Nasze prywatne galerie - [druty] Moje pierwsze podboje z drutami .
MA_DZIARA - Wto 09 Lut, 2010 10:31 Temat postu: [druty] Moje pierwsze podboje z drutami . Po mojej tygodniowej walce z drutami ,zapoznawaniem się z nimi, stworzyłam tą oto czapeczkę błędów to tam na pewno narobiłam od groma począwszy od tego iż nie wiedziałam ,że ściągacz robi się na mniejszych drutach niż reszta robótki skończywszy na tym ,że za późno zaczęłam spuszczać oczka
ale powiem szczerze ,że najgorsze było zrobienie odpowiedniego obwodu prułam chyba trzy razy aż w sobotę udało się może nie jest to cud świata ,ale...ale własne :)wydaje mi się że daszek troszkę maławy mam nadziej ,że kiedyś dojdę do takiej wprawy jak wy i będę dziergała również cudne rzeczy
Lucysia - Wto 09 Lut, 2010 10:34
MA_DZIARA, super czapka! Córcia zapewne dumna i z mamy, i z nowej czapki!
bela1304 - Wto 09 Lut, 2010 10:37
fajna czapeczka [/b]
Sal - Wto 09 Lut, 2010 12:21
I jaka profesjonalna modelka!
Natalia - Wto 09 Lut, 2010 12:26
czapka i modelka PRZEŚLICZNE!!!
MA_DZIARA - Wto 09 Lut, 2010 12:41
Dziękuję serdecznie za miłe komentarze tak ...modelka tak zawsze pozuje ,nawet podczas obiadu dzisiaj mam w planach zacząć dziergać grzybka dla małej ,wełna z odzysku ,pudrowy róż ,wyszperane trzy duże guziki różowe i tysiąc pomysłów w głowie mam nadzieję ,że uda mi się coś mądrego wydziergać
ciapara - Wto 09 Lut, 2010 12:42
jola373 - Wto 09 Lut, 2010 13:01
MA_DZIARA, czapeczka ekstra (o modelce nie wspomnę, albo wspomnę -wspaniała! Pięknie ją (czapeczkę) ozdobilaś!
guzanna - Wto 09 Lut, 2010 13:24
MA_DZIARA, debiut Początki są zawsze trudne. Drutuj dalej
bjanna - Wto 09 Lut, 2010 13:58
MA_DZIARA, dla mnie super
a modelka w cudny sposób ja prezentuje
| MA_DZIARA napisał/a: | | nie wiedziałam ,że ściągacz robi się na mniejszych drutach niż reszta robótki | powiem, że to zależy...nie zawsze jest taka potrzeba, ale z czasem sama do tego dojdziesz
| MA_DZIARA napisał/a: | | wydaje mi się że daszek troszkę maławy | a musi być większy zapytaj co właścicielka na to, bo mi się taki podoba
| MA_DZIARA napisał/a: | | mam nadziej ,że kiedyś dojdę do takiej wprawy jak wy i będę dziergała również cudne rzeczy | biorąc pod uwagę, że to Twoje początki, to wróżę Ci szybkie Mistrzostwo moje początki wyglądały strasznie
ciapara - Wto 09 Lut, 2010 14:49
czy to jest naprawde twoja 1 praca?
sliczny efekt
MA_DZIARA - Wto 09 Lut, 2010 16:16
Ciaparko ,tak to moja pierwsza praca miał być szalik po kawałku doszłam do wniosku ,że jednak czapka będzie ,przez cały czas uczyłam się na tej robótce oczek prawych i lewych ,warkocza bo są tam trzy warkocze jeden na środku ,dwa po bokach ,trochę spóźniłam się z spuszczaniem oczek ,ale córa mnie molestowała ,żeby czapkę już skończyć bo bardzo chce w niej chodzić na końcu nauczyłam się robić guzik ,który jest na samej górze ,kwiatka na szydełku i te a'la listki paproci ,które może nie są efektowne bardzo ,ale tylko malusi kłębuszek zielonej wełenki miałam i z niego skorzystałam na samym końcu wykończyłam całą czapkę szydełkiem ,bardzo szybko to idzie i najgorsza rzecz z która miałam problem to 4 koraliki na pręciki w kwiatku ,które córa sobie zażyczyła :puk:nigdzi nie mogłam dostać takich korali z dużym otworem aż w końcu zapozyczyłam 4 koraliki z starego wisiorka czapka oczywiście szyta z tyłu ,ale myślę że dałabym radę zrobić z całości czyli na około bez szwów ,tyle że druty mam jakieś w spadku i nie mają żyłki
przyznam szczerze ,ze bardzo jest to wciągające a czas mija jak szalony ,nie wiadomo kiedy a już noc
Ostatnio mąż się ze mnie śmiał ,że podczas oglądania boksu (mam taki fetysz uwielbiam oglądać boks )dziergałam na drutach dwa różne hobby
LidkaM - Wto 09 Lut, 2010 16:36
Na drutach robię od lat, w zasadzie nauczyłam się będąc jeszcze dzieckiem. I dziwię się, że pierwszą Twoją pracą jest czapka, toć to przecież nie jest takie proste do zrobienia. Większość "druciarzy" zaczyna od szalika i robi tak długi szalik aż jego twórca nauczy się zamykać oczka, czyli często szalik jest "przydługawy".
