Zdjęcia - PICASA A GOOGLE+
calicja - Pią 10 Lut, 2012 20:35 Temat postu: PICASA A GOOGLE+ Bardzo mi smutno, bo okazało się, że nie mogę załączać komentarzy do zdjęć drutowych na PICASA jeśli właścicielki galerii zalogowały się do usługi GOOGLE+
Dla mnie ten format jest strasznie wkurzający i nie zamierzam się tam logować, ale chciałam dziś pochwalić piękne sweterki Marysi i Violetty i .... zong - nie mam takiej możliwości jesli nie jestem zalogowana do GOOGLE+.
Mam wrażenie, że wszyscy oszaleli w udziwnianiu swoich programów i usług - najpierw zrezygnowałam z GG po tym jak zrobiłam aktualizacje (poprzednia wersja się wieszała) - graficzna "otoczka" jest dla mnie nieczytelna i niestrawna, teraz na Picasa DODALI COŚ CO TYLKO KOMPLIKUJE KORZYSTANIE Z FAJNEGO DOTYCHCZAS programu. jak tak dalej pójdzie to .... wrócę do słowa pisanego na papierze .
jadwisia - Pią 10 Lut, 2012 21:54
calicja,
Też się zalogowałam na Gogle+.Nie widzę żadnych korzysci,a jak mówisz sa problemy.
Chyba odkręcić tego się nie da.
Co chwile coś tam proponują.Teraz to się dobrze zastanowię zanim zrobię jakąś aktualizację.
calicja - Pią 10 Lut, 2012 22:23
Są i inne kłopoty
A jak już ktoś do GOOGLE+ sie zaloguj t o..... klapa
irenka10 - Pią 10 Lut, 2012 22:34
Jadwisia da się odkręcić ,bo przed chwilą to zrobiłam .Tylko nie potrafię Ci teraz powiedzieć jak klikałam w ustawieniach ,jest tam taka opcja spróbuj .Przy okazji trzeba im napisać dlaczego się rezygnuje
Nie usunęłam całego konta tylko teraz normalnie oglądam zdjęcia na Picassa i mogę komentarz napisać
Violetta21 - Sob 11 Lut, 2012 00:39
zarejstrowałam się w tym GOOGLE+ żebym mogła wystawiać dziewczynom komentarze pod zdjęciami ale to nie był najlepszy pomysł
calicja - Sob 11 Lut, 2012 09:09
Violetta21, no własnie ja też chciałam się zachwycić Twoim niebieskim sweterkiem ... ale nie mogę
anle - Sob 11 Lut, 2012 10:00
Też się zarejestrowałam tylko po to by móc dawać komentarze. Dla mnie Google+ to porażka, Picasa był czytelniejszy. Na szczęście, przy niektórych osobach da się jeszcze wejść na ich galerię w Picasa, jeśli mają link w zakładce "O mnie".
calicja, zawsze pozostaje komentowanie na forum i na blogach
calicja - Sob 11 Lut, 2012 11:35
| anle napisał/a: | | zawsze pozostaje komentowanie na forum i na blogach | no tak, na forum owszem ale nie zawsze mam czas wszytko oglądac, szczególnie nie zagladam do galerii poza wątkiem DRUTY. natomiast na blogach nie zawssze - to zależy od ustawień - czasem tzreba być zalogowanym w google żeby dac w blogu komentarz (nie wchodzi anonim) a ja w google mam tylko zawodowe konto .
pierdruty - Sob 11 Lut, 2012 19:14
Niestety, często okazuje się, że "lepsze" jest mordercą dobrego
malagosia4 - Sob 11 Lut, 2012 23:41
Cecylio dziękuję za pozdrowienia
anle - Śro 15 Lut, 2012 07:40
Google wprowadził nowe "udogodnienie", od wczoraj nie ma funkcji aktywność w podłączonych galeriach na Picasie.
Szkoda, bo bardzo lubiłam tą funkcję, pokazywała ostatnio dodane zdjęcia. Mam nadzieje, że to chwilowe, a nie na stałe.
Violetta21 - Śro 15 Lut, 2012 11:04
robią zmiany tylko że na gorsze
calicja - Śro 15 Lut, 2012 18:17
e klops - ja tez zawsze korzystałam z tej opcji - bardzo przydatna i wygodna. A to .... d.....ki
wernatka - Śro 15 Lut, 2012 19:01
Ja mam zwykłe konto i też rano zauważyłam brak tej opcji.
Zaczęłam szukać i coś znalazłam.
Jeśli dostajecie powiadomienia na maila o nowo dodawanych zdjęciach to łatwo możecie zobaczyć co kto przesłał. Trzeba otworzyć taką wiadomość i tam albo kliknąć w napis "wyświetl obrazy poniżej" i obejrzeć zdjęcia w mailu, albo w "wyświetl wszystkie", zdjęcia otworzą się wtedy w nowej zakładce.
Jeśli ktoś anulował subskrypcję tych powiadomień to pewnie gdzieś w ustawieniach konta da się ją przywrócić.
Ten wyżej opisany sposób działa na pewno przy zwykłym koncie, mam nadzieję że w Google+ również.
Swoją drogą po co było likwidować coś co było dobre?
Znalazłam gdzie w albumie Picasa jest schowana opcja "najnowsza aktywność"
Wchodzimy w "Osoby na moich zdjeciach" nad najnowszymi komentarzami, tam już po prawej stronie mamy najnowszą aktywność, ewentualnie na tej samej stronie u góry klikamy w "Osoby, które obserwuję".
Klikając na głównej stronie w "Obserwatorzy Twoich zdjęć" również możemy dojść do najnowszej aktywnosci.
Jak jest w Google+ nie wiem bo nigdy nie miałam.
Beata T - Czw 16 Lut, 2012 14:54
Oszaleć można z tymi zmianami
miałam przegląd komputera i teraz picasa mi rządzi 'chyba' folderami na pulpicie i nie mam głowy do tego jak to przestawić .....dobrze że chociaż wszystko jest i nic nie znikło
anle - Czw 16 Lut, 2012 15:01
wernatka, dzięki, też już do tego doszłam. I tak wydaje mi się, że przedtem lepiej było, bo miałam wszystko na jednej stronie.
Na Google+ też jest pokazywana aktywność, ale w jakiejś nieprzystępnej dla mnie formie, a w związku z tym, że podczas przeglądania zdjęć w Googla+ muli mi internet, więcej czasu i tak spędzam na Picasa
Beata T - Czw 16 Lut, 2012 15:34
anle, o.... dobrze że napisałaś bo mi też się muli
Aktywność zniknęła wczoraj lub przedwczoraj można wejść przez "obserwatorzy twoich zdjęć" potem " osoby które obserwuje " i się wyświetla ...
elcja27 - Nie 03 Lis, 2013 23:07
Nie będę zakładać nowego wątku - od kilku dni nie mogę oglądać zdjęć z forum. Po kliknięciu na miniaturkę w nowym oknie pojawia się taki tekst "Google błąd. 500 internal server error nie można przetworzyć prośby". dotyczy to tylko zdjęć z Picasy, bo fotosik czy inne wyświetla normalnie. Ktoś wie co to?
No i po paru dniach mogę sobie sama odpowiedzieć - wystarczyło się zapisać na Google+ i problem zniknął.
|
|
|