Inspiracje, idee, pomysły - ozdabianie swetrow, bluzek roznymi dodatkami--wasze propozyc
igla od kaktusa - Śro 20 Paź, 2010 12:56 Temat postu: ozdabianie swetrow, bluzek roznymi dodatkami--wasze propozyc jak zrobie sweterek chcialabym go ubogacic albo np odmienic stary £aszek. Moze macie jakies propozycje pomysly co doszyc gdzie, zeby bylo inaczej
bylabym wdzieczna za kazdy pomysl
Sim - Nie 24 Paź, 2010 12:57
Ja mam podobny problem: stary sweterek z łódkowym kołnierzem. Ogólnie ładny, z miłej materii, ale troszkę i mi się już znudził, i jest jednolicie szry. Wymysłiłam do niego szydełkowy kołnierzyk ze srebrnej nitki i, na szydełku szydełky 1,5. Próbowałam z cienkiej wełny, ale nie trzymał fasonu, i nie było wiedać splotów. dlatego zostać spruty.
Niestety nowy kołnierzyk na razie nie wyszedł poza fazę projektu i zebrania materiałów.
powodzenia
avante - Nie 24 Paź, 2010 13:33
Można np. doszyć jakiegoś szydełkowego kwiatka, motylka, listki czy coś w tym stylu, można przy rękawach i na dole sweterka zrobić szydełkową koronkę. Widziałam też w starych numerach Weny pięknie ozdobiony sweterek: wyhaftowano na nim tasiemką kwiatuszki i listki. Można też wyhaftować coś włóczką. Zerknij sobie na stronę Klary (domklary.pl), ona przecudnie ozdabia rękawiczki.
mala100gosia - Nie 24 Paź, 2010 15:31
mozna w pasmanterii zakupic rózne tasmy i ozdoby do naszycia
igla od kaktusa - Nie 24 Paź, 2010 16:35
dzieki dziewczyny jestescie kochane
Sal - Pon 25 Paź, 2010 22:20
Mozna zrobic cos typu boa czy fredzle (nie wiem, jak to nazwac) - lancuszek i lapac na dzianinie, znowu okreslona liczba oczek lancuszka i zlapac na dzianinie.
Mozna doszyc kawalek sztucznego futerka. Ja tak zrobilam golf w poncho.
Moze aplikacje? Od sprzedawczyni z ulubionego ciucheksu slyszalam, ze panie kupuja nieladne rzeczy z ladnymi haftami, wycinaja je i naszywaja na ciuchy.
Generalnie uwazam ciucheksy na kopalnie pomyslow -mozna tam kupic nowe wloczki w motkach, w tym nieraz niesamowicie ozdobne, typu futerko, rozne tasmy ozdobne, szale, chusty. Wszystko kosztuje grosze, nie zal ciac .
Ja np mam sukienke z duzej chusty, do ktorej dorobilam na drutach top.
Pusc wode fantazji, a pomysly same przyjda.
A moze po prostu zrob ladna broszke?
I pochwal sie, jak juz cos stworzysz .
avante - Wto 26 Paź, 2010 11:56
| mala100gosia napisał/a: | mozna w pasmanterii zakupic rózne tasmy i ozdoby do naszycia  |
Są np. ozdobne kamienie, które można przyszyć do ubrania.
igla od kaktusa - Wto 26 Paź, 2010 12:51
te futerka to jest chyba to co by mi odpowiadalo najbardziej, choc nie powiem dziwaczne guziki tez mnie urzekly np drewniane guziki recznie robione, znalazlam nawet stronke gdzie mozna kupic
http://www.totallybuttons.com/
Sim - Pon 08 Lis, 2010 18:37
A futra to ja bym nie polecała. trzeba jeszcze uwzględnić konieczność prania, choćby od czasu do czasu ;P. Futro naturalne po kilku wirowaniach "wyłysieje", a sztuczne zacznie przypominać ukochaną maskotkę, tak jakby pofilcuje. Mam nieciekawe doświadczenia, w postaci nieszczesnego sweter któremu teraz kołnierzyk szydełkowy robię, ze wzoru na bordiurę ręcznika.
Chyba, że odczepiane futro naprzykład.
blush - Pon 05 Lis, 2012 11:35
http://chomikuj.pl/daniel...zory+kwiatowych
Dużo wzorków wraz z schematami na piękne wykończenia i przyszywane ozdoby POLECAM !!!
|
|
|