To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Ala tez sie chwali ;)

AlaJ - Sob 03 Kwi, 2010 01:05
Temat postu: Ala tez sie chwali ;)
Pochwalić mogłabym się wcześniej, gdyby nie awaria laptopa (jak my żyliśmy bez laptopów i internetu??)
Przygodę z supełkami zaczęłam w styczniu, potem była przerwa, a w marcu coś tam już nasupłałam.
Mam na koncie 8 naszyjników. Bawi mnie to supłanie coraz bardziej. Oczywiście zaczęłam od klasyki:

No i zaczęłam puszczać wodze fantazji (delikatnie na razie):

lamika88 - Sob 03 Kwi, 2010 09:20

Piękne naszyjniki cool cool cool
Elunia - Sob 03 Kwi, 2010 15:02

Nieżle ,nieżle są sliczne
kasiajulia2 - Pon 05 Kwi, 2010 14:52

To Twoje pierwsze prace ,to jakie będą następne brawo brawo brawo brawo
ania_b - Pon 05 Kwi, 2010 19:15

Nad wyraz udane początki. Czekam niecierpliwie na dalsze śliczności. A może dorobisz do nich kolczyki.
AlaJ - Pon 05 Kwi, 2010 20:45

ania_b napisał/a:
Nad wyraz udane początki. Czekam niecierpliwie na dalsze śliczności. A może dorobisz do nich kolczyki.

Kolczyki też były, ale naszyjniki w formie prezentów poszły już w świat i nie zdążyłam ufocić Wink.

A swoją drogą mam większe serce do naszyjników i serwetek, trochę "większych form". kolczyki "robiem bo muszem" Wink.

Pomyśleć, że gdyby nie You Tube, to nie miałabym szans się nauczyć.

Kupiłam książkę Horakowej i bardziej ją oglądam niż czytam, a z racji zawodu jestem uczulona na złe tłumaczenia i jak czytam "zrobić sześć frywolitek" w znaczeniu słupków, to dostaję wysypki. Szkoda, że wydawca nie znalazł dość siły, żeby poszukać konsultanta merytorycznego.

kasia123 - Wto 06 Kwi, 2010 21:06

Śliczne brawo brawo brawo
Phoebe - Śro 07 Kwi, 2010 20:16

brawo brawo slicznosci!
kinia1979 - Śro 07 Kwi, 2010 23:32

Piękne, wszystkie co do jednego.
rogalm1 - Czw 08 Kwi, 2010 12:54

Przepiękne naszyjniki! To chyba niemożliwe, żeby tak od razu równo robić!
AlaJ - Śro 02 Cze, 2010 08:46

A ja ciągle nie mogę się pochwalić moimi wiankami komunijnymi, bo czekam na zdjęcia od "użytkowniczek" Wink, a raczej ich rodziców. Ale nic to Very Happy.

Za to mogę pokazać pośrednio trzy drobiazgi, które zrobiłam dla Fundacji, w której udzielam się na ile mogę. Jest to Fundacja Pomocy Goldenom "AUREA". Fundacja utrzymuje się z datków pieniężnych i darowizn. Podarowałam trzy drobiazgi. Fundacja wyceniła je dość wysoko, ale czego nie robi się dla zbożnych celów.

Gdyby ktoś z Was mógł podarować Fundacji jakiś drobiazg na aukcję, niekoniecznie frywolitkowy, byłabym bardzo zobowiązana, a jeszcze bardziej nasze psiska. cmoknięcie
A to link do aukcji Aurei na Allegro i moje drobiazgi. http://www.allegro.pl/my_...uid=9845657&p=2

anza87 - Śro 02 Cze, 2010 09:31

Piękne prace brawo brawo Ostatni naszyjnik z pierwszego posta bardzo mi się podoba. Fajne połączenie koloru nitki z koralikami.

A ja się cieszę, że istnieje internet a dzięki temu to wspaniałe forum. Tylu rzeczy się tutaj nauczyłam wesoło mi

Urtica - Śro 30 Cze, 2010 21:46

No prawda, też czytam i się uczę.
AlaJ, Twoje frywolitki fajne, naprawdę, jeśli to początki, to super. brawo Ja bym chyba wzięła inna nitkę, bardziej gładką - chyba że zdjęcie taki daje efekt. Sama frajda takie supłanie!

an_nela51 - Śro 30 Cze, 2010 23:44

Bardzo piękne wykonanie i biżuteria cudna brawo brawo
AlaJ - Nie 08 Sie, 2010 23:59

Dawno mnie nie było, dziękuję wszystkim za miłe słowa cmoknięcie
Przepraszam, ale mój aparat niezbyt łapie czasem ostrosc.
Teraz trochę klasyki. Czyli znacie? to zobaczcie:

To ostatnie to niezbyt udane, bo mi się pikotki po delikatnym krochmaleniu i mimo uformowania zdeformowały - nie wiem czemu. Za cholerę nie chciały się porządnie zachować Wink.

Martta - Pon 09 Sie, 2010 00:05

Super biżuteria cool
Elunia - Pon 09 Sie, 2010 10:20

ale tego naplątałaś-przecudna biżuteria radocha radocha
jasia - Pon 09 Sie, 2010 10:44

AlaJ napisał/a:
o ostatnie to niezbyt udane

Oj chciałabym umieć zrobić takie nieudane cool
Pozdrawiam

lamika88 - Pon 09 Sie, 2010 14:20

Pięknie naplątałaś cool cool cool
Paddington - Pon 09 Sie, 2010 14:40

piękne plątaninki!!! Mi najbardziej to te korale z pierwszego zdjęcia się podobają Smile czy dobrze domyślam się, że to same prawe lub same lewe oczka? Zapragnęłam zrobić takie cudo, dlatego pytam- a jak kamyczki zaplątałaś w to? Proszę o rady i podpowiedzi uklon
anza87 - Pon 09 Sie, 2010 15:06

Piękne prace brawo
AlaJ - Pon 09 Sie, 2010 15:25

Paddington napisał/a:
piękne plątaninki!!! Mi najbardziej to te korale z pierwszego zdjęcia się podobają Smile czy dobrze domyślam się, że to same prawe lub same lewe oczka? Zapragnęłam zrobić takie cudo, dlatego pytam- a jak kamyczki zaplątałaś w to? Proszę o rady i podpowiedzi uklon

Same prawe lub same lewe - jak lubisz Smile. Kamyczki, tak samo jak koraliki - szydełkiem i na niteczkę.

Dziękuję wszystkim za miłe słowa kwiatek dla ciebie

kasia123 - Pon 09 Sie, 2010 16:25

Śliczności wszystkie bez wyjątku. brawo brawo brawo
moni2001 - Pon 09 Sie, 2010 17:23

Przepiękne są Twoje naszyjniki oby tak dalej brawo
ewkapawe - Czw 12 Sie, 2010 10:19

brawo brawo brawo