To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - karteczki i pudełka danfi

danfi - Czw 24 Mar, 2011 17:34
Temat postu: karteczki i pudełka danfi
Witam wszystkich, którzy zdecydowali się "zajrzeć" do tego wątku". Ja sama najczęściej "goszczę" w hafcie matematycznym, bo to moja ulubiona technika. Ostatnio jednak, "zdradzam" haft dla innych technik, m.in. zafascynowana jestem kartkami przestrzennymi i pudełkami z "okienkiem" Lubię też łączyć techniki takie jak haft matematyczny, scrapbooking, 3D i co tam mi jeszcze "wpadnie" do głowy. A oto "próbki" moich poczynań:
- tę kartkę kaskadową (moją pierwszą) zrobiłam na urodziny swojej uczennicy, połączyłam w niej scrapbooking i technikę 3D - piramidkę
- to druga kartka kaskadowa, wykonana jak pierwsza - zrobiłam ją na zamówienie organizatorów kiermaszu w naszej szkole
- kocimama "zaraziła" mnie pasja robienia kartek przestrzennych i pudełek "z okienkiem" - kartkę i pudełko otrzymała ode mnie w prezencie. do ich zrobienia wykorzystałam haft matematyczny i elemanty scrapbookingu
- to jedna z moich "męskich" kartek i pudełko do niej - zrobiłam je na urodziny brata. Wykorzystałam tutaj technikę 3D, origami (krawat) i scrapbooking
- to kartka wykonana haftem matematycznym i pudełko z owalnym okienkiem - dostała je moja mama na swoje urodziny
- tę schodkową kartkę zrobiłam na urodziny koleżanki z pracy
- inna wersja kartki schodkowej - tę kartkę podarował na Walentynki swojej zonie mój były szef
- to kartka i pudełko wykonane na chrzest
- tę kartkę schodkowa i pudełko zrobiłam na rocznicę ślubu rodziców koleżanki. Koleżanka prosiła jednak, aby na kartce nie było symboliki ślubnej (serca, obrazki, gołąbki itp.), dlatego kartka jest w takiej formie.
- w tej kartce i pudełku wykorzystałam haft matematyczny, technikę 3D - piramidka i scrapbooking.
Mam nadzieję, że moje prace zyskają aprobatę przeglądających ten wątek lub będą inspiracją dla innych w tworzeniu własnych kartek

elza74 - Czw 24 Mar, 2011 17:52

bardzo ładne wykonane kartki pudełka cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie cmoknięcie
ja przymierzam się do zrobienia kartki pudełka na 26 maja Very Happy

katasza - Czw 24 Mar, 2011 18:30

piękne prace, jestem pod ogromnym wrażeniem!
Anda866 - Czw 24 Mar, 2011 20:45

danfi ale cudeniek na produkowałaś aż się w głowie kręci co jedna to ładniejsza brawo brawo brawo
gosias - Pią 25 Mar, 2011 07:51

danfi, Smile prześliczne prace cool cool cool brawo brawo brawo brawo uklon uklon uklon
danfi - Pią 25 Mar, 2011 21:04

elza74, katasza, Anda866, gosias - dziękuję Wam bardzo. cmoknięcie Cieszę się, że moje karteczki i pudełka przypadły Wam do gustu.
Dzisiaj skończyłam moje pierwsze "wybuchowe" pudełko. Zrobiłam je w wersji "męskiej". 1 kwietnia dostanie go na urodziny mój były szef - na pewno się ucieszy. A to "sesja zdjęciowa" mojego pudełka:

Jeżeli podobają się Wam moje prace - zapraszam do mojego chomika

gosias - Pią 25 Mar, 2011 23:03

danfi, Smile świetne cool brawo
sarLena - Nie 27 Mar, 2011 17:39

Śliczne, jest co podpatrywać cool
danfi - Nie 27 Mar, 2011 19:57

gosias, sarLena - dziękuję bardzo cmoknięcie
Dzisiaj zrobiłam kilka kartek - na kiermasz szkolny. Niestety "padły " mi baterie w aparacie, dlatego dzisiaj pokażę 4. Muszę też zrobić dla nich pudełka. Jak uporam się z tą pracą, to pokażę zdjęcia.

gosias - Pon 28 Mar, 2011 08:16

danfi, Smile kolejne śliczne prace cool cool brawo brawo
Jo.sta - Pon 28 Mar, 2011 09:19

danfi, cudowne prace! Jestem pod wrażeniem. Ogromnym!
Elunia - Pon 28 Mar, 2011 15:35

wspaniałości brawo
danfi - Wto 29 Mar, 2011 21:09

gosias, Jo.sta, Elunia - dziękuję cmoknięcie
Udało mi się skończyć pudełka.

