Chwalimy się - Alexandria - frywolitkowe wyroby:)
alexandra20 - Pon 21 Wrz, 2009 19:03 Temat postu: Alexandria - frywolitkowe wyroby:) ja może zacznę od początku:) frywolitek nauczyłam się w szkółce alveaenerle na forum CRAFTLADIES:) a zanim się zapisałam do szkółki to rok wcześniej zakupiłam jedno zwykłe czółenko i za Chiny nie mogłam zrozumieć jak to się robi, i tak czółenko rok przeleżało sobie w szafie:) ale w końcu się nauczyłam, może najpierw pokaże jakie frywolitkowe ćwiczenia robiłam w ramach szkółki:) a i początkowo używałam za grubych nici, ale to mi pomogło zrozumieć w ogóle o co chodzi we frywolitkach:)
a ten kwiatuszek był robiony z tych dwóch nici ale ogólnie nie widać tego jak nie leżą obok:D dlatego wstawiam, żeby nie było:D
później kupiłam nowe czółenka bo były co najmniej 2 potrzebne:)
Paddington - Wto 22 Wrz, 2009 11:03
no no no... BRAWO
Widać postępy w każdym nowym frywolitkowym dziele
Jeszcze chwilka i będą ogromne prace
Pozdrawiam
alexandra20 - Wto 22 Wrz, 2009 13:07
to teraz wstawiam moje dalsze poczynania z czółenkiem w ręku:)
na Wigilię zrobiłam taką gwiazdkę:)
zakładka do książki:)
oraz konkursowe kolczyki:)
i kolejne zakładki:)
skrzacik - Wto 22 Wrz, 2009 14:04
brawo, bardzo udane prace!
szajka - Wto 22 Wrz, 2009 14:14
ło matko no ta różowa gwiazdeczka to normalnie
pamietasz moze ile ją robiłaś? i ile nici pochłonęła?
alexandra20 - Wto 22 Wrz, 2009 14:43
dzięki za oklaski:D a różową gwiazdeczkę chyba nie jakoś szczególnie długo jak na fakt, żę raczej początkująca jestem/byłam:D mam na nią przepis gdybyś chciała skorzystać...nici chyba też nie dużo ze Snehurki cieniowanej różowej jest zrobiona:) więc niedrogo wychodzi:D
to teraz czas na mój ostatni frywolitkowy wyrób:D wielkanocne jajo:D
więcej fotek jajeczka jakby ktoś miał niedosyt znajduje się na mojej stronce:) www.alexandra20.fotosik.pl
szajka - Wto 22 Wrz, 2009 14:56
oj chyba by mnie szlak trafił, narazie zrobienie 1 kolczyka trwa u mnie 2h ! wiec z takimi gwiazdeczkami to jeszcze poczekam
alexandra20 - Wto 22 Wrz, 2009 15:09
a to się robi podobnie jak kolczyki:) tylko kółeczko w środku jest osobno robione:) a reszta w całości:)
szajka - Wto 22 Wrz, 2009 15:51
no pacz... nie wpadla bym na to.... kombinowalabym jak to połączyc hehehe.... widać jestem jeszce moooocno początkująca
|
|
|