To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Poznajmy się - Ruda wita!

Ruda - Czw 05 Sty, 2006 18:15
Temat postu: Ruda wita!
Witam wszystkich! :heeej: Nareszcie się zarejestrowałam i przestałam być gościem;to chyba dlatego, że z robótkami idzie mi o wiele lepiej niż z kompem. Laughing Zasilam Trójmiasto.Ale tu u was przyjemnie!
maranta - Czw 05 Sty, 2006 18:25

Witaj, Ruda Very Happy Miło zobaczyć jeszcze jedną ziomalkę na forum cmok
Halkuk - Czw 05 Sty, 2006 18:30

Witaj wśród nas :wesolek:
ciaachoo - Czw 05 Sty, 2006 21:28

Witaj Ruda kwiatek dla ciebie

Pozdrawiam Ilona!!!!!!

Elżbieta P. - Pią 06 Sty, 2006 16:27

Witaj Ruda, z :komp: też sobie poradzisz :mrug:
Ruda - Pią 06 Sty, 2006 18:26

hmm tak myślisz? chyba,że z pomocą moich dzieci. Skąd one, bez komputerowego kursu, tyle potrafią? Myślę, że mimo mojej 40 jeszcze nauczę się do obsługiwać /tak, jak powróciłam do robótek po wielu latach/.Powiedzcie szczerze czy tak naprawdę wszystko samodzielnie wstawiacie, wklejacie na kompa? Bez pomocy młodzieży?Czy tylko ja jestem takim dinozaurem?! hmm
Halkuk - Pią 06 Sty, 2006 18:41

Nic się nie martw Exclamation Nie Ty pierwsza bez dzieci nic nie poradzisz :fajnie: .
Ja jak zaczynałam sama , ściągałam wszystko co się dało nawet nie wiem gdzie hmm .
Słyszałam potem od syna , który musiał po mnie robić porządki i szukać zaginionych wzorków , że działam bezmyślnie Embarassed . Stopniowo , pomalutku wszystkiego można się nauczyć - trochę przy pomocy dzieci , trochę przy pomocy życzliwych duszyczek na forum czy gg :wesolek:. Przynajmniej tak było w moim przypadku Wink.
Pozdrawiam cieplutko - Halina.

waniczek - Pią 06 Sty, 2006 22:17

witamy w naszym gronie Ruda bye

[ Dodano: Pią 06 Sty, 2006 22:21 ]
komputer to cybernetyczny idiota(tak gdzieś wyczytałam) ale jest do ujarzmienia napewno sobie poradzisz :fajnie: :fajnie: :fajnie:

Krzysia - Sob 07 Sty, 2006 08:33

Ruda witaj kwiatek dla ciebie
Ponad rok temu też o wszystko pytałam synków, potem odważyłam się inne dziewczyny, podpowiedziały jakie programiki warto mieć i skąd je ściągnąć, powoli nauczyłam się wiele, bardzo wiele, ale oczywiście jeszcze więcej nie potrafię Laughing

Kiedyś, gdzieś wyczytałam taką uniwersalną instrukcję do obsługi wszelkiego nowoczesnego sprzętu, m.in. gospodarstwa domowego:
-przeczytaj uważnie instrukcję obsługi,
-przeczytaj jeszcze raz,
-ewentualnie przeczytaj jeszcze raz,
-jeśli nadal masz kłopoty, poproś o pomoc dzieci,
-nie masz własnych, poproś dzieci sąsiadów ( WIEK DZIECKA NIE MA ZNACZENIA !!!)
I to się sprawdza rotfl

Anna B. - Sob 07 Sty, 2006 12:24

rotfl rotfl rotfl
Krzysiu, to ja stosuję tę metodę z lekką modyfikacją. Kiedy już jestem na tym etapie szewska pasja komputerowca , proszę o pomoc młodszego brata. Też działa. hmm

A tak w ogóle, to cześć, Ruda! :usciski:

rudzik - Sob 07 Sty, 2006 15:47

Witaj Ruda ! Cieszę sie że jesteś wsrod nas a co do kompa to ja też niewiele umiem zdecydowanie bardziej wolę druty od niedawna szydełko dlatego tak mało odzywam się na forum choć klawiaturkę troszkę poznałam ale do dzis i myśle że jeszcze długo będę wdzięczna wszystkim pozytywnie zakręconym dziewczynom które sa na forum bo miło jest wiedziec że nie jesteś sama i zamiast stękać jak to jest żle wyczarowują cudne rzeczy z nitek a jeszcze jak dołączymy atmosferę jaka panuje na naszym forum to nic dodać nic ująć tylko po prostu dzięki dla wszystkich kórzy tu są A komputer podobno nie gryzie chociaż czasami popsuje mi nerwy zawsze wracam po to aby tu zajrzeć Jeszcze raz witaj bye
Ruda - Sob 07 Sty, 2006 16:18

Witajcie! Dzięki za wsparcie. Smile Wolałabym pewne rzeczy wiedzieć, zamiast pytać 10-latka jak coś sobie ściągnąć i żeby wiadomo było gdzie potem szukać. Poza tym czuję dyskomfort, że nie mam skanera ani cyfrówki, żeby podzielić się tym co mam Sad , albo pochwalić się tym, co zrobiłam. Pozdrawiam Ruda
Grażyna - Sob 07 Sty, 2006 17:59

Cześć Ruda. Nie ty jedna nie masz cyfraka, jesli się nie pochwalisz swoją robótką, to może podrzucisz cos ciekawego, jak wiekszośc z nas. Będzie dobrze.
rudzik - Nie 08 Sty, 2006 10:16

Ruda głowa do góry nie jesteś sama ale zawsze można polubić kompa ja mam podobny problem ale staram się jak umiem go rozwiązac no i dzieciaki mam troszkę starsze i nie zawsze mają ochotkę mamusi tłumaczyć no ale jakoś być musi i troszkę prosić o pomoc trzeba Bo nie wyobrażam sobie żeby choć na chwile nie zajrzeć na nasze forum Wcześniej wogóle nie interesował mnie komputer a teraz owszem dzieki takim dziewczynom jakie tu znalazłam tak łatwo sie nie poddam choć wzorki drukują mi dzieciaki bo ja niestety nie umiem pisze sama gafa no i czytac na szczęscie tez kiedyś uczyli cmoknięcie Pozdrowienia dla wszystkich kwiatek dla ciebie
Ruda - Nie 08 Sty, 2006 13:35

Witajcie koleżanki od szydła i drutów Exclamation Komputer to ja polubiłam już dawno i to bardzo, odkąd odkryłam jakie dobrodziejstwa skrywa internet. A teraz, kiedy wpadłam na pomysł szukania w nim wzorków ,a natrafiłam na Wasze forum, wręcz go uwielbim radocha . Dlatego tak ubolewam, że tak wiele jeszcze nie potrafię. Gdyby tak dzieci potrafiły jeszcze wydłużyć dobę... hmm Cóż , zwolnienie lekarskie się kończy,czas wracać do pracy, będzie czasu jeszcze mniej. Pozdrowionka