To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Chwalimy się - Róźności

agnes-1970 - Śro 25 Sie, 2010 08:34
Temat postu: Róźności
Witam cmoknięcie
Mam na imię Agnieszka, przygodę z szyciem zaczęłam dawno temu, ale życie poszło innymi szlakami.
Wprawdzie igielnik ten został uszyty na maszynie

natomiast nastepne juz ręcznie

i chyba mi się to spodobało, raczej tworzenie takich małych podręcznych igielników,
bo już mam następne pomysły....[color=darkblue]
[/color]

dom_Klary - Czw 26 Sie, 2010 09:39

Czekamy na realizację następnych pomysłow, bo po obejrzeniu tych twierdze, że koleżanka ma dar ... igielniki są piekne!

www.domklary.pl

MAczeK_79 - Pon 30 Sie, 2010 09:50

Bardzo, bardzo fajne kociaste igielniczki Smile Super Smile Gratuluję pomysłu i wykonania Smile
nula - Pon 30 Sie, 2010 14:47

agnes-1970, super te igielniki !!! brawo brawo brawo
czekamy na następne wesoło mi

prima02 - Pią 01 Paź, 2010 18:55

Witam jestem na tym forum po raz pierwszy nie moglam znalezc tematu jaki mnie interesuje, dlatego tez pytam tutaj, otoz chcialabym uszyc posciel-to chyba wyzwanie jak na 1 raz ale od czegos trzeba zaczac, nie wiem ile materialu potrzeba na standardowa posciel 2 poszewki i poszwa oraz jak to zrobic, moze ktoras z was mi pomoze? Badz poda link do podobnego tematu, nie umiem tez zaznaczyc tematu, zebym nie musiala go ciagle szukac, a moze niema takiej mozliwosci?
Dziekuje z gory b. serdecznie kwiatek dla ciebie

anistach - Czw 21 Paź, 2010 11:42

prima02 napisał/a:
Witam jestem na tym forum po raz pierwszy nie moglam znalezc tematu jaki mnie interesuje, dlatego tez pytam tutaj, otoz chcialabym uszyc posciel-to chyba wyzwanie jak na 1 raz ale od czegos trzeba zaczac, nie wiem ile materialu potrzeba na standardowa posciel 2 poszewki i poszwa oraz jak to zrobic, moze ktoras z was mi pomoze? Badz poda link do podobnego tematu, nie umiem tez zaznaczyc tematu, zebym nie musiala go ciagle szukac, a moze niema takiej mozliwosci?
Dziekuje z gory b. serdecznie kwiatek dla ciebie

powiem ci że tez kiedyś zastanawiałam się jak to uszyć, ale nie przyszło mi do głowy że by szukać informacji w necie hmm ja wzięłam starą pościel wywlekłam ją na lewą stronę
i odmierzyłam długość całą w koło, oraz szerokość, tu musisz uważać jak kupujesz materiał,
materiały mają różną szerokość, lepiej sobie nie dodawać pracy i kłopotów zwłaszcza jeśli jesteś początkowa w tym. Więc jeśli twoja poszwa ma szerokość np. 160 cm to takiej poszukuj Wink wydaje mi się, że jak wywleczesz ta pościel na lewa stronę to cały sposób jak ją uszyć powinien być jasny. zebalek

agnes-1970 - Śro 12 Sty, 2011 01:47

Witam
Chciałm na wstępie podziękować za pochwały cmoknięcie
Pomysły w głowie siedzą, a na razie totalny brak czasu (dopadły mnie świąteczno noworoczne zamówienia na bombki - karczochy) i szkoła weekendowa. Myślę ,że na ferie bedzie tego hurtem.
Dziękuję i pamiętam.

agnes-1970 - Wto 03 Sty, 2012 00:23

Witam
Dłuuuuuugo mnie nie było, kot robi prawie forurę.
Zacznę działać ale dopiero tak od połowy roku. Zdjęcie pojedynczo z każdego koloru

A teraz wszystkie razem

Pozdrawiam
Noworocznie wszystkie Panie i Panów.
Agnieszka

firletka - Śro 04 Sty, 2012 10:55

Kociaki są obłędne Very Happy Nie dziwię się, że robią furorę. A w komplecie prezentują się fantastycznie, taka kolorowa kolekcja. Gratuluję dobrego pomysłu i fajnego gustu Very Happy
agnes-1970 - Pon 17 Gru, 2012 00:49

Witam ponownie
Kotki "Szare Bure" obydwa.

Krakowianka - Pon 17 Gru, 2012 09:13

Śliczne kociaki brawo brawo brawo
sbb - Pią 05 Lip, 2013 07:55

Kotki są bardzo ładne. a z czego szyjesz te kotki?