Do zobaczenia większych zdjęć zapraszam do mojego chomika

Pilar - Śro 30 Mar, 2011 21:47

Genialne kartki cmoknięcie kwiatek dla ciebie cool brawo
Jo.sta - Śro 30 Mar, 2011 21:53

Nie mogę się napatrzeć na Twoje karteczki! Są cudowne!
Czy zrobiłaś je na jakiś kiermasz?

danfi - Czw 31 Mar, 2011 11:53

Pilar, Jo.sta - dziękuję
Jo.sta - tak, te karteczki są na kiermasz. Chcemy spróbować je sprzedać. Oprócz nich zrobiłam tradycyjne kartki wielkanocne, kartki komunijne i jajka styropianowe zdobione decoupage. Inne "produkty" robią koleżanki. Dochód przeznaczamy zawsze na zakup pomocy dla naszych dzieci (a że dzieci mają specjalne potrzeby, to i pomoce muszą być "specjalne", a to niestety kosztuje)

kaczucha - Nie 03 Kwi, 2011 12:51

Prześliczne kartki cool Razem z pudełeczkami tworzą wspaniałe komplety.Poza tym bardzo podoba mi się wykonanie.Pomysły ,kolorystyka ,elementy dekoracyjne-wszystko extra przemyślane.Pudełeczko dla szefa SUPER!Szczerze gratuluję DANFI. cmoknięcie
Elunia - Pon 04 Kwi, 2011 11:29

jak zwykle wspaniałe brawo
danfi - Śro 06 Kwi, 2011 19:04

kaczucha, Elunia - dziękuję cmoknięcie
Cieszę się, że moje karteczki komuś się spodobały. Ucieszyłabym się, gdyby stały się one inspiracją dla innych i przykładem na to, że samodzielne wykonanie kartki nie jest trudne i sprawia dużo radości, tak twórcy jak i obdarowanemu (od lat nie kupuję kartek, tylko sama je tworzę - może nie są idealne, ale za to są moje i robione z myślą o konkretnej osobie).
A to kolejne z moich kartek (jak zwykle większe zdjęcia można zobaczyć na moim chomiku):

Jo.sta - Śro 06 Kwi, 2011 22:08

Rewelacyjne!
beacia-24 - Pią 08 Kwi, 2011 09:04

danfi, karteczki powalające. Brak słów by wyrazić podziw. cool cool cool
danfi - Pią 08 Kwi, 2011 18:46

Jo.sta, beacia-24 - dziękuję za miłe słowa cmoknięcie
W ubiegłym tygodniu miał urodziny mój były szef - otrzymał ode mnie pudełko wybuchowe (moje pierwsze zresztą), które tutaj wcześniej prezentowałam. Pudełko zrobiło furorę. Kilka koleżanek poprosiło mnie o zrobienie takich eksplodujących pudełek. Na razie zrobiłam 2. Pierwsze z okazji I Komunii Św. Prawdę mówiąc, nie do końca byłam przekonana do tej formy, ale po jego zrobieniu, zmieniłam zdanie. Oto zdjęcia pudełka i kartki:
.
Drugie pudełko koleżanka chce podarować swojej znajomej. Miało być dowcipne i koniecznie z elementem kapelusza, szpilek. Tak udało mi się wywiązać z tego zadania:

Koleżanki były zadowolone. Mam nadzieję, że obdarowanym też będą się podobały. Do obejrzenia większych zdjęć zapraszam do mojego chomika

Elunia - Sob 09 Kwi, 2011 16:02

no nie ma w tobie lenia-wspaniałe prace brawo
danfi - Nie 10 Kwi, 2011 20:30

Elunia - to prawda - nie lubię marnować czasu.
Jutro mam spotkanie, takie mini warsztaty dla dziadków i rodziców moich uczniów. Będziemy robili jajka z balonu i sznurka. Postanowiłam, że na koniec spotkania dziadkowie dostana ode mnie wielkanocne eksplodujące pudełka. Mogę na to sobie pozwolić, bo dziadków będzie trójka, w tym jedno małżeństwo. Rodzice swój prezent wielkanocny dostaną tuż przed Świętami.
A to moje pudełka

Jo.sta - Pon 11 Kwi, 2011 11:57

danfi, jesteś niemożliwa! Tyle prac! I to jakich! Chyba masz jakichś pomocników? Przyznaj się! To pewnie zaprzyjaźnione krasnoludki. Smile)
Prace niesamowite, rewelacyjne, fantastyczne!

A tak poważniej - czy korzystasz z maty samoregenerującej przy docinaniu elementów? Nie lubię docinania, bo - choć bardzo staram się być dokładną - nie zawsze mi wychodzi wszystko równo. Zastanawiam się, czy podziałka na tej macie ułatwia docinanie na wymiar?