Podstawy - [szydełko] Szydełkowy kwiatek
japoneczka01 - Śro 09 Lut, 2011 08:20 Temat postu: [szydełko] Szydełkowy kwiatek Kwiatek na szydełku. Proszęco pomoc. Nie umiem zrobic takiego kwiatka. Niby prosty, a nie wiem jak uzyskać takie zafalowanie płatków, Chciałam go dołączyć do prezentu. Kwiatek po próbach wychodzi mi na płasko, a nie taki jak na stronie allegro - podję link http://allegro.pl/sliczne...1438570513.html - chodzi o kwiatek na białym kapelusiku na miniaturce, a w powiększeniu jest na samym dole strony. Czy znajdzie się ktoś i wyłoży mi kawę na ławę? Bardzo proszę.
Trusia - Śro 09 Lut, 2011 09:16
A to nie jest kółko z bardzo dużą ilością dodanych słupków, zszyte odpowiednio? powiedzmy 6 o.ł., w to kółeczko zamiast 12 słupków to powiedzmy 24 i w każdy z nich po 3 słupki w ostatnim okrążeniu na przykład? Tak sobie kombinuję
japoneczka01 - Śro 09 Lut, 2011 20:30
Oj bingo. Kółko i na nim luzem pętelki nie przyczepione do obwodu tylko na półsłupkach luźno przesuwające się i to daje efekt takiej jak ja to nazwałam fali. Dzięki wielkie za oświecenie. Tak się z tym mordowałam, a to rzeczywiście jest proste tylko nie trzeba pętelek podczepiać, ot i cała tajemnica. Jeszcze raz dziękuję.
|
|
|