To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Wolny temat - Oznaczenie na schemacie

monika_b - Śro 26 Sie, 2009 19:01
Temat postu: Oznaczenie na schemacie
Kobitki, przerabiam sobie zdjęcie na schemat. Jak wiecie mam wyszyć akt, gotowe wzory, które znalazłam w necie, niestety nie do końca mi się podobają. Ten, który przerabiam wygląda dość zachęcająco, ale mam pewien problem (jak zwykle he he). Do muliny DMC 310 program wygenerował 2 znaczki i przy jednym jest napisane 310 mid. Co to oznacza?
monika_b - Śro 02 Wrz, 2009 07:58

Nikt nie wie?
Kaha - Śro 02 Wrz, 2009 08:22

Próbowałam coś znaleźć na ten temat ale niestety nie wiem Może kolory są do siebie bardzo podobne i oznacza to kolor zbliżony do czarnego? hmm
monika_b - Śro 02 Wrz, 2009 11:39

To jest czarny, ale jakby głębszy, tak przynajmniej wygląda na zdjęciu. To są czarne włosy kobiety. A może zrobię np. 3 nitkami zamiast dwoma? Sama już nie wiem. Próbowałam coś znaleźć, ale niestety mi się nie udało placzek
Ada - Pią 04 Wrz, 2009 19:33

Nie wiem w jakim programie to przerabiasz, ale chyba powinna być w nim jakaś tabela kolorów. Tak jest w znanych mi programach.
monika_b - Pią 04 Wrz, 2009 22:15

Ada robiłam w Pattern Maker. Jest oczywiście w programie paleta DMC i w tej palecie widnieją kolory: 310 Black i 310 mid Black. Pojęcia nie mam o co chodzi. Ten z oznaczeniem mid wygląda na ciemniejszy. W ogóle to program bardzo ładnie przerobił ten obrazek, zdecydowanie lepiej od Haftixu. W Haftixie twarz była jednym wielkim pikselem (jeśli można takie określenie odnieść do haftu). Miałam moment zwątpienia, postanowiłam zacząć wyszywanie od twarzy żeby w razie czego odpuścić, jeśli będzie kiepsko wyglądał, jednak z daleka (a przecież obraz będzie wisiał na ścianie) twarz wygląda naprawdę super, mam więc nadzieję, że reszta też będzie ok.