To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Pogaduchy - PRZYBORNIK ORGANIZER ??

Asia S. - Wto 24 Lis, 2009 19:41
Temat postu: PRZYBORNIK ORGANIZER ??
Drogie forumki pochwalcie się, gdzie trzymacie nici, kordonki, igły, szydełka, druty, wstążeczki, koraliki, tasiemki, mulinki, resztki włóczek i cały ten niezbędny nam majdan Wink??
Pewnie jesteście kreatywne w tej dziedzinie. Szukam jakiegoś czegoś, gdzie mogłabym to wszystko upchnąć. cmoknięcie

kaska27s - Wto 24 Lis, 2009 19:57

ha ha dobre pytanie, na poczatku byla szafka, potem kupilam komode w ikei, potem kartony, potem kosze bambusowe...i upycham upycham upycham...teraz postanowilam wyrobic to co mam bo przeraza mnie wizja upychania...drobne rzeczy typu szydelka drutki i inne pierdutki mam w takim plastikowym pojemniku przyborniku jaki mozna kupic np. w castoramie....
żabka - Wto 24 Lis, 2009 22:15

Asiu pytanko świetne wesoło mi
Druty mam w szufladzie, szydełka nici igły i takie różne drobiazgi w pudełku zamykanym. Mulina w trakcie kombinacji jak by ją zrobić żeby był do niej swobodny dostęp i żeby było widać jaki kolorek gdzie jest - opcji jest kilka - obecnie testujemy pudło z trzema prętami na których wiszą woreczki z nićmi, ale nie bardzo się to sprawdza, bo trzeba ściągnąć prawie wszystkie woreczki jak chcemy wyciągnąć coś ze środka wesoło mi
Cała reszta poupychana w kartonach po różnych szafkach wesoło mi

Asia S. - Wto 24 Lis, 2009 22:19

mam prośbę wstawiajcie zdjęcia tych pojemniczków, będzie fajnie cmoknięcie
Madzia - Wto 24 Lis, 2009 22:22

Kupiłam tekturowe pudła w sklepie "wszystko po 4,50" i trzymam w szafkach.
Szydełka stoją w kubeczku. Mniejsze kłębuszki walają się po dużej szufladzie.

teris - Śro 25 Lis, 2009 09:59

Asia S. napisał/a:
mam prośbę wstawiajcie zdjęcia tych pojemniczków, będzie fajnie cmoknięcie

kurcze hmmm Asiu jest tego kilka kartonowych pudeł na strychu hahahihi zdjęcie nie byłoby ciekawe oooo nieee

Phoebe - Śro 25 Lis, 2009 10:31

Jestem w trakcie porzadkowania... kupilam regal, ale brak mi do niego jeszcze pojemnikow - poki co mam 4 sztuki. Szydelka i czolenka sa w metalowych pojemniczkach, mulina tez a na druty mam taki materialowy "drutownik" na zamek (przywloklam z UK); czesc welny jest w "worku" - na szczescie jest przezroczysty i zamykany na zamek, wiec latwo znalezc to co potrzebne; reszta jest w pudlach. Ale staram sie teraz wyrobic wszystkie welenki, bo zdecydowanie za duzo tego sie nazbieralo!
Asia S. - Śro 25 Lis, 2009 10:40

wczoraj robiłam porządki w swoich "zabawkach" i nagle okazało się, że dwie szuflady się skurczyły, przybyło pojemniczków po sałatkach, ciastkach. Wszystko to poupychałam jakimś cudem. Franio mi pomagał. Marzy mi się mała izdebka - pracownia. Oj marzy. Tymczasem chciałabym mieć te moje drobiazgi mieć w jednym pięknym pudelku, skrzynce. cmoknięcie
alienor - Śro 25 Lis, 2009 10:40

Sprawy bierzace w prostokątnych koszykach ,takich z materiałem w środku , żeby nitek nie łapało . Robótki zaczęte i na drogę w woreczkach strunowych, w woreczkach tez resztki . Najpotrzebniejsze w koszu piknikowym pod biurkiem . Brak czegoś porządnego na drobiazgi i szydełka. Widziałam kiedyś takie kuferki z poleczkami , nie kupiłam od razu i do dziś znaleźć nie mogę .
Krakowianka - Śro 25 Lis, 2009 12:33

Asia S. napisał/a:
Marzy mi się mała izdebka - pracownia.

oj tak, tak.............mnie też się marzy hmm
a na dziś kupiłam kartonowe składane pudełka inne na każdy kolor wełny jęzorek
i tak powstał "regał" pod sufit, bieżące robótki chodzą za mną w koszyczku rotfl
a w sypialnianym łóżku w foliowych pojemnikach na zamek leżą np. materiały,akcesoria resztki,itp do szycia
moja połowa śmieje się że to mój największy skarb bo pilnuje go zwłaszcza nocą rotfl
a innnnnnnne takie tam różności leżą w pawlaczu w pudełkach po butach i czekają
czekają, czekają.....a, no staram sie opisać co jest w podełku w razie czego łatwiej znaleźść cmoknięcie

te_sia - Śro 25 Lis, 2009 12:53

Wszystkie mamy ten sam problem,zbyt duzo wszystkiego a miejsca za malo- izdebka tylko dla mnie na moje drobiazgi i wszystkie potrzebne tez by sie przydala. Ja okleilam tapeta kartony -po papierze do ksero,maja przykrywki-i mozna je trzymac nawet na szafie nie wygladaja tak zle
Asia S. - Śro 25 Lis, 2009 13:57

a gdzie foty?? ja taka ciekawa jestem waszej pomysłowości. proszę
Aurelia - Śro 25 Lis, 2009 14:28

