To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Problemy, pytania - [ schematy] szal Garden View Shawlette Raverly

jogi45 - Pią 05 Sie, 2011 11:12
Temat postu: [ schematy] szal Garden View Shawlette Raverly
Pojawił się nowy szal a może chusta (jak kto woli nazwać). Umiem odczytać schemat ale nie rozumiem dlaczego to jest podzielone na schemat A, B, C. Nie znam angielskiego. Może ktoś mi wytłumaczy jak zacząć tę chustę i jak ją zrobić. Proszę !!!! akurat mam odpowiednią włóczkę i nastrój i chcę zrobić prezent koleżance.
calicja - Pią 05 Sie, 2011 12:25

A może wklej ten schemat bo tak "na zimno" to trudno coś powiedzieć.
theli - Pią 05 Sie, 2011 13:19
Temat postu: Re: szal Garden View Shawlette Raverly
jogi45 napisał/a:
Pojawił się nowy szal a może chusta (jak kto woli nazwać). Umiem odczytać schemat ale nie rozumiem dlaczego to jest podzielone na schemat A, B, C. Nie znam angielskiego. Może ktoś mi wytłumaczy jak zacząć tę chustę i jak ją zrobić. Proszę !!!! akurat mam odpowiednią włóczkę i nastrój i chcę zrobić prezent koleżance.

Schematy te różnią się od siebie minimalnie, robisz po kolei: A -1 raz, B- 1 raz, C- 3 razy, D -2 razy. Do tego brzeg (3 oczka), który nie jest uwzględniony.

jogi45 - Pią 05 Sie, 2011 18:17

Dzięki. Pomogłaś ale co do tych oczek brzegowych nie jestem pewna. Przy listkach brzegowych nie widać a na prostym brzegu ostatnie oczko jest zdjęte bez przerabiania.
Wkleję schemat jak przeniosę go do Fotosika bo inaczej chyba tu nie wejdzie.
Czy ten szal robi się w dwie strony nabierając oczka np z łańcuszka szydełkowego?