Chwalimy się - [ frywolitka] Kharola też się chwali
kharola - Pon 25 Kwi, 2011 13:28 Temat postu: [ frywolitka] Kharola też się chwali Po wielu popełnionych błędach, setkach prób - wyszła najprawdziwsza, moja własna frywolitka
Paddington - Pon 25 Kwi, 2011 18:24
Brawo brawo!! Początki wydaja sie trudne, ale Tobie wyszło pięknie i działaj śmiało dalej Brawo i czekamy na jeszcze
kharola - Pon 25 Kwi, 2011 19:43 Temat postu: hmmm... Tylko stoje w miejscu bo nie bardzo wiem jak zacząć drugi rząd, jak przyszydełkować do tych łóczków na przykład te koniczyny
Co nie znaczy, że sie poddam
jadwisia - Pon 25 Kwi, 2011 23:31
kharola,
Masz do tej serwetki schemat?Nie bardzo rozumię jak mają wyglądac te trójlistne koniczynki?Pamiętaj,że jeśli nie musisz to nigdy nie ucinaj nitki.
Ja do tej serwetki teraz zrobiłabym taki wzor,aby szedł od miejsca w którym masz nitki.
kharola - Wto 26 Kwi, 2011 05:53 Temat postu: Schemat W sumie jakoś wykombinowałam we własnym zakresie. Ten schemat jest do jednego czółenka i kłębka, ale ja robię to na dwóch czółenkach bo mi jest łatwiej. Ja zrobiłam to tak, że zaczęłam osobno robić tą koniczynę i w połowie łodyżki przyszydełkowałam ją do pikotki, po czym zrobiłam łodyżkę do nastepnych płatków. Link do tego schematu.
http://renulkowy.blox.pl/...a-Sa-rozne.html
skrzacik - Wto 26 Kwi, 2011 12:23
nie bardzo rozumiem, co masz na mysli mowiac przyszydelkowalam?
jesli robisz na dwoch czolenkach, bo jest ci tak latwej, to serwetke renulka, do ktorej dalas link, zrobisz na pewno.
a problem, ktory ci powstal nalezy rzwiazac tak: po zrobieniu koniczynki, odwracasz robotke i robisz odpowiednia ilosc slupków na luku i zamiast robic pikotke, laczysz z pikotka kolka (pierwszego rzedu), po czym kontynuujesz prace nad lukiem. odwracasz serwetke i robisz koniczynke, po czym znow odwracasz i robisz luk itd. zgodnie ze wzorem.
powodzenia
kharola - Wto 26 Kwi, 2011 16:45 Temat postu: To samo? Przyszydełkowaniem nazwałam "łączeniem pikotka z kółkiem" - nie wiedziałam jak inaczej to ująć. Generlanie to co napisałam jest dokładnie tym samym mi napisałaś Skrzaciku, tlyko ubrałam to w inne słowa. Przynajmniej mam nadzieję, że to samo miałyśmy na mysli .
skrzacik - Wto 26 Kwi, 2011 21:19
ha, czyli myslimy tak samo, a slow uzywamy roznych znaczy sie wyksztalciuchy jestesmy
bardzo sie ciesze, ze sama rozgryzlas problem, to dobrze wrozy twojej tworczosci frywolnej na przyszlosc! powodzenia
kharola - Wto 03 Maj, 2011 12:15 Temat postu: Znowu A oto moja kolejna twórczość. Nic wielkiego, ale zawsze coś .
Paddington - Wto 03 Maj, 2011 16:33
idziesz jak burza! Brawo i działaj
kharola - Nie 08 Maj, 2011 19:03 Temat postu: Ćwiczę nadal Dziewczyny...
zamierzam nadal pokazywać wam sowje osiągnięcia - to mnie motywuje do dalszego działania.
