To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - To mi się już udało... udało?

Krzysia - Pon 09 Sty, 2006 08:17
Temat postu: To mi się już udało... udało?
Zastanawiam się już od pewnego czasu, czy powinnam pokazać publicznie, ale jak napisała Maiko
Cytat:
gdzieś zacząć trzeba

Tu są moje pierwsze frywolne próby

http://www.7ya.ru/photos/...x?RubrID=109687

Proszę o łagodny wymiar kary gafa

Renulek - Pon 09 Sty, 2006 09:15

oklaski Krzysiu pięknie Ci idzie brawo równiutkie supełki cmoknięcie super
i następne będą coraz lepsze cool

w zakładce może troszkę większe pikotki bym zrobiła Embarassed ale po za tym jest OK cool

a serwetka będzie duża?? Very Happy

lucille - Pon 09 Sty, 2006 10:57

Bardzo proszę zmienić podpis w albumie - to juz nie jest nauka cool

Serwetka zapowiada się rewelacyjnie wesoło mi

Anna B. - Pon 09 Sty, 2006 15:10

Fiu, fiu! :fajnie: oklaski oklaski oklaski

[ Dodano: Pon 09 Sty, 2006 15:24 ]
Krzysiu, jeszcze coś. Wstaw sobie linka do swojego albumu do stopki w podpisie (czy jak to tam się zwie). Toż to grzech mieć taki album i się nie chwalić! kazanie

Izolda - Pon 09 Sty, 2006 16:10

Krzysiu szczęka genialny początkek, wszystko bardzo ładnie, może tylko łuczki bym troszeczkę ciaśniej sciągnęła ale to kwestia wprawy (sama miałam z tym problem Embarassed ) tak poza tym to miodzio.
maiko - Pon 09 Sty, 2006 16:14

Ja terz uwazam że to są zbyt ładne i zaawansowane prace żeby nazywac je nauką. Swietna robita. brawo
brawo

Krzysia - Pią 10 Lut, 2006 16:16

Łuczki ściągam mocniej, ale jak teraz będzie wyglądać moja serwetka , każdy następny element jest coraz mniejszy wesoło mi Madziula twierdzi , że to się zaprasuje Very Happy
Staram się też aby pikotki były i odpowiednich wymiarów i jednakowe ( nie lubię szablonów ), różnie to jednak wychodzi. Spróbowałam cieńszej niteczki i bardzo mi się podoba , frywolitka jest taka delikatniusia. Oto kolekcja walentynkowa ( pierwsze serducho z Floretty 20) .

a jak je wykorzystałam, można obejrzeć tu
http://www.7ya.ru/photos/...x?RubrID=118240

Renulek - Pią 10 Lut, 2006 20:51

śliczne Krzysiu cmoknięcie robisz coraz lepiej, wszystko równiutkie i śliczne cool
ikmis - Pon 13 Lut, 2006 12:18

Krzysia, walentynkowe karteczki są zachwycające
gaga - Śro 19 Kwi, 2006 22:22

Widzę, że znalazłam dobre miejsce na moje próbki frywolitkowe...

Więc chodź z obawą pokazuję moje pierwsze kroczki frywolitkowe. To znaczy nie to, że pierwsze w życiu, ale pierwsze drobiażdżki, które zrobiłam przy pomocy czółenka. Przy okazji muszę przyznać, że przekonałam się do tej techniki i idzie mi już coraz lepiej. Chociaż nadal mam wątpliwości co i jak się robi, kiedy obracać robótkę, w jakiej kolejności robić etc. Ale tak czy siak, bakcyla złapałam Very Happy

pierwsza próbka - mała ozdóbka na torbę
próbka numer dwa
i w zbliżeniu

Krzysia - Czw 21 Lut, 2008 12:52

Od założenia tematu trochę czasu minęło, ja się odpowiednio uzbroiłam wesoło mi i zaczęłam z mocnym postanowieniem , że dokończę żeby nie wiem co . Serweta składająca się z 4 kwadratów frywolitkowych i 5 z tkaniny, od dawna bardzo mi się podoba takie połączenie, ale nie mogę trafić na jednakowe kolory nici i lnu mdleje Wprawkę jednak zrobiłam, z błędami, ale zrobiłam- aida 20 .

Jako, że kolorystyka mi nie pasuje, a zapał frywolitkowy nie minął , na święta zrobiłam kilka gwiazdek i odgapiony od Renulka wieniec, mój z 10 .

Wzory niektórych gwiazdek są autorstwa p. Stawasza, ale nie pamiętam teraz które dokładnie- wpisuję to tylko ze względu na prośbę Maranty cmoknięcie .

Przypadkiem weszłam w posiadanie płytki z fry ( dzięki Madziula kwiatek dla ciebie ) gdzie wpadła mi w oczy pewna serwetka- można by powiedzieć serweta nawet . Uznałam, że jestem już gotowa na takie wyzwanie i
tak postępuje praca . Przyznaję, że każde kolejne okrążenie przychodzi z wiekszym wysiłkiem, ale cóż poradzę, nie lubię małych serwetek wesoło mi Nudzę się jednak szybko, dlatego jednocześnie dłubię coś xxx, no i mój hardanger jest odskocznią od monotonni.

alienor - Czw 21 Lut, 2008 15:56

Krzysia prace zachwycające , serweta będzie przepiękna , a postepy jakie zrobiłaś ho ho !
Halkuk - Czw 21 Lut, 2008 16:44

Śliczne cool brawo cool
Bożena- 2000 - Czw 21 Lut, 2008 20:09

Dziewczyny, po mojemu macie mistrzostwo. Ja co kilka dni zaczynam kombinować i ciskam w kąt. Ni czorta! Jakiś czas temu Salamanka nauczyła mnie sznureczka makramowego, bo tego też pojąć nie mogłam. Gratuluję.

http://bozena4315.fotosik.pl/

buziaczek - Sob 23 Lut, 2008 11:58

brawo cool brawo cool brawo
Zosia32 - Sob 23 Lut, 2008 13:52

Krzysia śliczne są Twoje prace podziwiam cool
Renulek - Pon 25 Lut, 2008 14:17

Krzysia cmoknięcie gwiazdki prześliczne i wianuszek co by tu... no, no co by tu...

wszystko równiusieńkie i bardzo staranne cool
a serwetce to wiesz, że już kibicuję Mr. Green

Krzysia - Wto 13 Sty, 2009 18:17

Zdecydowanie wolę mniejsze formy do frywolenia, szybko widać efekt, ale serwety tylko duże lubię, więc się męczę wesoło mi Powolutku przybywa okrążeń, a w międzyczasie coś czym można się cieszyć po godzince, gwiazdki i podwiązka z Aidy 20. Te cieniutkie wyglądają pięknie, dużej serwetki jednak nie dałabym rady, za mało cierpliwa jestem.

reni - Wto 13 Sty, 2009 18:51

cudne cool brawo brawo brawo
Aniela41 - Wto 13 Sty, 2009 19:28

przepiekne brawo brawo brawo
joanna76 - Wto 13 Sty, 2009 23:28

brawo brawo brawo brawo
elka j. - Wto 13 Sty, 2009 23:39

Jakie cudne wszystkie prace, a podwiązka - na czasie - jak marzenie cool
kabyr - Wto 13 Sty, 2009 23:41

Przepiękne oczu nie mogę oderwać.
irenka10 - Śro 14 Sty, 2009 08:15

Sliczne szkoda ze nie umiem frywolitek robic brawo