Poszukuję - obraz z kwiatami
tirli - Czw 07 Paź, 2010 19:20 Temat postu: obraz z kwiatami znalazlam piekny obraz z kwiatami http://picasaweb.google.com.br/h.lyy411/35185# no i mam pare problemow
*iloma nitkami haftować- ja zawsze haftowałam trzema ale tu są jakieś kolory kombinowane i nie wiem jak to ma wygladać głównie jeśli o te kolory chodzi
* jakiej firmy są te numery kolorów
* no i są tam wymienione cztery kolory nici (yellow yarn, green yarn, blue yarn, pink yarn) ktore nie maja żadnego przydzielonego symbolu więc gdzie je użyć
mam nadzieje że bardziej doswiadczone w temacie koleżanki coś mi poradzą
alutka171 - Sob 09 Paź, 2010 23:56
W oryginalnym zestawie użyte nitki są firmy Dimensions czyli nie do kupienia. Trzeba by przeliczyć je na DMC lub Anchor. Ilość użytych niteczek podana jest w nawiasach przy każdym kolorze. Zdarza się często że trzeba pomieszać np 2 niteczki jednego koloru i 3 innego. Kolory bez symboli to na pewno kontury czyli baksti...coś tam. Obraz wyszywamy częściowo krzyżykami (symbole w pierwszej kolumnie),a częściowo pół krzyżykami (druga kolumna)
Wszystko to daje piękny efekt końcowy
Mam nadzieję że pomogłam
Teraz spojrzałam skąd jesteś. Okazuje się że jesteśmy sąsiadkami
Zapraszam więc Do Redy. W każdą środę w siedzibie "Kunsztu" odbywają się warsztaty rękodzielnicze na których można się nauczyć różnych robótek lub pogłębić swoje umiejętności. Siedziba mieści się w zespole szkół na ul Łąkowej ale łatwiej trafić bocznym wejściem tzw. "małej szkoły" ( na prawo od głównego wejścia) i trzeba zejść do szatni.
Zajęcia mamy w godz. od 17 do 20 i zawsze znajdzie się pomocna dłoń
xkrycha - Nie 24 Paź, 2010 01:54
pozdrawiam również , bardzo serdecznie Alutko.
|
|
|