To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Kolejna maniaczka

Ewcia.P - Nie 15 Sie, 2010 14:05
Temat postu: Kolejna maniaczka
Tak bardzo podobają mi sie Wasze prace , że sama postanowiłam spróbować frywolitkowego " plątania" - jak powiada moja druga połowa. A oto moje pierwsze próby robótek frywolitkowych.
nula - Nie 15 Sie, 2010 14:58

Witamy w takim razie kolejną maniaczkę czółenka wesoło mi
pierwsze próby bardzo udane brawo brawo

karmelek - Nie 15 Sie, 2010 16:56

bardzo udane początki!!! cool
7Kasiulek7 - Nie 15 Sie, 2010 17:21

Kompletnie się na tym nie znam, ale podobają mi się Wink brawo brawo brawo
lamika88 - Nie 15 Sie, 2010 18:32

Świetne początki cool cool cool
Elunia - Nie 15 Sie, 2010 18:42

Miło że do nas dołączyłaś-piękne początki
Ewcia.P - Nie 15 Sie, 2010 19:28

Dziękuję za miłe słowa. Zanim doszłam do tego na której nitce robić kółka i którą zaciągać minęło kilka dni hmmm ale dzięki Waszym postom i zamieszczonym na nim postom nie było to takie skomplikowane. Moje kochanie żartuje ze mnie , że jestem już maniaczką gały > Ale nie wie co go czeka hihihihih, to dopiero początki, do tego troszkę drutów i szydełka. Mam nadzieje , że będę częściej tutaj zaglądała. Pozdrawiam Wszystkie maniaczki robótek ręcznych cmoknięcie
moni2001 - Nie 15 Sie, 2010 19:46

Ewuś jak na początek jest super. Trzymaj tak dalej brawo
makneta - Pon 16 Sie, 2010 11:38

Super początki cool
skrzacik - Pon 16 Sie, 2010 21:09

ekstra, naprawde super. z wielka niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy Smile
Ewcia.P - Śro 01 Wrz, 2010 19:40

Oto moje kolejne prace...komplet dla córci
jest to moja pierwsza większa "praca".
A tu drugi wyrób tym razem dla mnie. Niestety jestem nie zadowolona. Podejrzewam , że wielkość koralikow jest poprostu za duża. nie układa się tak jak powinien, więc chyba go przerobię. Szkoda mi co prawda nici, ale cóż, nauka kosztuje, Wink
Proszę doradzcie mi co mogę z tym zrobić. Serdecznie pozdrawiam.

Ewcia.P - Śro 01 Wrz, 2010 20:08

Hmmmm...wiem, że to nie jest temat na tutejsze forum, ale dlaczego nie mogę dołączyć swojego zdjęcia do profilu puknąć się ?( pod nickiem)
lamika88 - Śro 01 Wrz, 2010 21:06

brawo brawo brawo brawo
Eva_31 - Czw 02 Wrz, 2010 09:41

Ewcia.P, Sliczne poczatki radocha radocha
ps:wiesz...nie dosc ze mamy jednakowe inicjały,to w dodatku łaczy nas podlasie...

ikmis - Czw 02 Wrz, 2010 10:37

Pierwsze prace, w dodatku z koralikami - brawo

Ewcia.P napisał/a:

Proszę doradzcie mi co mogę z tym zrobić. .
hmm

Może dorób jeszcze odpowiedni kawałek i doszyj do jakiegoś brzegu? np. na dole bluzki, albo rękawów? albo do jakiejś torebki?

Paddington - Czw 02 Wrz, 2010 10:59

piękne prace. Córeczka będzie prześlicznie wyglądała w kompleciku Smile Koraliki doskonale wpletłaś Smile BRAWO BRAWO brawo
Ewcia.P - Czw 02 Wrz, 2010 19:02

Dziękuję pięknie za słowa uznania cmoknięcie
Eva to bardzo miłe, piekne są Nasze strony cool . Teraz co prawda jestem na obczyźnie, ale bardzo tęsknię za rodzinymi stronami.
Co do rady ikmis, odnośnie doszycia....nawet nie pomyślałam o tym, ale pomysł bardzo mi się podoba...dziękuję pięnie uklon

7Kasiulek7 - Pią 03 Wrz, 2010 10:07

Ewcia.P napisał/a:
Hmmmm...wiem, że to nie jest temat na tutejsze forum, ale dlaczego nie mogę dołączyć swojego zdjęcia do profilu? ( pod nickiem)

Może po prostu jest za duże. Tam są podane wymiary i trzeba je po prostu zmniejszyć w jakimś programie do obróbki zdjęć. Wink

A prace śliczne brawo

karmelek - Pią 03 Wrz, 2010 11:11

Jeśli nie jesteś z niego zadowolona a chcesz ten wzór i te konkretne koraliki, to trzeba go pociąć i zrobić od nowa. Spróbuj zrobić większe łuki, dodaj po kilka słupków. Albo odwróć wzór do góry nogami: ciężkie korale będą na dole i naszyjnik ładnie się będzie układał, ale wtedy odejmij kilka słupków z łuku Smile
Paddington - Pią 03 Wrz, 2010 19:58

karmelek, ty to znajdziesz radę na wszystko love jesteś moim frywolitkowym idolem wesoło mi
gosias - Pią 03 Wrz, 2010 20:00

Ewcia.P, brawo brawo brawo brawo brawo
Frezja45 - Pią 03 Wrz, 2010 23:45

brawo brawo brawo cool uklon
śliczne bye bye

Ewcia.P - Wto 07 Wrz, 2010 23:24

Karmelku chyba jednak skorzystam z Twojej rady i przerobię go zupełnie...muszę tylko pomyślec jak to zrobić. W tej chwili na tapecie serwetka z bloga renulka...zaczynałam ją już 2 razy i okazało się , że albo za mocno ściągam słupki, albo mam za cienką nitkę przykro mi A że do trzech razy sztuka, wiec mam nadzieję że będzie w końcu dobrze... Efekty niedługo zamieszczę. Pozdrawiam serdecznie wszystkie maniaczki frywolitek (... i nie tylko ) bye
Ewcia.P - Śro 15 Wrz, 2010 13:54

I w końcu znalazłam chwilkę czasu, żeby zamieścić fotkę z moich wyżej opisanych zmagań. Niteczka jest chyba troszkę za miękka, ale ponieważ to serwetka więc mam zamiar potraktować ją krochmalem Wink
Właśnie zaczęłam 5 okrążenie, wg. kursu online renulka. Renulku wielkie podziękowania za ten kursik cmoknięcie

Paddington - Śro 15 Wrz, 2010 16:42

wychodzi ci pięknie!!!
Moja serwetka też w ciągu pracy ale niteczka mi się mechaci... szkoda bo wzorek ładny, ale ja jeszcze mało doświadczona frywolitkówna i źle nitkę dobrałam...
Pozdrawiam i czekam na efekt końcowy