To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Różności - Filofun

Runa - Czw 30 Gru, 2010 12:19
Temat postu: Filofun
Dziewczyny, podczas porządków świątecznych natknęłam się na spory zapas żyłek, kiedyś bym szał na robienie różności z tego - bransoletki, breloki itp.
Już mi przeszło Smile i zastanawiam się czy nie można by tego jakoś wykorzystać, myślałam o zrobieniu czegoś praktycznego typu pojemnik (przydałoby się cos na biżuterię Smile) i w związku z tym pytanie: czy macie może jakiś pomysł jak to zrobić z tych żyłek, albo znacie jakąś stronkę w necie gdzie coś takiego jest pokazane.
Nie chodzi mi o proste sploty bo te umię.
Z góry dzięki

nula - Czw 30 Gru, 2010 12:28

Runa, ja też mam jeszcze stare zapasy tych żyłek wesoło mi
Właśnie przyszło mi do głowy, że może można by spróbować coś z tego upleść tak jak z papierowej wikliny hmm
Trzeba pomyśleć, bo faktycznie wyrzucić szkoda.....

Runa - Czw 30 Gru, 2010 12:31

też myślałam żeby popróbować jak z wilkiną ale nawet wilkiny jeszcze nigdy nie robiłam więc pewnie nic mi z tego nie wyjdzie puknąć się
nula - Czw 30 Gru, 2010 12:39

Runa, a dlaczego z góry zakładasz, że nie wyjdzie ?
Na temat papierowej wikliny gdzieś tu jest na forum.
Ja swego czasu zrobiłam jeden koszyczek - robi się bardzo fajnie, tylko zniechęciło mnie skręcanie tych papierowych rurek.
Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz....

Runa - Czw 30 Gru, 2010 12:47

Nula, ja do tej papierowej wilkiny to się zabieram już od roku chyba ale jak na wszystko brakuje czasu i u mnie dochodzi jeszcze dodatkowe utrudnienie w postaci dziecka. Jak ona zobaczyłaby tyle papieru i że coś robię to takie by mi porządki zrobila, że ho ho wesoło mi
Dlatego ja wszystko robię po 20 jak już spi a wtedy najczęsciej sięgam za szydełko bo tyle rzeczy zaczeych ...
Nawet teraz wspina mi się na kolana i pyta: co robisz?
Ale z tych żyłek tomuszę cos wykombinować Smile

Anonymous - Czw 30 Gru, 2010 15:41

Ja wzięłabym grube szydełko i zrobiła...wycieraczkę lub dywanik do łazienki lub przedpokoju,zwłaszcza na zimę fajna rzecz,bo teraz to tyle tej ciapy się na butach przywleka sztrikuję do domu.
Runa - Czw 30 Gru, 2010 15:44

ale te żyłki są dość krótkie a wiązanie ich raczej ładnie nie wygląda
nula - Czw 30 Gru, 2010 15:47

basga, ale to są dosyć krótkie kawałki i wydaje mi się , że na szydełko jednak za sztywne (i jak to łączyć ?)
Runa napisał/a:
ale jak na wszystko brakuje czasu

no fakt, doskonale Cię rozumiem....
mam dokładnie tak samo (chociaż dzieci już dorosłe wesoło mi )

Runa - Czw 30 Gru, 2010 15:56

nula napisał/a:
mam dokładnie tak samo (chociaż dzieci już dorosłe wesoło mi )

nie strasz, myślałam, że będzie tylko łatwiej Evil or Very Mad

nula - Pią 31 Gru, 2010 11:03

Runa, nie martw się - pewnie , że będzie łatwiej - co prawda problemy zmieniają się wraz z wiekiem dzieci - ale to normalne wesoło mi
Ja ciągle nie mam czasu pewnie dlatego, że za dużo rzeczy bym chciała robić naraz - w dodatku każdą w innej technice - pozaczynam a potem nie wiem co kończyć najpierw hahahihi