Ręce mi odpadają, spędziłam dziś trochę czas nad początkiem mojej serwetki. Jakoś poszło
Powiem szczerze, że chińskie strony wymiatają. To nic, że nie rozumiem ni w ząb co oni piszą, ale rysunki mają tak przejrzyste, że każdy jest sie w stanie domyślić.
https://picasaweb.google.com/106605708618613209040/Frywolitka#5513009271934896386
Tą serwetę po lewej ćwiczę
A tutaj moje osiągi:
Cieszę się jak małe dziecko.
karmelek - Nie 08 Maj, 2011 20:47
ćwicz, ćwicz świetnie Ci idzie
Paddington - Pon 09 Maj, 2011 16:47
pięknie!!! Ćwiczenia czynią mistrza a Ty właśnie w kierunku mistrzostwa idziesz
Doskonale sobie radzisz
kharola - Wto 06 Wrz, 2011 14:14
Postawiłam na proste i skromne rzeczy. Mam teraz trochę czasu wolnego, więc póki mogę to przeznaczę go na przyjemności, bo za jakieś 20 tygodni pojawi się mała osóbka w moim życiu.
ania10525 - Śro 07 Wrz, 2011 07:51
śliczne, proste jest piękne i super że będziesz miała dla kogo tworzyc drobne rzeczy z frywolitki myślę tu o malej osóbce
Paddington - Śro 07 Wrz, 2011 13:12
kharola, to supłaj szybko bo za 20 tygodni to już zupełnie inny świat będzie (GRATULUJĘ I CIESZĘ SIĘ Z TOBĄ ) teraz masz czas, a potem... też go będziesz miała tylko w ferworze zmian przeznaczysz go raczej na inne ważności
karmelek - Śro 07 Wrz, 2011 18:15
Gratuluję
Kolczyki są śliczne !!!
Frezja45 - Czw 08 Wrz, 2011 13:23
Super!
kharola - Czw 08 Wrz, 2011 17:48
Moje kolejne niedoskonałe wyroby.
Oto jedna z czterech podkładek pod kubki - na prezent dla koleżanki. Jest jeszcze przed prostowaniem, krochmaleniem, prasowaniem.
I moje kolejne małe kolczyki - bo w prostocie urok. Myslę, czy by ich nie przyczepić na sztyfty. Z resztą tak, czy siak czekają mnie zakupy celem zaopatrzenia się w takie gadżety jak bigle etc.
Mam nadzieję, że niedługo dojdę do takiej perfekcji jak Wy dziewczyny.
Paddington - Czw 08 Wrz, 2011 18:34
Ty naprawdę nie próżnujesz
Piękne podkładeczki a kolczyki słodkie- lubię miniaturyzację
Pozdrawiam
grzewa - Sob 10 Wrz, 2011 18:05
Bardzo ładne.
kharola - Pon 12 Wrz, 2011 15:35
I kolejne małe wypocinki - kolczyki.
Póki co bezbiglowo-bezsztyftowo, gdyż w dalszym ciągu czekają mnie zakupy.
serduszko3 - Pon 12 Wrz, 2011 18:05
wiesz ze masz wspaniale poczatki podziwiam tym bardziej ze robisz na czolenku bo dla mnie czolenko to czarna magia
kharola - Wto 13 Wrz, 2011 08:36
serduszko3, Ja Ci mówię, że czółenko nie takie straszne jak Ci się wydaje. Może ekspert ze mnie żaden z uwagi na krótki staż w wykonywaniu frywolitek, ale wiem, że mi było o wiele łatwiej zrozumieć czółenko, chociaż igły i szydełka do frywolenia w swoim dobytku również posiadam. Leżą jednak do dziś nieużywane - może kiedyś spróbuję się tym pobawić.
serduszko3 - Wto 13 Wrz, 2011 10:34
kharola, wierze ci na slowo ze to nietrudne,ale jak mnie lopata nie walniesz i ze 100 razy nie wytlumaczysz to nie zalapie ;-( wpadnij do mnie na kawusie to mi pokazesz co i jak
|
|
|