Inne problemy - "Oczko bez znaczenia"
ingułka - Pią 28 Sie, 2009 12:11 Temat postu: "Oczko bez znaczenia" Cześć wszystkim,
od niedawna robię na drutach, więc jestem na etapie uczenia się nowych oczek - i idzie mi dośc szybko i bez większych problemów, więc porwałam się na rozpinany sweter z nowej sabriny i napotkałam pierwszy problem nie do przeskoczenia, wzór baskinki:
otóż oczko "bez znaczenia" (pusta kratka). bez znaczenia to znaczy co? mam zrobić prawe, lewe, spuścić bez przerabiania...? i jak w rzadku powrotnym?
no utknelam
Przepraszam, jeśli ktoś już o to pytał, działam na bluekonnekcie i ciężko mi się to forum ładuje niestety
Pozdrawiam ciepło!
iwi - Pią 28 Sie, 2009 13:17
Ingułka to są tylko puste kratki, rysowane na schemacie, żeby był on (ten schemat) przejrzysty - tych oczek nie masz wogóle na drutach. Po prostu robisz kolejne oczka, które są zaznaczone do przerobienia na lewo czy też na prawo wg schematu, a te puste kratki pomijasz, jakby ich nie było.
A baskinka świetna! Pochwal się koniecznie jak skończysz
ingułka - Sob 29 Sie, 2009 19:17
iwi, dziękuję za pomoc! tak właśnie myślałam i tak przeczytałam gdzieś w sieci, ale nie chciało wyjśc za nic - bo głupia odejmowałam oczko na początku rzędu... teraz już wszystko się układa jak należy, a i robota idzie dośc szybko!
Pozdrawiam ciepło!
|
|
|