To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
RękoDzielni - Forum u Maranty

miejsce spotkań miłośników robótek ręcznych wszelkich
i nie tylko...

Nasze prace - chwalimy się - Maranta i decu od "a" do...... się zobaczy ;)

Madzia - Czw 27 Lip, 2006 22:42

To znaczy, że są zrobione z tych tekturowych szpulek?
Niebywałe. Są piękne. uklon uklon uklon

maranta - Czw 27 Lip, 2006 23:00

madzia napisał/a:
To znaczy, że są zrobione z tych tekturowych szpulek?

Dokładnie tak, Madziu wesoło mi

Grażyna - Pią 28 Lip, 2006 14:07

Jestem w szoku Maranto ooooo Ile cudowności zrobilaś i w tak krótkim czasie cool Wiem, głowa ciebie boli, bo od deku przechodzisz do drutów a następnie do szydełka i na odpoczynek nie masz bidulo czasu. Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz - gdzie trzymasz te wszystkie wydekupowane rzeczy? Jakie pomieszczenie nimi ozdobiłaś?
Bećka - Wto 01 Sie, 2006 07:40

Kurna tylko troszke człek wyjedzie poodpoczywać a tu takie cuda wesoło mi
Brawo brawo brawo i jeszcze brawo

Prawda że decoupage daje WIELKIE możliwości??? hopla

maranta - Wto 01 Sie, 2006 23:03

Kolejny chustecznik wypacykowałam.
Ogólnie jestem zadowolona, tylko nowy lakier w kilku miejscach zrobił brzydkie zażółcenia wściekły

Madzia - Śro 02 Sie, 2006 10:40

Cudowne. To też jest z tekturki?
uklon uklon uklon

kuela - Śro 02 Sie, 2006 11:19

Bardzo ciekawe kolorki Smile i pomysł też Smile ciekawe co tam jeszcze masz w zanadrzu?!?
maranta - Śro 02 Sie, 2006 11:56

Madziu, to jest drewniany chustecznik i dostałam go od Bećki na urodzinki cobym sobie to drewienko wydekupiła hopla
Becia cmok cmok cmok

kuela napisał/a:
ciekawe co tam jeszcze masz w zanadrzu?!?

Właśnie wyciągnęłam z zanadrza takie cosik - http://maranta.livenet.pl...p?p=18680#18680 wesoło mi wesoło mi wesoło mi

kuela - Śro 02 Sie, 2006 17:29

No wlaśnie dostałam zawrot głowy cool
maranta - Śro 02 Sie, 2006 17:50

kuela napisał/a:
dostałam zawrot głowy

Tylko nie to...
Ja się jeszcze całkiem zawrotów nie pozbyłam, w dzień jest lepiej i jakoś chodzę ale w nocy tragedia placzek
Całą noc na wznak i ani o milimetr głowy w prawo czy w lewo, nie mówiąc już o tym żeby się całkiem na bok położyć przykro mi
Piekielna karuzela, uczucie jakby się spadłao w jakąś głęboką studnię z prędkością światła, bleeee.
No ale bywało gorzej, kiedyś przez pół roku nawet usiąść na wyrku nie mogłam a teraz jednak jak się już wykaraskam z wyrka, to chodzę.
Tylko mycie głowy, tragedia, ani się schylić do przodu ani do tyłu, ostatnio siadłam na prosto w wannie i lałam po całej sobie, wszystko zalałam, ślipia, uszy i całą łazienkę wesoło mi wesoło mi wesoło mi
Mniejsza z tym, ważne że mogę choć trochę frywolicić z decu już gorzej, ale się wzięłam za fraka przy tym chusteczniku, bo pomysł miałam od kilku dni, tylko się ruszać nie mogłam wściekły
Skierowanie do szpitala na neurologię leży w pobliżu i czeka... jak znam siebie, to się nie doczeka Wink

magdalena - Śro 02 Sie, 2006 19:38

Maeanto tworzysz po prostu śliczności!!!
Czy Ty wogóle odpoczywasz?
A z tym szpitalem robisz to co ja Smile,aż mnie pogotowie zabrało z pracy do szpitala ,bo miałam takie zawroty głowy. placzek

maranta - Śro 02 Sie, 2006 19:45

magdalena napisał/a:
aż mnie pogotowie zabrało z pracy do szpitala ,bo miałam takie zawroty głowy

Pomogli cokolwiek w tym szpitalu???

