Nici, nitki i niteczki... - snehurka
wiesia-kal - Sob 01 Sie, 2009 16:31
Często chwalicie snehurkę, że nadaje się na bluzki - gdzie ją kupujecie i w jakiej jest cenie, ile m jest w motku? Pozdrawiam
Paillette - Sob 01 Sie, 2009 21:21
wiesia-kal, tu zajrzyj http://www.zamotane.pl/index.php?cat_id=209
wiesia-kal - Sob 01 Sie, 2009 23:14
Dziękuję za informację - będę szukać -
maja1 - Pon 03 Sie, 2009 12:54
wiesia-kal robiłam ze snehurki bluzeczkę .Jak ją odnajdę -jest schowana razem z wieloma rzeczami w które mam zamiar jeszcze kiedyś się zmieścić-zrobię zdjęcie i zważę.
Snehurkę możesz obejrzeć tutaj snehurka
wiesia-kal - Pon 03 Sie, 2009 18:52
maja1 dziękuję bardzo mi pomogłaś -
wiesia-kal - Śro 05 Sie, 2009 17:27
Paillette , maja1 dodaje punkciki
maja1 - Śro 05 Sie, 2009 20:40
wiesia-kalprzykro mi, ale nie mogę znaleźć mojej bluzki ze snehurki , nie będzie zdjęcia .Może jak przestane szukać sama wpadnie mi w ręce.
dehajola - Nie 13 Wrz, 2009 11:54
to jest ze snehurki -weszły3 szt = 600m. kupisz ja wszedzie. ja kupuje w internetowej pasmanterii : http://www.niteczka.com.p...php?cPath=55_17
Lucysia - Nie 13 Wrz, 2009 13:46
wiesia-kal, oto mój top ze Snehurki. Wzór jest gęsty, więc poszło mi 7,5 moteczka
W internecie Snehurkę można jeszcze dostać w www.Fastryga.pl
Eve - Nie 13 Wrz, 2009 14:44
A na takie bolerko ile snehurki potrzeba?
http://picasaweb.google.p...931724514128130
Mam tylko 2,5 motka i w sklepie mojego koloru nie ma.
wiesia-kal - Nie 13 Wrz, 2009 15:02
Ładne topiki - dziękuję za informacje - akurat byłam przejazdem w Cieszynie i kupiłam sobie - kto ma blisko to 1 motek 24 korony w sklepie pasmanteryjnym. pozdrawiam Wiesia
Ewe masz schemat do tego bolerka? Ładne.
Lucysia - Nie 13 Wrz, 2009 16:31
Eve, obawiam się, ze 2,5 moteczka to stanowczo za mało. Nie uważam się za eksperta, ale myślę, że potrzeba coś ok. 5-6 moteczków.
wiesia-kal, schemat tego bolerka widziałam chyba w albumach u bean.
wiesia-kal - Nie 13 Wrz, 2009 18:20
Lucysia dziękuję - po twojej podpowiedzi znalazłam to bolerko, ale schemat , który tam jest to dla mnie za mało. Może ktoś ma całość. Może Eve wstawi - pozdrawiam
Eve - Nie 13 Wrz, 2009 18:27
Lucysia, snehurkę zaplanowałam na inne bolerko, dopiero potem przypomniało mi się o tym. Przejrzałam sklepy internetowe w poszukiwaniu moteczków, ale nie ma
wiesia-kal, do tego bolerka nie ma schematu, bo chyba pochodzi z katalogu. Innego schematu niż w galerii bean niestety nie posiadam.
dehajola - Nie 13 Wrz, 2009 19:46
Eve: jestem rozmiaru 36 , moj top jest w biuscie caly w slupkach ,fakt ze nizej siatka ale wlasnie mialam tylko 3 motki stad robilam taki dol a i on siega do biodra ja zaryzykowalabym dla siebie z 2,5 koncowka chyba calos "naokolo" wiec w razie czego inna odcieniem lub gatunkiem
Lucysia - Nie 13 Wrz, 2009 23:17
wiesia-kal, moim zdaniem z tym schematem można zrobić to bolerko. W czym problem? Może mogę pomóc?
Eve, a sprawdzałaś w www.fastryga.pl? Jest tam spory wybór. Jakiego dokładnie koloru potrzebujesz? Pytam, bo w mojej pasmanterii też mają...
Eve - Pon 14 Wrz, 2009 00:05
Lucysia, prawdę mówiąc nie wiem jak określić ten kolor
Tu jest (nie ten brudny róż i nie fiolet)
http://picasaweb.google.p...075328677009122
W necie nie znalazłam. W swoim sklepie wzięłam 2 ostatnie motki. Poszukam jeszcze w innych sklepach. Jak nie będzie to zrobię to co wcześniej zaplanowałam, a na to bolerko kupię Perle 8. Takie piękne kolory niedawno się pokazały...
Lucysia - Pon 14 Wrz, 2009 15:08
Eve, w środę będę w pamanterii i jak chcesz mogę poszukać (ewentualnie nawet zrobić zdjęcie) a gdybyś chciała moge również kupić i wysłać. Ale sama zdecyduj, bo nie chcę się narzucać. Pozdrawiam.
wiesia-kal - Pon 14 Wrz, 2009 15:28
Lucysia dziękuję za propozycje pomocy, jak pokończę rozpoczęte prace to napewno się zgłoszę, pozdrawiam Wiesia
Eve - Wto 15 Wrz, 2009 09:48
Lucysia, bardzo dziękuję za propozycję, ale na razie się wstrzymam z kupowaniem nowych motków. Mam jeszcze sporo rzeczy do skończenia, a w "międzyczasie" koncepcja pewnie się nie raz zmieni;)
viburnum - Wto 15 Wrz, 2009 21:27
Dziewczyny snehurka ma to do siebie, że moteczki z różnych partii czasem różnią się odcieniem
Makarbella - Śro 16 Wrz, 2009 22:00
| viburnum napisał/a: | Dziewczyny snehurka ma to do siebie, że moteczki z różnych partii czasem różnią się odcieniem  |
Ale to nie tylko Snehurka! Każde nici i włóczki mogą różnić się odcieniem jeśli pochodzą z różnych partii produkcyjnych.
Eve, Snehurka ma takie same parametry jak polska Kaja, turecka Snow White i również turecka Stokrotka, więc można w miarę bezkarnie mieszać je w robótce a wtedy paleta barw jest maksymalna.
wiesia-kal - Czw 17 Wrz, 2009 16:52
Makarbella byłam kilka razy na Twoim blogu, ale niestety przy komentarzach trzeba wybrać format pliku i tego nie potrafię, jakikolwiek bym nie wybrała- to nie przyjmuje. Piękne masz prace, podobała mi się spódniczka, może zrobię taką wnuczce oraz ładnie wytłumaczyłaś robienie kwiatków- dla mnie początkującej szydełkowiczce wspaniały kursik - gratulacje. Kolczyki super Pozdrawiam Wiesia
Makarbella - Pią 18 Wrz, 2009 21:08
wiesia-kal, dziękuję za komplementy! Puchnę z dumy!
say_hello - Sob 07 Lis, 2009 02:36
snehurka. moje ulubione nici i w nich dziobię najczęściej
Zastanawiam się tylko, czy nie korzystam ze zbyt drobnego szydełka. 2,00 mm to nie za mało? Jakich Wy używacie?
|
|
|