Nasze prace - alszka próbuje hardangerować
Haniaga - Pią 06 Gru, 2013 18:19
Mam nadzieję, że teraz będziesz z nami częściej. Córeczka powoli rośnie i może będzie Ci teraz trochę łatwiej wygospodarować czasu dla siebie.
Bieżnik przepiękny.
Nowy też zapowiada się ciekawie.
elcja27 - Pią 06 Gru, 2013 22:02
piękny bieżnik, ach pozazdrościć, kiedyż ja wreszcie znajdę na coś więcej niż ściegi cerownicze
alszka - Sob 07 Gru, 2013 22:22
wernatka, Haniaga, elcja27 - cieszę się, że Wam się podoba
elapok - Nie 08 Gru, 2013 08:25
Bieżnik prezentuje się pięknie, zaczęta praca chyba żonkile - bardzo wdzięczna serweteczka, a na czas dla siebie to chyba nie masz co specjalnie liczyć jak córcia zacznie chodzić to dopiero zacznie się pilnowanie, ganianie, ściąganie z foteli, schodów itp.
Halina46 - Nie 08 Gru, 2013 08:30
alszka mnie też się bardzo po0doba Twój bieżnik, nie wiem jakim cudem mogłam go pominąć.
Ale to już tak bywa z babciami co nie zakładają okularów.
Nikus4 - Nie 08 Gru, 2013 11:32
Ja go widziałam wcześniej ale nie miałam kiedy napisać. Jak to babcia musiałam zająć się wnusią. A dwa tygodnie opieki nad takim maleństwem to długi czas.
Bieżnik piękny i pięknie wyhaftowany. Mnie się w nim wszystko podoba nawet kolory.
alszka - Nie 08 Gru, 2013 19:39
elapok, Halina46, Nikus4 - normalnie aż się zarumieniłam od tylu komplementów Bardzo się cieszę z Waszych pochwał.
Tak Elu, rozpoczęty bieżnik to ten z żonkilami - dobrze rozszyfrowałaś I pewnie również masz rację co do aktywności mojego dzieciątka, że im starsza będzie, tym więcej uwagi będzie wymagała. No cóż, każdy to przeszedł, mam nadzieję, że nam też się uda... względnie bezkolizyjnie i bez większych ran
alszka - Pią 03 Sty, 2014 14:52
Tadam! Wczoraj udało mi się skończyć to moje maleństwo I bardzo mi się ono podoba. Tradycyjnie już nie jestem zadowolona z wszystkiego, ale to już chyba taka moja karma, że zawsze muszę coś zepsuć...
A to moje maleństwo wygląda właśnie tak:
Nikus4 - Pią 03 Sty, 2014 15:47
Ojej jak ślicznie wygląda to twoje maaleństwo. Pięknie , naprawdę!!!
elapok - Pią 03 Sty, 2014 16:12
Wyszedł Ci żonkilowy bieżniczek prześlicznie i pasuje do naszej wiosennej zimy
Haniaga - Sob 04 Sty, 2014 12:34
Śliczna serwetka. Bardzo ładne żonkile. Pasują do pogody za oknem.
alszka - Pon 06 Sty, 2014 09:56
Nikus4, elapok, Haniaga - fajnie, że Wam się podoba
Teraz pewnie przez dłuższy czas znowu będzie posucha w robótkach. Ale kto wie, może jednak uda mi się wyhaftować coś nowego. Pomysł już mam, teraz tylko trzeba policzyć, przeliczyć i wyliczyć, a potem kupić materiały no i oczywiście znaleźć czas na haftowanie, a z tym pewnie będzie już trudniej... Ale może mi się uda
mirka-zet - Wto 07 Sty, 2014 17:28
Zarówno bieżnik, jak i serwetka, są piękne.
wernatka - Wto 07 Sty, 2014 19:57
Przepiękny bieżnik
alszka - Czw 05 Cze, 2014 11:59
Widzę, że dzieje się tu całe mnóstwo nowych i fajnych rzeczy. Odkąd ostatni raz tu coś publikowałam, to widzę, że pojawiły się nowe hardangerowiczki (czołem dziewczyny!) i śliczny projekt się rodzi w ramach wspólnego haftowania Piękne wychodzą Wam te obrusy.
