Nici, nitki i niteczki... - Himalaya Ultra Kasmir
lamika88 - Czw 28 Paź, 2010 17:59 Temat postu: Himalaya Ultra Kasmir Właśnie kupiłam przez internet włóczkę:
ultra kasmir
I mam w związku z tym pytanie... Czy któraś z Was robiła coś z tej włóczki? Ogólnie czytałam, że jest ona bardzo miła w dotyku ciepła i lekka. Ale doradźcie mi proszę czy nada się na płaszczyk? Chcę zrobić sobie płaszczyk właśnie z tej włóczki i podszyć go potem jeszcze jakąś podszewką żeby łatwiej było zakładać i żeby nie zostawiała "kłaczków" na ubraniach. Tylko czy da się z tej włóczki zrobić to co chcę? No i jak będzie się ona sprawować w użytkowaniu? Nidy nie robiłam z tego typu włóczek... Zawsze kupowałam zwykły akryl lub bawełnę. Tym razem zainwestowałam w coś droższego i mam nadzieję, że okaże się to słuszną decyzją
kaska27s - Czw 28 Paź, 2010 19:26
Ja właśnie robię z niej ponczo, kiedyś zrobiłam kamizelkę babci, ale nie była jeszcze prana to nie wiem jak zachowuje po. Robi się z niej fajnie i jest dosyć wydajna, cieplutka i miła w dotyku, mam nadzieję że to dobry zakup.
lamika88 - Śro 05 Sty, 2011 17:57
Mogę się podzielić już moją opinią na temat włoczki Himalaya Ultra Kasmir. Robi się z niej fantastycznie i jest bardzo miła w dotyku. Jeszcze nie wiem jak jest wydajna i jaka jest w noszeniu gdyż jestem dopiero w trakcie pracy ale bardzo jestem zadowolona
|
|
|