Chwalimy się - Kolejna maniaczka
Ewcia.P - Nie 15 Sie, 2010 14:05 Temat postu: Kolejna maniaczka Tak bardzo podobają mi sie Wasze prace , że sama postanowiłam spróbować frywolitkowego " plątania" - jak powiada moja druga połowa. A oto moje pierwsze próby robótek frywolitkowych.
nula - Nie 15 Sie, 2010 14:58
Witamy w takim razie kolejną maniaczkę czółenka
pierwsze próby bardzo udane
karmelek - Nie 15 Sie, 2010 16:56
bardzo udane początki!!!
7Kasiulek7 - Nie 15 Sie, 2010 17:21
Kompletnie się na tym nie znam, ale podobają mi się
lamika88 - Nie 15 Sie, 2010 18:32
Świetne początki
Elunia - Nie 15 Sie, 2010 18:42
Miło że do nas dołączyłaś-piękne początki
Ewcia.P - Nie 15 Sie, 2010 19:28
Dziękuję za miłe słowa. Zanim doszłam do tego na której nitce robić kółka i którą zaciągać minęło kilka dni ale dzięki Waszym postom i zamieszczonym na nim postom nie było to takie skomplikowane. Moje kochanie żartuje ze mnie , że jestem już maniaczką > Ale nie wie co go czeka hihihihih, to dopiero początki, do tego troszkę drutów i szydełka. Mam nadzieje , że będę częściej tutaj zaglądała. Pozdrawiam Wszystkie maniaczki robótek ręcznych
moni2001 - Nie 15 Sie, 2010 19:46
Ewuś jak na początek jest super. Trzymaj tak dalej
makneta - Pon 16 Sie, 2010 11:38
Super początki
skrzacik - Pon 16 Sie, 2010 21:09
ekstra, naprawde super. z wielka niecierpliwoscia czekam na ciag dalszy
Ewcia.P - Śro 01 Wrz, 2010 19:40
Oto moje kolejne prace...komplet dla córci
jest to moja pierwsza większa "praca".
A tu drugi wyrób tym razem dla mnie. Niestety jestem nie zadowolona. Podejrzewam , że wielkość koralikow jest poprostu za duża. nie układa się tak jak powinien, więc chyba go przerobię. Szkoda mi co prawda nici, ale cóż, nauka kosztuje,
Proszę doradzcie mi co mogę z tym zrobić. Serdecznie pozdrawiam.
Ewcia.P - Śro 01 Wrz, 2010 20:08
Hmmmm...wiem, że to nie jest temat na tutejsze forum, ale dlaczego nie mogę dołączyć swojego zdjęcia do profilu ?( pod nickiem)
lamika88 - Śro 01 Wrz, 2010 21:06
Eva_31 - Czw 02 Wrz, 2010 09:41
Ewcia.P, Sliczne poczatki
ps:wiesz...nie dosc ze mamy jednakowe inicjały,to w dodatku łaczy nas podlasie...
ikmis - Czw 02 Wrz, 2010 10:37
Pierwsze prace, w dodatku z koralikami -
| Ewcia.P napisał/a: |
Proszę doradzcie mi co mogę z tym zrobić. . |
Może dorób jeszcze odpowiedni kawałek i doszyj do jakiegoś brzegu? np. na dole bluzki, albo rękawów? albo do jakiejś torebki?
Paddington - Czw 02 Wrz, 2010 10:59
piękne prace. Córeczka będzie prześlicznie wyglądała w kompleciku Koraliki doskonale wpletłaś BRAWO BRAWO
Ewcia.P - Czw 02 Wrz, 2010 19:02
Dziękuję pięknie za słowa uznania
Eva to bardzo miłe, piekne są Nasze strony . Teraz co prawda jestem na obczyźnie, ale bardzo tęsknię za rodzinymi stronami.
Co do rady ikmis, odnośnie doszycia....nawet nie pomyślałam o tym, ale pomysł bardzo mi się podoba...dziękuję pięnie
7Kasiulek7 - Pią 03 Wrz, 2010 10:07
| Ewcia.P napisał/a: | | Hmmmm...wiem, że to nie jest temat na tutejsze forum, ale dlaczego nie mogę dołączyć swojego zdjęcia do profilu? ( pod nickiem) |
Może po prostu jest za duże. Tam są podane wymiary i trzeba je po prostu zmniejszyć w jakimś programie do obróbki zdjęć.
A prace śliczne
karmelek - Pią 03 Wrz, 2010 11:11
Jeśli nie jesteś z niego zadowolona a chcesz ten wzór i te konkretne koraliki, to trzeba go pociąć i zrobić od nowa. Spróbuj zrobić większe łuki, dodaj po kilka słupków. Albo odwróć wzór do góry nogami: ciężkie korale będą na dole i naszyjnik ładnie się będzie układał, ale wtedy odejmij kilka słupków z łuku
Paddington - Pią 03 Wrz, 2010 19:58
karmelek, ty to znajdziesz radę na wszystko jesteś moim frywolitkowym idolem
gosias - Pią 03 Wrz, 2010 20:00
Ewcia.P,
Frezja45 - Pią 03 Wrz, 2010 23:45
śliczne
Ewcia.P - Wto 07 Wrz, 2010 23:24
Karmelku chyba jednak skorzystam z Twojej rady i przerobię go zupełnie...muszę tylko pomyślec jak to zrobić. W tej chwili na tapecie serwetka z bloga renulka...zaczynałam ją już 2 razy i okazało się , że albo za mocno ściągam słupki, albo mam za cienką nitkę A że do trzech razy sztuka, wiec mam nadzieję że będzie w końcu dobrze... Efekty niedługo zamieszczę. Pozdrawiam serdecznie wszystkie maniaczki frywolitek (... i nie tylko )
Ewcia.P - Śro 15 Wrz, 2010 13:54
I w końcu znalazłam chwilkę czasu, żeby zamieścić fotkę z moich wyżej opisanych zmagań. Niteczka jest chyba troszkę za miękka, ale ponieważ to serwetka więc mam zamiar potraktować ją krochmalem
Właśnie zaczęłam 5 okrążenie, wg. kursu online renulka. Renulku wielkie podziękowania za ten kursik
Paddington - Śro 15 Wrz, 2010 16:42
wychodzi ci pięknie!!!
Moja serwetka też w ciągu pracy ale niteczka mi się mechaci... szkoda bo wzorek ładny, ale ja jeszcze mało doświadczona frywolitkówna i źle nitkę dobrałam...
Pozdrawiam i czekam na efekt końcowy
|
|
|