Ja czasu mam jak na lekarstwo, ale mimo to nie siedzę bezczynnie. Wprawdzie o takich dużych pracach jak wspólny obrus na razie nawet nie myślę, ale bezczynnie też nie siedzę. Dłubię sobie baaaaaardzo powoli taki tam bieżniczek, który podglądnęłam u jednej z Was i absolutnie się nim zachwyciłam, aż moje wewnętrzne dziecko krzyczało "ja też taki chcę" No i jak tu nie posłuchać tego wewnętrznego głosiku...
Oto moje kilkumiesięczne wypociny. Pewnie kolejnych kilka miesięcy zejdzie na jego wykończenie, ale jak na razie to mi się podoba
Uściski
Nikus4 - Czw 05 Cze, 2014 12:14
No, no proszę jakie piękności nam tu powstają. Jak ukończysz ten bieżnik na pewno będzie piękny. Pokazuj nam w miarę możliwości jak dalej pięknieje
Haniaga - Czw 05 Cze, 2014 12:43
śliczny bieżnik w ładnym odcieniu zieleni.
elapok - Nie 08 Cze, 2014 08:10
Cudnie już wygląda Twój bieżnik a po zakoczeniu to będzie prawdziwy rarytasik!
nula - Pon 16 Cze, 2014 06:27
Już teraz cudnie wygląda
Ginia - Wto 17 Cze, 2014 22:27
Ale się ucieszyłam ujrzawszy Twoją aktualną robótkę
Możemy założyć drugi wątek pt wspólne haftowanie. Haftuję serwetkę o tym samym wzorze. Od dawna marzyłam, że się za niego wezmę, ale bałam się braku cierpliwości. Alszka, trzymam kciuki za Ciebie i siebie
alszka - Wto 24 Cze, 2014 18:38
Dzięki dziewczyny za motywację do dalszej pracy Idzie wprawdzie wolno, ale za to bardzo przyjemnie. W ogóle jak na razie wzór jest bardzo przyjemny w wyszywaniu. A wyszywałam zupełnie bez żadnej fastrygi (nie chciało mi się obliczać miejsca, w którym powinnam zacząć ) Na szczęście wszystko zeszło się idealnie
Giniu, koniecznie pokaż Twoją wersję, ogromnie jestem jej ciekawa. Ależ się ucieszyłam, kiedy przeczytałam, że robisz to samo - możemy się wzajemnie dopingować do dalszych prac
alszka - Śro 23 Lip, 2014 15:28
Giniu, jakżebym chciała już mieć tyle co Ty...
Ale co tam, nie narzekam. Cieszę się, że w ogóle coś się posuwa do przodu. A posuwa się do przodu, kiedy Inga bawi się z dziadkami, bo kiedy śpi to najczęściej śpię z nią
A ja troszeczkę pozmieniałam. W krzyżach zrobiłam po 4 gołębie oczka, ale żałuję, że zamiast tych gołębich oczek nie zrobiłam tych takich dużych krzyży (nie wiem, jak one się fachowo nazywają). Ale co tam, może kiedyś zrobię drugi raz
A moje postępy wyglądają tak (mam dosłownie tyle, co na zdjęciu):
mirka-zet - Śro 23 Lip, 2014 18:39
A mnie bardzo się podobają obie serwetki, czyli zarówno Gini, jak i Akszki.
bogumila7486 - Śro 23 Lip, 2014 19:44
alszka, zapomniałaś dodać śliczne maleństwo. zielony też się rewelacyjnie się zapowiada. Brawooooo. Ja nie umiałam się zabrać za tą technikę, ale z przyjemnością oglądam prace takie jak Twoja. Są prześliczne.
Ginia - Czw 24 Lip, 2014 07:36
Pięknie wygląda Twoje Dzieło
W trakcie roboty też stwierdziłam, że chyba najładniej by było gdyby były same "duże krzyże" tylko z przeplecioną nitką. Pewnie damy się skusić na jeszcze jedną taką serwetkę. Mam nadzieję że potwierdzisz, że bardzo fajnie się ją haftuje. Pozdrawiam i życzę rychłego dokończenia dzieła
|
|
|