To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Dietetyczne - DIETA CUD

zmijka2001 - Pią 27 Sty, 2006 15:58
Temat postu: DIETA CUD
Musze sie pochwalic ze znalazlam diete 3-dniowa , ktora nie tylko odchudza 4-5 kg ale przede wszystkim oczyszcza organizm z toksyn, ktore trzymaja tluszcz - wlasnie jestem podczas ostatniego dnia mojej diety i musze stwierdzic ze to naprawde dziala!!!!!! Nie wierzylam na wlasne oczy i szczerze mowiac to moja pierwsza dieta w zyciu , ale spodobalo mi sie ze taka krotka! Nie uwierzycie - ostatnie dwa dni spadlam 3 kg (zobaczymy ile spadne dzis). A dieta jest prosta:
polega na regularnym jedzeniu co 2 godziny, ale specyficznych rzeczy:

w pierwszy dzien:
o 8, 10, 12, 14, 16 nalezy wypic jeden shake proteinowy z tzw. "whey protein" dostepne sa w proszku w sklepach dla sportowcow czy ze zdrowa zywnoscia, ja kupilam ten Jay Robb i ponoc smakuje najlepiej - rzeczywiscie nie jest taki zly, juz po drugim da sie go przelknac (polecam jednak z lodem); o 18:00 kolacja czyli 6 szkalnek salaty warzywnej - cokolwiek byle swieze , malo slodkie i naturalne (nie z puszki) + 15 dkg protein (kurczak, ryba indyk lub wolowina) albo 4 bialka z jaj; do tego 1/2 avocado albo 2 lyzki oleju + sok z 1/2 cytryny

w drugim i trzecium dniu jemy tylko owoce (swieze nie z puszki) tzn:
o 8 - 2 szkl. mieszanki arbuzowo-melonowej
10 - 1 sredni banan
12 - 2 szkl. miszanki (ananas, truskawki, jablko, kiwi, borowki)
14 - 1 szkla. winogron
16 - 2 szkl. (jablko + borowki)
18 - 6 szkl. salaty ze swiezych warzyw (jak w dniu 1), ale w zamian miesa 1 shake proteinowy

Polecam naprawde dziala!!!!!

Szczerze powiem obawialam sie pierwszego dnia ale szybko mija , a polecany shake wcale niesmakowal tak zle i wtedy spadlam najwiecej (chodzi o to by organizm wykorzystal zapasy cukru i przerzucil sie na energie ze spalania tluszczow); dodam ze w pierwszym dniu poszlam tez na silownie; nie moglam wyzyc bez kawy wiec popijam mala czarna z mlekiem 0% i bez cukru; a co do kolacji maja salatka jest troche mniejsza bo z trudem w pierwszym dniu wcisnelam taka ilosc w siebie
Z ta dieta jest tak, ze mozna ja stosowac, potem zrobic kilka dni przerwy i jesc normalnie i znow dieta, by spasc wiecej z wagi i oczyscic organizm.

Ciekawa jestem czy i wy macie takie diety cud i co polecacie? Czekam na wiesci nie wiem cmok hopla cool bye

[ Dodano: Pią 27 Sty, 2006 10:06 ]
Dam znac jutro ile schudlam w sumie....

[ Dodano: Sob 28 Sty, 2006 13:21 ]
ok w sumie schudlam 4 kg - chyba to jednka dziala ale dzis pora na normalne jedzenie postaram sie malo a czesto i nic po 18ej

Magus - Pon 20 Mar, 2006 22:35

Direta wygląda na super łatwą zwłaszcza że trwa bardzo krutko, muszę przetestować .Jak narazie u mnie działały tylko 3 diety 1-1000 kalorii, 2 - 2 posiłki dziennie tj 2 jajka na twardo i pierś kurczaka i tak 2 tygodnie (tej nie poleca wyjątkowo jednolite jedzenie i po 2 dniach niemożna na nie patrzyć) i 3 - tzw 13 dniowa (dość ostatnio popularna.
Przy pierwszej spadłam 15kg a przy 2- 5kg i przy 3 - 10 kg(oczywiście to wszystko działo się na przestrzeni kilku lat i jak to w życiu bywa co jakiś czas przybywało mi kg i musiałam się ich pozbywać )w tej chwili opracowałam sobie diete i przestrzegam jej już od kilku lat (nie jadam wieczorami ,nie jadam ziemniaków ani żadnych takich dodatków z mięsem ,żadnych sosów zwłaszcza na śmietanie itd)

ola177 - Nie 17 Gru, 2006 15:20

Moje kolezanki stosowały dietę kilogramową. Przed każdy kolejny dzień trzeba jeść:
- pierwszy dzień kilogram ziemniaków ( i nic więcej)
- drugi dzień kilo marchewki surowej
- 3 dzień kilo gotowanego drobiu - bez soli
- 4 dzień kilo twarogu - bez soli ale moze byc z ziołami
- 5 dzień owoce - różne ale tez tylko kilogram

Podobno chudnie sie 3 kilo tygodniowo

kuela - Wto 19 Gru, 2006 22:00

Dziewczyny napiszę Wam co jest najważniejsze przy normalnym jedzeniu, czyli nie łączenie niektórych potraw.

Moja mama w tym roku schudła 20 kg i uważam, że wygląda rewelacyjnie.

No i oczywiście nie opychać się chlebem i ziemniakami.

Poza tym jesc wszystko co natura nam dała.

pozdr ela

ps przyznaję się bez bólu - tego nie stosuję, ale powinnam patrząc na wyniki Smile

Krulik - Wto 18 Wrz, 2007 21:01

Ojej... jakby to moja siostra (dietetyk) zobaczyła to by z miejsca zawału dostała wesoło mi bo takie "krótkie" diety są potwornie niezdrowe i działają na chwilę, a jak się nie zmieni nawyków żywnieniowych to kilogramy wrócą... niestety...Zgadzam się z kuelą, podstawa to nie opychać się NICZYM:) Jeść wszystkiego po trochu i najlepiej regularnie 5 razy dziennie. Wybierać wodę, a nie soki czy napoje gazowane. No i najlepiej dodać do diety owocki i warzywa. wesoło mi
dom_Klary - Pon 24 Wrz, 2007 09:42

Właśnie, dziewczyny. jak utyć co by stać się bardziej widocznym?Mała , chuda ta tak jak mała czarna, a nie lubię tego koloru.Wydaje mi się , że jestem niewidoczna i dopiero jak wrzasnę, to ludzie szacunku nabierają.Anemik nie jest postrzegany, jako ktoś, kto potrafi egzekwować wymagania i wbrew woli musi pokazywać pazury.Przykre, ale wrzeszcząca Klara więcej znaczy, niż miła Klara, bo jej nikt nie widzi.Osoby puszyste są milsze, przynajmniej w pierwszym kontakcie, a może zawsze są milsze?Szefem powinien być człowiek w odpowiednich gabarytach, a nie chudy, mizerny anemik, który poza wiedzą i kompetencjami ginie w tłumie.No,chyba że wrzaśnie. : nooo...
Pozdrawiam, jakoś dzisiaj nie wrzeszczę, widocznie nie ma powodu puknąć się