Szydełka trzymam w drewnianym pudełku, po kredkach.
Sprawdza się znakomicie. bye

Phoebe - Śro 25 Lis, 2009 16:52

Asia S., wrzuc pierwsza fote Smile zmobilizujesz reszte Smile
postaram sie obfocic moje miejsce z robotkami, ale ostatnio brak mi czasu...a do tego lepiej focic w dzien (tylko w weekend bywam w dziennych godzinach w domu) wiec musisz poczekac Razz

avante - Śro 25 Lis, 2009 20:02

A mnie marzy się zaadaptowanie strychu na pokój szydełkowo-drutowy... Póki co kordonki trzymam w ozdobnej skrzyneczce, którą zrobił mój tata. Włóczki i kordonki trzymam w wielkich pudłach, druty i szydełka w kartonowych tubach po jakichś alkoholach. Zaczęte robótki mam w koszyku (takim jak w sklepie). Wydrukowane wzory i schematy mam poukładane elegancko w segregatorach: w jednym są wzory na ubrania, w drugim na serwetki i inne różności. Mam też osobną teczkę ze wzorami, które już wykorzystałam.
we_st - Śro 25 Lis, 2009 20:11

obfocę moje niezbędniki jutro. Jak nie zapomnę hihi
we_st - Śro 02 Gru, 2009 00:39

Parę dni minęło, ale to nic... Wrzucam fotki "przechowywaczy" moich skarbów te koszyczki mam dwa i jestem z nich baaardzo zadowolona. W kubełku są włóczki na bieżące robótki szydełkowe i drutowe. Reszta nitek przechowywana jest w...... przepraszam szufladzie pod łóżkiem. Tego jednak nie pokażę, bo się wstydzę Embarassed
Aniela41 - Śro 02 Gru, 2009 09:35

A to moje mulinki.....

szydelka w piorniku corki
a reszta-oj z tym to juz jest problem .........upchane tam gdzie sie znajdzie troche miejsca

pchelka831 - Śro 02 Gru, 2009 09:43

Ja chce taki koszyczek wiklinowy zebalek
Asia S. - Pią 04 Gru, 2009 22:59

we_st, jaki Ty masz porządek wzorowy!! Koszyk rzeczywiście śliczny, a tego misia z pojemnika to mam ochotę przygarnąć.
Aniela41, na tych pojemniczkach masz opisane mulinki?

Nie mogę się zebrać i zrobić zdjęcia hahahihi

andzia35 - Sob 05 Gru, 2009 13:17

No a ja część zabawek mam w koszyku część we woreczkach wzory w kartonach szydełaka w przyborniku kołeczki do koronki w pudłach metalowych po jakiś słodkościach i wiecznie brak miejsca !!!!ja nie wiem czy ja tego poukladać nie mogę czy czy za dużo tego wszędzie??? hmm hmm hmm postaram się popstrykać fotki tylko że to u mnie nic nadzyczajnego hahahihi
gabi12 - Pon 07 Gru, 2009 08:44

Ja kupiłam w "Biedronce taki komplet. Dwa pudła z bambusa są większe i zamykane a dwa mniejsze bez zamknięcia. Trochę tam się mieści. Reszta w szafie w worku przeźroczystym z zamkiem , wzory w teczkach, szydełka w skórzanym piórniku.

nula - Pon 07 Gru, 2009 22:41

andzia35 napisał/a:
ja nie wiem czy ja tego poukladać nie mogę czy czy za dużo tego wszędzie???

O nie ! na pewno nie za dużo - przecież WSZYSTKO jest potrzebne i nie wiadomo kiedy co się może przydać rotfl
Myślę, że po prostu większość z nas ma warunki lokalowe nieprzystosowane do naszego hobby placzek
A im więcej technik, tym więcej materiałów...... szalony
Ech, taki pokoik przeznaczony na pracownię...... a w nim wszystko pięknie poukładane na regałach....., wszystko w zasięgu ręki....., bez grzebania po szafach, pod łóżkami i w innych zakamarkach..... to na pewno marzenie niejednej z nas noo

mala100gosia - Wto 08 Gru, 2009 20:25

a ja upycham w pufach i iszafach włóczki, a szydełka plączą się po całym domu tak jak inne akcesoria Wink
juju_75 - Śro 09 Gru, 2009 15:07

na szydełka siostra uszyła mi etui z przegródkami
włóczki trzymam w pufach i zaadoptowanych pudlach po makaronie i innych towarach ( mam znajoma w sklepie ) obkleiłam pudla tapetą by nie straszyły stoją w kątku
jeden na drugim i tworzą zgrabną piramidkę