przenosni. Smile
Fajne to forum
Oto obiecany link zapraszam ciekawe panie do obejrzenia moich szydełkowych poczatków
http://maranta.livenet.pl...der=asc&start=0
Pozdrówka dla wszystkich kobitek z forum!!! cool

makneta - Czw 23 Lip, 2009 19:40

Słodka jest ta kamizelka. brawo
ciapara - Wto 28 Lip, 2009 17:55
Temat postu: come back drutowy...
Dziewczyny zgodnie z obietnica pokazuja moja najnowsza produkcje ale na szydełku jest juz skonczony sweterek i ponizej link gdzie sa fotki
http://maranta.livenet.pl...r=asc&start=100
mam nadzieje ze sie spodoba Smile