Problemy, pytania - [druty] Ozdoba na szyję, a może mini szaliczek
alokazja - Wto 15 Lis, 2011 20:49 Temat postu: [druty] Ozdoba na szyję, a może mini szaliczek Witam,
Czy może możecie mi podpowiedzieć w jaki sposób wykonana jest ta ozdoba na szyję , załączam zdjęcie
Dziękuję, Alokazja
majokaka - Wto 15 Lis, 2011 21:18
Nie jestem ekspertem w tych sprawach, ale po mojemu to robisz kila rzędów wzoru, potem aby uzyskać te wydłużone nitki robisz 1o. prawe następnie sporą ilość narzutów (tu musisz sama sprawdzić ile takich narzutów zrobić), 1 o. prawe i znowu narzuty, w następnym rzędzie przerabiasz tylko o. prawe na lewo narzuty spuszczasz, w ten sposób powstają takie wydłużone oczka, no i dalej znowu kilka rzędów wzoru.
Ada - Wto 15 Lis, 2011 22:38
A mnie sie wydaje, ze jest to robione w poprzek i czesc oczek jest spuszczona. Stad powstaly nitki. Patrzac na czesc szaliczka miedzy broda a zonkilem, widac raczej wyraznie robotke w poprzek.
alokazja - Śro 16 Lis, 2011 18:28
Serdeczne dzięki, tak też przypuszczałam że to w poprzek, jednak zastanawiam się nad wzorem. Gdy tak się dokładnie przyjrzeć mitenkom, to widać wzorek ryżowy, ale różni się on od tego który znajduje się w tej ozdobie na szyi, on jest bardziej ażurowy i tak trójwymiarowy (może to śmiesznie napisałam, ale takie odnoszę wrażenie). Jest to na pewno inny schemat ale jaki?
mrober - Śro 16 Lis, 2011 18:36
Ten wzorek to chyba tak zwany wzór waflowy.
alokazja - Sob 19 Lis, 2011 12:23
mmm tylko że nie znam takiego wzoru i nie mogę go nigdzie znaleźć, może jest pod inną nazwą, Znalazłam jedynie schemat na stonie http://abc_robotek_na_dru...orzech.html#277 ale chyba to nie ten.
Ada - Sob 19 Lis, 2011 21:42
TU jest tez taki szyjogrzej ze spuszczanych oczek
alokazja - Nie 20 Lis, 2011 11:24
Dziękuję i pozdrawiam Was
|
|
|