Problemy, pytania - Jak zrobić rękawy przy tyle i przodzie razem robionych?
Monik_a - Wto 19 Kwi, 2011 12:33 Temat postu: Jak zrobić rękawy przy tyle i przodzie razem robionych? Dziewczyny, jak zrobić rękawy w sweterku robionym od dołu, przód z tyłem razem?
No wiecie, prawy przód + tył +lewy przód , wszystko razem przerobione do góry jak taki wielki prostokąt...... i co teraz z rękawami??
Dziękuję z góry
Monika
magata76 - Wto 19 Kwi, 2011 12:39
no jesli sa dziury na te rekawy no to normalnie je zrobic oddzielnie i wszyc jak zwylke..lub od dziury robic kolejno od razu w swetrze od gory w dol...
eee ja nie umiem tlumaczyc..moze ktoras z Pan to wszystko lepiej jakos ujmie..
Mao - Wto 19 Kwi, 2011 12:42
A pachy masz już wyrobione? Czy robisz taki prostokąt bez podkrojów pach?
Nie wiem na jakim etapie prostokąta jesteś.
Są dwie szkoły albo rękaw wyrabiasz osobno i doszywasz ,albo robisz bezszwowo dobierając oczka w tej dziurze na rękaw i tu są też dwie szkoły ,albo rzędy skrócone ,albo wyrabianie główki przez dobieranie oczek na końcu każdego rzędu.
Zajrzyj na blog do Antoniny ona jest kopalnią potrzebnej wiedzy
http://uantoniny.blogspot...ny-od-gory.html
Monik_a - Wto 19 Kwi, 2011 12:52
Mao, mam wielki prostokąt i właśnie dochodzę do miejsca, gdzie powinnam zrobić dziury na rękawy.... To ma być sweterek dla mojej córci, więc nie chciałam, żeby za grubo było pod paszkami
A do Antoniny już zaglądam, dzięki
Mao - Wto 19 Kwi, 2011 13:04
No to musisz zrobić podkrój pachy żeby nie było za grubo.
Zaznaczasz środek pachy i spuszczasz oczka.Nie wiem jaka gruba to włóczka ,ja spuszczam 3 oczka ,2 oczka i 5x1 oczko albo i więcej pojedynczych zrzutów ,to zależy jaki głęboki chcę mieć podkrój i jak cienka jest włóczka.Z tyłu robię podobnie 2 oczka ,i 3x1oczko.
Wyrabiam pachę tak długą jaką chcę ,potem łączę na ramionach i dalej już wszystko opisane u Antoniny.
Monik_a - Wto 19 Kwi, 2011 13:56
Mao, dzięki ( i punkcik dla Ciebie )
Może coś mi wyjdzie ale pewna wcale niejestem... Trochę mnie ta główka przeraża
A czy reglanem się jakoś nie da? To chyba łatwiejsze?...
|
|
|