Galerie prac użytkowników forum - Firletka. ręczne różności!
firletka - Pią 06 Sty, 2012 22:22 Temat postu: Firletka. ręczne różności! Witam w Nowym Roku
Ach, powoli uczę się forum i niedawno zobaczyłam, że jest miejsce 'zbiorcze' dla wszystkich prac, które jest czymś innym niż galerie w poszczególnych działach... wybacznie to zakręcenie ale jest tutaj tak wiele działów, poddziałów etc, że się pogubiłam
Więc chyba przeniosę tutaj swój temat:) Ponieważ chciałabym pokazywać moje prace dziergane i na szydełku i na drutach oraz te uszyte i różne inne różności. Na razie i tak zrobiłam zamęt mieszając wyroby druciane i szydełkowe, więc żeby nie mnożyć tematów i nie gubić się w nich, lepiej będzie mi tutaj!
Zaczynam od tego, co już pokazałam (w dziale druty ) czyli nowych szydełkowych poduch:
(wybacznie mi, że przekleję identycznie ale już nie mam inwencji pisać na nowo...
Byłam ostatnio odwiedzić dzieciaki moje. Przy okazji zabrałam małą kolekcję poduch, które robiłam w czasie okołoświątecznym. Córka zrobiła zdjęcia, więc wstawiam tu i na bloga.
Część była upominkami dla znajomych ale poduchy są tak fajne, że zrobiłam też dla siebie całą kolorową kolekcję.
Prawie wszystkie, dwie zostały w domu
Zbliżenie:
A więcej zdjęć dla chętnych na blogu:
szydełkowe poduszki numer dwa!
Kolorowy zawrót głowy!
kabyr - Pią 06 Sty, 2012 22:45
firletka, fajnie, że założyłaś galerię.
Dodatkowo możesz "wystawiać" swoje dzieła w poszczególnych tematach.
Pięknie dobrałaś kolory do poduch.
Violetta21 - Sob 07 Sty, 2012 11:33
piękne są te podusie
fajnie że założyłaś swoją galerię
Jarka - Sob 07 Sty, 2012 21:55
Świetne te podusie , znakomity pomysł na wykorzystanie resztek.
Podziel się proszę schematem i napisz jakie duże Ci wychodzą i czym je wypełniasz.
Anisa - Nie 08 Sty, 2012 07:47
Świetne te poduchy bardzo mi się podobają
lamika88 - Nie 08 Sty, 2012 11:30
Super poduchy
firletka - Nie 08 Sty, 2012 14:05
Dziękuję kochane! Cieszę się, że poduchy przypadły Wam do gustu
Zaraz dorzucę zdjęcia dzierganego kratawa.
Jarka schemat zaporzyczyłam tutaj. Tylko zamiast beretu, robię najpierw jedną stronę poduszki, potem drugą i łączę je szydełkiem (półsłupkami). Beret robi się z 10 powtórzeń, a ja poduchy robię tylko z 8, to wystarczające.
Do środka wkładam poszewkę wypełnioną ociepliną kurtkową. Dostałam niedawno 2 wielkie worki resztek, więc wykorzystuję kreatywnie dorbno rwę lub tnę i upycham do poszewki.
A wielkość poduch może być jaką tylko chcesz zrobić, od malutkiej do dużej, to zależy ile rządków zrobisz Moje mają ok 30 cm średnicy, na tej tęczowej najłatwiej policzyć rządki, bo każdy jest w innym kolorze.
W razie dodatkowych pytań, odpowiem dokładniej
firletka - Nie 08 Sty, 2012 22:05
Krawacik wydziergany dla mojego syna.
Zbliżenia i krótki opis: (bo krawat banalnie prosty;)
krawat
Violetta21 - Pon 09 Sty, 2012 00:19
już go podziwiałam na blogu ale jeszcze raz napiszę bo bardzo mi się podoba
Jarka - Pon 09 Sty, 2012 06:04
Świetny krawat
anle - Pon 09 Sty, 2012 07:19
Fajny
ciapara - Pon 09 Sty, 2012 08:42
Swietne!!!!
beti9 - Pon 09 Sty, 2012 13:09
Śliczne podusie
romualda - Wto 10 Sty, 2012 14:46
Poduszki są bajeczne
Pysiatom - Wto 10 Sty, 2012 20:06
Poduszki fantastyczne, a krawat świetny.
firletka - Pią 20 Sty, 2012 17:46
Dziękuję, dziękuję!!!
Dawno nie zaglądałam i nie miałam też zdjęć niczego nowego. Zabiegana i ja i moja córka, która fotografuje. Ale już są zdjęcia śmiesznego sylwestrowego chodniczka, który skończyłam właśnie z ostatnim dniem minionego roku:
Jakiś czas temu dostałam takie różne resztki, z którymi nie było co zrobić i tylko pałętały się z kąta w kąt. Wykorzystałam je na chodniczek, posłuży jakiś czas w przedsionku, ociepli trochę zimne płytki:)
Jarka - Pią 20 Sty, 2012 18:46
Świetny
Violetta21 - Pią 20 Sty, 2012 19:11
świetny chodniczek i super wykorzystanie resztek
Gabriela36 - Pią 20 Sty, 2012 19:51
firletka - Sob 21 Sty, 2012 11:14
Dziękuję!
Dzisiaj w takim razie nadrabiam zaległości. Ale wcale nie włóczkowo
W zeszłym roku razem z mężem zrobiliśmy karmniki na zimę. W tym roku zimy nie było bardzo długo ale w końcu przyszła, więc karmniki szybko 'wyremontowałam' i już od początku roku gościmy u siebie stada ślicznych sikorek!
Wpadają do nas od rana do nocy, cały czas się kręcą, tylko słoninki co rusz trzeba dokładać. Tu kilka zdjęć oraz wiersz o szczęściu, który właśnie skojarzył mi się z tymi rozradowanymi ptaszkami:)zimowy karmnik, sikorki się cieszą
Pysiatom - Nie 22 Sty, 2012 12:21
Chodniczek świetny, karmniczki są super .
Wiersz bardzo mi się podoba.
Awenturyn - Nie 22 Sty, 2012 16:46
super podusie
pomysłowe karmniki
nula - Nie 22 Sty, 2012 19:29
poduchy są bombowe !!!!
dzięki za wskazówki odnośnie robienia - mam zamiar skorzystać bo resztek wszelakich u mnie mnóstwo !
karmniki też super - na pewno przyjemnie obserwować sikoreczki przy posiłkach
heniutkowo - Nie 22 Sty, 2012 21:11
Ktoś kto dba o nasze ptaszki ,które są o tej porze roku w potrzebie :
elci_a - Nie 22 Sty, 2012 22:17
Bardzo ładny chodniczek
Zdjęcia najedzonych sikorek zimą ocieplają moje serducho
A najbardziej podobają mi się kolorowe poduchy
|
|
|