Galerie prac użytkowników forum - Szydełko Noemi1
Noemi1 - Pią 31 Gru, 2010 12:27 Temat postu: Szydełko Noemi1 Dziś Sylwester, a więc dobry czas na podsumowanie całego roku i dlatego dziś postanowiłam założyć swoją galerię i pokazać Wam swoje prace. Zaczęłam szydełkować całkiem niedawno, bo w styczniu 2010 r i dlatego mam jeszcze niewiele rzeczy do pokazania. Okazało się, że szydełko chyba stało się moim hobby i jest duża szansa, że stanie się także pasją. A oto co udało mi się stworzyć w ciągu tego roku.
to jest moja pierwsza chusta jaką wydziergałam samodzielnie i ze schematu i pamiętam, że byłam strasznie z siebie dumna
a oto kolejna chusta w moim szydełkowym dorobku
[
Następne w kolejce są bolerka (jednym już chwaliłam się na forum), a reszta w następnym poście.
bardzo długo szukałam schematu jak z węzłów Salomona wydziergać trójkąt, dziś to jest śmiesznie proste, ale wówczas głowiłam się jak to zrobić, ale moja wytrwałość została nagrodzona i wreszcie schemacik zdobyłam.
Kolejna chusta
i jeszcze jedyna do tej pory narzutka, dość powszechna
A teraz przyszedł czas na większe wyzwanie, bo chusty już mi się znudziły i postanowiłam zrobić coś większego, no i powstała taka oto tunika także znana na tym forum
wyszła troszkę na mnie za duża, bo jeszcze nie wiedziałam, że po odparowaniu i uprasowaniu wydłuży się, no cóż człowiek cały czas się uczy.
A teraz przyszedł czas na bolerka (jednym już się chwaliłam na forum), pozostałe w następnej odsłonie, jak zrobię fotki.
A ponieważ dziś Sylwester to Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku.
jadzia59o - Pią 31 Gru, 2010 12:57
prześliczne twoje wszystkie prace
DOSIEGO ROK!!!!!!
Noemi1 - Pią 31 Gru, 2010 15:11
i jeszcze jedno bolerko, schemacik do niego i cały wątek znalazłam na Osince
Beata T - Pią 31 Gru, 2010 15:51
prześliczne prace
jadwisia - Pią 31 Gru, 2010 16:03
Noemi1,
Te brawa w pełni zasłużone!Az nie chce się wierzyć,że tak szybko nauczyłaś się tak ładnie szydełkować.Ale jak mówią "Dla chcącego nic trudnego".To jest najprawdziwsza prawda.
Jarka - Pią 31 Gru, 2010 17:39
Jak na tak krótki staż robótkowy to dziergasz rewelacyjnie , wszystko jest śliczne
małgośka - Pią 31 Gru, 2010 19:20
Noemi1, fantastyczne prace.
Możesz być z Siebie dumna. Rozwijasz się w zawrotnym tempie.
Efa - Pią 31 Gru, 2010 20:50
Wspaniałe prace! Masz talent
Tobie także życzę Szczęśliwego Nowego Roku i mnóstwa wolnego czasu, który będziesz mogła spędzić na dzierganiu.
lamika88 - Sob 01 Sty, 2011 14:02
Noemi1, przepiękne prace
Madzia - Sob 01 Sty, 2011 14:13
Jakie piękności nadziergałaś!
Bratek - Sob 01 Sty, 2011 15:21
Noemi1 - Sob 01 Sty, 2011 16:00
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa i zachęcona Waszymi pochwałami pokażę kolejne swoje robótki. Tym razem wzięło mnie na letnie bluzeczki i oto co stworzyłam:
ta bluzeczka zrobiona z Sonaty, początkowo była narzutka, ale stwierdziłam, że nie będę w niej chodzić i zrobiłam sobie letnią bluzeczkę.
Kolejna wyszła tak:
schemat dołu znalazłam również na Osince.
Grażyna - Sob 01 Sty, 2011 16:20
Świetne obie
lamika88 - Sob 01 Sty, 2011 20:45
Rewelacyjne topiki
eap - Sob 01 Sty, 2011 21:05
Piękne prace
Anisa - Sob 01 Sty, 2011 21:29
Wspaniałe wszystkie prace
Violetta21 - Nie 02 Sty, 2011 00:38
piękne są te topiki i bolerka i chusty i tunika super pracki
Jarka - Nie 02 Sty, 2011 08:51
| Grażyna napisał/a: | | Świetne obie |
Noemi1 - Nie 02 Sty, 2011 11:38
Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję, mam jeszcze jeden topik z bolerkiem, a natchnienie do zrobienia tego kompleciku znalazłam w albumie u Mao, a oto i on
W mojej kolekcji są jeszcze dwa GADY:
i kolejny już pokazywany w innym poście:
A tą bluzeczkę zrobiłam dzięki pomocy bean i bardzo jej za to dziękuję, nie wiedziałam jak zrobić ten karczek, ale udało się i proszę jest:
Bardzo, bardzo dziękuję w tym miejscu wszystkim, którzy umieszczają tu schematy, opisy do zrobienia różnych pięknych rzeczy i pomagają tym, którzy są dopiero na początku swojej przygody z szydełkiem tak jak ja, bo to głównie dzięki Wam i ja mogłam nauczyć się tak wielu rzeczy
Violetta21 - Nie 02 Sty, 2011 11:58
pięknie Ci to wychodzi
lamika88 - Nie 02 Sty, 2011 12:02
Cudownie robótkujesz
Grażyna - Nie 02 Sty, 2011 13:11
Śliczne
bejbi88 - Nie 02 Sty, 2011 13:36
wszystko co pokazałaś jest rewelacyjne aż się ma ochotę założyć wszystkie prace
nula - Nie 02 Sty, 2011 13:39
delikatnie mówiąc jestem w szoku !!!
To jest dorobek z jednego roku ???
I w dodatku piszesz, że dopiero w tym (tzn. w zeszłym ) roku zaczęłaś robić na szydełku ?
Moje gratulacje - to wszystko jest śliczne
Madzia - Nie 02 Sty, 2011 14:17
| nula napisał/a: | | I w dodatku piszesz, że dopiero w tym (tzn. w zeszłym Very Happy ) roku zaczęłaś robić na szydełku ? |
Bardzo proszę mieć wzgląd na innych mniej utalentowanych, chyba się stąd wypiszę, bo ja robię od kilku lat, ale gdzie mi tam do Ciebie!
|
|
|