To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Galerie prac użytkowników forum - Szydełko Noemi1

Noemi1 - Pią 31 Gru, 2010 12:27
Temat postu: Szydełko Noemi1
Dziś Sylwester, a więc dobry czas na podsumowanie całego roku i dlatego dziś postanowiłam założyć swoją galerię i pokazać Wam swoje prace. Zaczęłam szydełkować całkiem niedawno, bo w styczniu 2010 r i dlatego mam jeszcze niewiele rzeczy do pokazania. Okazało się, że szydełko chyba stało się moim hobby i jest duża szansa, że stanie się także pasją. A oto co udało mi się stworzyć w ciągu tego roku.

to jest moja pierwsza chusta jaką wydziergałam samodzielnie i ze schematu i pamiętam, że byłam strasznie z siebie dumna hopla
a oto kolejna chusta w moim szydełkowym dorobku
[

Następne w kolejce są bolerka (jednym już chwaliłam się na forum), a reszta w następnym poście.

bardzo długo szukałam schematu jak z węzłów Salomona wydziergać trójkąt, dziś to jest śmiesznie proste, ale wówczas głowiłam się jak to zrobić, ale moja wytrwałość została nagrodzona i wreszcie schemacik zdobyłam.
Kolejna chusta

i jeszcze jedyna do tej pory narzutka, dość powszechna

A teraz przyszedł czas na większe wyzwanie, bo chusty już mi się znudziły i postanowiłam zrobić coś większego, no i powstała taka oto tunika także znana na tym forum

wyszła troszkę na mnie za duża, bo jeszcze nie wiedziałam, że po odparowaniu i uprasowaniu wydłuży się, no cóż człowiek cały czas się uczy.
A teraz przyszedł czas na bolerka (jednym już się chwaliłam na forum), pozostałe w następnej odsłonie, jak zrobię fotki.

A ponieważ dziś Sylwester to Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku.

jadzia59o - Pią 31 Gru, 2010 12:57

prześliczne twoje wszystkie prace

brawo brawo brawo brawo

DOSIEGO ROK!!!!!!

Noemi1 - Pią 31 Gru, 2010 15:11

i jeszcze jedno bolerko, schemacik do niego i cały wątek znalazłam na Osince
Beata T - Pią 31 Gru, 2010 15:51

prześliczne prace cool cool cool
jadwisia - Pią 31 Gru, 2010 16:03

Noemi1, brawo brawo brawo
Te brawa w pełni zasłużone!Az nie chce się wierzyć,że tak szybko nauczyłaś się tak ładnie szydełkować.Ale jak mówią "Dla chcącego nic trudnego".To jest najprawdziwsza prawda.

Jarka - Pią 31 Gru, 2010 17:39

Jak na tak krótki staż robótkowy ooooo ooooo to dziergasz rewelacyjnie cool cool , wszystko jest śliczne cool cool
małgośka - Pią 31 Gru, 2010 19:20

Noemi1, fantastyczne prace. hopla radocha
Możesz być z Siebie dumna. Rozwijasz się w zawrotnym tempie. wesoło mi

Efa - Pią 31 Gru, 2010 20:50

Wspaniałe prace! Masz talent cool

Tobie także życzę Szczęśliwego Nowego Roku i mnóstwa wolnego czasu, który będziesz mogła spędzić na dzierganiu.

lamika88 - Sob 01 Sty, 2011 14:02

Noemi1, przepiękne prace cool cool cool
Madzia - Sob 01 Sty, 2011 14:13

Jakie piękności nadziergałaś! brawo brawo brawo brawo
Bratek - Sob 01 Sty, 2011 15:21

cool cool brawo brawo brawo
Noemi1 - Sob 01 Sty, 2011 16:00

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa i zachęcona Waszymi pochwałami pokażę kolejne swoje robótki. Tym razem wzięło mnie na letnie bluzeczki i oto co stworzyłam:
ta bluzeczka zrobiona z Sonaty, początkowo była narzutka, ale stwierdziłam, że nie będę w niej chodzić i zrobiłam sobie letnią bluzeczkę.
Kolejna wyszła tak:
schemat dołu znalazłam również na Osince.

Grażyna - Sob 01 Sty, 2011 16:20

Świetne obie cool
lamika88 - Sob 01 Sty, 2011 20:45

Rewelacyjne topiki cool cool cool
eap - Sob 01 Sty, 2011 21:05

Piękne prace brawo brawo
Anisa - Sob 01 Sty, 2011 21:29

Wspaniałe wszystkie prace brawo
Violetta21 - Nie 02 Sty, 2011 00:38

piękne są te topiki i bolerka i chusty i tunika super pracki cool brawo
Jarka - Nie 02 Sty, 2011 08:51

Grażyna napisał/a:
Świetne obie
cool brawo cool
Noemi1 - Nie 02 Sty, 2011 11:38

Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję, mam jeszcze jeden topik z bolerkiem, a natchnienie do zrobienia tego kompleciku znalazłam w albumie u Mao, a oto i on

W mojej kolekcji są jeszcze dwa GADY:

i kolejny już pokazywany w innym poście:

A tą bluzeczkę zrobiłam dzięki pomocy bean i bardzo jej za to dziękuję, nie wiedziałam jak zrobić ten karczek, ale udało się i proszę jest:

Bardzo, bardzo dziękuję w tym miejscu wszystkim, którzy umieszczają tu schematy, opisy do zrobienia różnych pięknych rzeczy i pomagają tym, którzy są dopiero na początku swojej przygody z szydełkiem tak jak ja, bo to głównie dzięki Wam i ja mogłam nauczyć się tak wielu rzeczy uklon uklon

Violetta21 - Nie 02 Sty, 2011 11:58

pięknie Ci to wychodzi uklon brawo
lamika88 - Nie 02 Sty, 2011 12:02

Cudownie robótkujesz uklon uklon uklon
Grażyna - Nie 02 Sty, 2011 13:11

Śliczne cool
bejbi88 - Nie 02 Sty, 2011 13:36

wszystko co pokazałaś jest rewelacyjne brawo brawo brawo aż się ma ochotę założyć wszystkie prace hopla hopla
nula - Nie 02 Sty, 2011 13:39

delikatnie mówiąc jestem w szoku !!!
To jest dorobek z jednego roku ???
I w dodatku piszesz, że dopiero w tym (tzn. w zeszłym Very Happy ) roku zaczęłaś robić na szydełku ?
Moje gratulacje - to wszystko jest śliczne brawo brawo brawo

Madzia - Nie 02 Sty, 2011 14:17

nula napisał/a:
I w dodatku piszesz, że dopiero w tym (tzn. w zeszłym Very Happy ) roku zaczęłaś robić na szydełku ?

Bardzo proszę mieć wzgląd na innych mniej utalentowanych, chyba się stąd wypiszę, bo ja robię od kilku lat, ale gdzie mi tam do Ciebie!
brawo brawo brawo brawo