A tutaj u Ciebie - jakaś anomalia! Zamiast trzymetrowego szalika widzę piękną czapkę!
I ani waż się narzekać na swoje dzieło
Piękna czapa!
kabyr - Wto 09 Lut, 2010 17:06
Jestem pod wrażeniem.
Pierwsza praca na drutach i już taka profesjonalna.
Oj będą z Ciebie ludzie.
Teraz do kompletu zrób jeszcze szalik.
Grażyna - Wto 09 Lut, 2010 17:21
Brawo, brawo
ciapara - Wto 09 Lut, 2010 17:57
ja po latach przerwy zaczełam od kamizelki dla córci
na drutach wlasnie
potem byl sweterek
a na koncu nauczylam sie na szydełku
i teraz oderwac sie nie moge od niego
wlasnie zamierzam sobie zrobic czapke, szalik juz skonczyłam
MA_DZIARA - Wto 09 Lut, 2010 21:47
Jeszcze raz dziękuję za miłe komentarze tak właśnie myślałam nad szaliczkiem do tej czapeczki takim z dziurką przez którą przekłada się drugi koniec strasznie mi się to podoba ,tylko nie wiem ,bo mam aby jeden motek tej wełny i czy on mi wystarczy
Na wiosnę planuję zrobić taką czapeczkę http://www.allegro.pl/ite...rekodzielo.html abym tylko nauczyła się się tych wzorów
gosias - Wto 09 Lut, 2010 21:52
MA_DZIARA, fajna czapa a i córcia wygląda na zadowoloną
buziaczek - Śro 17 Lut, 2010 23:18
rewelacyjna czapka
MA_DZIARA - Czw 18 Lut, 2010 09:59
Dzięki kobietki ,serdeczne dzięki
milamirka - Czw 18 Lut, 2010 10:25
Piekna czapeczka na slicznej modelce
MA_DZIARA - Nie 21 Lut, 2010 20:39
No dobra ,miałam nie pisać nie pokazywać ,ale powiem szczerze ,że jestem po prostu ciekawa co myślicie:) nie chodzi mi o słodzenie czy coś na ten styl ,najbardziej mnie interesuje czy wygląda to w miarę przyzwoicie czy dać sobie spokój z drutami choć przyznam ,że bardzo mnie wciągnęły i chyba ciężko by było zrezygnować :)no ale ja lubię szczere opinie i wiecie takie pobudzające do działania ,czyli jak coś jest źle to pisać nie czaić się bo każda rada mile widziana
To stworzyłam wzorując się na wdzianku z blogu kizimizi ,ona wydziergała wdzianko na lewych oczkach ,potem zobaczyłam ,że oryginał ma inny wzór ,ale robótki juz trochę miałam zrobionej więc szkoda mi było wszystko pruć ,może napiszę ,że włóczka z odzysku ,sprułam sweter po mojej mamie włóczka bardzo gruba ,bynajmniej grubsza niż puchatka:)nie blokowałam ,nie prałam dzisiaj skończyłam i dziecko porwało ubrano i chyba dzisiaj z nim będzie spało jest bardzo ciepłe myślę ,że na wiosnę pod golfik w sam raz nie blokowałam bo powiem szczerze bałam się ,nie wiem co to za wełna ,ale dobra tam ,raz się żyje
http://www.fotosik.pl/pok...0204a029e4.html
http://www.fotosik.pl/pok...05fad29193.html
modelka wszak nie uczesana ,ale na pozy zawsze gotowa
MA_DZIARA - Nie 21 Lut, 2010 20:41
O kurczę to jest od fiubzdziu pomyłka :)http://fiubzdziuu.blogspot.com/2008_05_01_archive.html
gosias - Nie 21 Lut, 2010 22:09
MA_DZIARA, świetne wdzianko na uroczej modelce
kabyr - Nie 21 Lut, 2010 22:17
No super wdzianko.
Modelka bardzo dumna.
|
|
|