Ja mam w 90% od kręgów szyjnych ale też i błędnik się dołączył Sad

A w ogóle to dziękuję za pochwały cmoknięcie cmoknięcie

magdalena - Śro 02 Sie, 2006 22:01

Hmm,czy oni coś pomogli??
Zrobili mnóstwo badań i stwierdzili ,że mam ucisk ostatnich kręgów szyjnych na nerw w mózgu odpowiadający za koordynację ruchu.Kazali dużo odpoczywać i nie forsować się.
Przepisali tabletki i to tyle pomocy z ich strony.
Po kilku takich atakach doszłam do tego,że jak zaczyna mi się w głowie kręcić to twardnieją mi mięśnie szyji,mąż zaraz zaczyna masaże i stara się mi to rozmasować i faktycznie te masaże odnoszą jakiś skutek.
Na koniec dodali,że jak coś się powtórzy to mam się znów zgłosić do nich .Chyba musiałabym tak ciągle nocować. wesoło mi

kuela - Czw 03 Sie, 2006 11:44

Dziewczyny trzymajcie się !

Dobrze, że potraficie to jakos przezwyciężac i nie poddawac się. Zawracacie sobie głowę pięknymi pracami - a chorobę odsuwacie na dalszy plan i tak trzymac Smile

pozdr ela

Madzia - Czw 03 Sie, 2006 13:09

Myślałam że to pudełeczko po zużytych chusteczkach. Tylko jak teraz włożyć chusteczki żeby ładnie się wyjmowały? puknąć się
Aniu strasznie mi przykro że tak cierpisz. Buziaczek dla Ciebie love

Ania Frania - Pią 04 Sie, 2006 21:48

Witaj Aniu!!! brawo brawo - Te wielkie brawa to dla Ciebie szczególnie za niesamowite tempo wykonania tylu prac ( niektóre pamiętam jeszcze jako "surówki") i widoczny wyrażnie postęp w decu!!!!!!!! Nie zdążyłam jeszcze zobaczyć wszystkich prac z innych dziedzin wesoło mi - ale już mi się w głowie kręci od Twojej wszechstronności!!!!
Podziwiam i szykuję następną porcję do decu - bo w tym tempie to chyba już wszystko " przerobiłaś"????
Pozdrawiam
Ania
PS. Tym postem witam się ze wszystkimi mniej lub bardziej znanymi osobami na forum!!!

maranta - Pią 04 Sie, 2006 22:17

Witaj, Anulka cmok Jak miło Cię tu widzieć hopla

Chyba ściągnęłam Cię myślami, bo od wczoraj planowałam wrzucić Twój banerek do siebie no i dopiero teraz go zamieściłam na portalu ( http://maranta.livenet.pl/forum/portal.php na dole w linkach po prawej stronie).

Dziękuję za pochwały, to dopiero początki, na razie jeszcze knocę hahahihi

Jeszcze nie przerobiłam wszystkich prezentów od Ciebie, weszły mi w paradę te głupie zawroty głowy (przed chwilą o nich zapomniałam i schyliłam sie do kotki... no i szybko mi o sobie przypomniały wściekły ), no i upały też plany pokrzyżowały troszkę.
Jednak pomysły już mam na wszystko wesoło mi wesoło mi wesoło mi

maranta - Wto 08 Sie, 2006 10:29

Na świąteczną nutę wesoło mi

i druga, taka bardziej kontrowersyjna, chyba troszkę za poważna jak na takie radosne święta hmm

Teraz czeka je jeszcze lakierowanie, fotki już cyknęłam, bo po lakierze tak się błyszczą, że cały świat w nich widać zamiast tego co na nich wesoło mi

Madzia - Wto 08 Sie, 2006 10:30

Przepiękne!!! Ach, mieć takie bombki................ co by tu...
brawo brawo brawo

amazonka - Wto 08 Sie, 2006 19:25
Temat postu: śliczności
Maranta dawno tu nie zaglądałam a ty naprodukowałaś tyle pięknych rzeczy,wielkie brawa radocha Trzymaj się ciepło.
Bećka - Śro 09 Sie, 2006 07:32

Widziałam je w realu zebalek i są dużooooooooo ładniejsze.

Aniu wielkie ukłony dla Ciebie kwiatek dla ciebie za Twoją prace

maranta - Czw 10 Sie, 2006 17:21

Becia, Ty to wiesz jak komuś przykadzić wesoło mi love

Dziś takie maleństwo zrobiłam, specjalnie położyłam toto koło gwiazdek, zeby było widać jaki to maleńki kuferek.

Bećka - Czw 10 Sie, 2006 19:30

brawo brawo brawo
Pięknyyyyyyyyyyyyy kuferek cool i jakie cieniowania hopla hopla hopla

O gwiazdkach nie wspomne uklon

karmelek - Czw 10 Sie, 2006 21:19

maranto przyznaj się: Ty to chyba w ogóle nie śpisz???

Piękny kuferek i cudne frywolitki !!! cool

Anna B. - Czw 10 Sie, 2006 23:31

Nooooo, nie wiem, co bardziej do czego pasuje. Czy frywolitki do kuferka, czy kuferek do frywolitek?
W kazdym razie niezły duecik!