Galerie prac użytkowników forum - Prace Anusiaczka
Anusiaczek - Pon 28 Maj, 2007 18:16
Pochwalę się teraz moją najnowszą bluzeczką
Pomysł własny.
Poszło na nią ok 15 dag "Sonaty" i prawie 4 metry gotowej koronki.
Robiłam drutami 3,5 mm.
maranta - Wto 29 Maj, 2007 08:55
Przepiękna i genialna
Anusiaczek - Wto 29 Maj, 2007 11:37
Kochane jesteście, naprawdę
Bardzo mi miło, że się Wam bluzka podoba.
| Stella napisał/a: | | czym przyszyłaś koronkę? |
Ręcznie przyszywałam. Jakimś cudem miałam w domu nici w identycznym kolorze jak koronka i szew jest w ogóle niewidoczny.
Anusiaczek - Pon 04 Cze, 2007 13:15
Dzięki dziewczyny za uznanie
To teraz pokażę kolejny top. Już nie tak atrakcyjny...
to model z "Sandry" 7-8/2006 Robiłam z sonaty (jeden motek i troszkę z drugiego), druty 4 mm.
maranta - Pon 04 Cze, 2007 15:50
Ja też Cię zaraz przełożę przez kolano... skoro ten topik dla Ciebie mało atrakcyjny, to musimy Ci inne atrakcje zapewnić
a tak na poważnie- topik prima sort!!!
Anusiaczek - Pon 18 Cze, 2007 23:29
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pochwały
A teraz obiecane zdjęcie tyłu. Nie pokazuje ono łączenia tak dokładnie, jak bym sobie życzyła, niestety, ale na lepsze nie ma szans, wrrr...
Anusiaczek - Wto 19 Cze, 2007 15:54
To teraz pokażę kolejny top z resztek "Sonaty"
Bernadka - Wto 19 Cze, 2007 16:55
Anusiaczek, no no no za stara , a co mam ja powiedzieć a niestety nie posiadam takliej ładnej figurki jak ty bo po porodzie jeszcze nie wróciła i ubieram ażurki bluzeczka śliczna a za gadanie o starości
Anusiaczek - Pią 29 Cze, 2007 18:22
Moja bluzeczka to modyfikacja tego topu http://www.fotosik.pl/pok...2ede7cb544.html
Robiłam z kordonka Aria.
No to teraz czas wreszcie pokazać coś, co już od dawna na blogu wisi
Bluzka o nazwie "pozbywam się resztek".
maranta - Pią 29 Cze, 2007 18:37
Kolejny śliczny ciuszek w Twoim wykonaniu
Szczerze powiem, że gdy porównuję Twoje prace z ich pierwowzorami, to te wszystkie pierwowzory mogą się schować- nie zwróciłabym na nie uwagi. Natomiast Twoje prace zawsze zwracają uwagę. Masz ogromny talent- potrafisz wymyślać, potrafisz coś wyszperać i dopatrzyć się w tym czymś "czegoś"... i potrafisz to zrobić po swojemu, tak, żeby wydobyć to "coś" co wypatrzyłaś w niezbyt interesującym na pierwszy rzut oka "oryginale".
Rany, ale się zamotałam, jednak myślę, że wiesz o co mi chodzi
Bernadka - Sob 30 Cze, 2007 15:38
Anusiaczek, bluzia z resztek śliczna po prostu
Anusiaczek - Śro 04 Lip, 2007 12:53
Bardzo, bardzo dziękuję!!!!!
Tyle pochwał zmobilizowało mnie do szybkiego wydrutowania nowego topu
Włóczka "Sonata" - ok. 17 dag, druty 3,5 mm
To jest lekko zmodyfikowany model nr 23 z Sandry 6/2007
Bernadka - Śro 04 Lip, 2007 16:19
Anusiaczek, śliczna i kolorek cudny
Anusiaczek - Śro 11 Lip, 2007 10:10
Jeszcze raz dziękuję za te wszystkie komplementy
I znów pokazuję coś nowego
Prosta bluzeczka z "Sonaty", poszło jej ciut więcej niż 20 dag. Robiłam drutami 3,5 mm. Pomysł własny - udało mi się wtrwać w koncepcji do samiuteńkiego końca, takiej skromnej bluzki właśnie potrzebowałam.
Zdjęcia były robione tuż po skończeniu i na ramionach miejsce wszycia rękawów trochę chce się zwijać. Teraz juz się ułożyło jak należy
Anusiaczek - Pią 20 Lip, 2007 11:14
Żeby mi wątek się za bardzo nie zakurzył pochwalę się bolerkiem
Robiłam z "Florii" - dokładnie co do niteczki 20 dag, druty 4 mm.
To model z Sandry 7-8/2007.
A teraz mam totalnego lenia i NIC nie robię
maranta - Pią 20 Lip, 2007 14:32
Coś pięknego
Bernadka - Czw 06 Wrz, 2007 10:54
Faktycznie wpis Anusiaczka jest niepokojący , jakoś i ja posmutniałam , ale czekam w nadziei że Ania odezwie się i okaże się że u Niej wszystko OK
maranta - Czw 06 Wrz, 2007 11:45
| bjanna napisał/a: | | czy nasza Ania wysyłała pieniądze na konto forum, bo jeżeli tak to możesz do niej dotrzeć po adresie z przelewu |
Przejrzałam szybko wszystkie wpłaty na koncie i nie znalazłam wpłaty od Anusiaczka, raczej nie przeoczyłam.
W tym temacie- http://maranta.livenet.pl...der=asc&start=0 kolejno dziękowałam wszystkim osobom, które wpłacały, przejrzałam i też Ani nie widzę, rzućcie jeszcze okiem czy przypadkiem nie przegapiłam.
Z początkiem roku coś wspominała o przeprowadzce, coś o Warszawie a jej ostatni wpis na forum 22 lipca-
| Anusiaczek napisał/a: | | To teraz proszę pomózcie mi mojego lenia przegonic, bo od tygodnia zrobiłam ledwie parę rzędów, a dziś jadę na wieś na czas nieokreślony i tam to już pewno w ogóle nie tknę robótki. |
Być może rzeczywiście jest gdzieś na wsi i ma utrudniony dostęp do komputera/internetu.
Niestety nic więcej nie mogę zrobić, być może znajdzie się ktoś, kto wie coś więcej, lub Ania wkrótce sama się do nas odezwie.
Jeśli ma problemy z dostępem do netu, to i pisanie na maila niewiele da.
Dziwne tylko to logowanie na forum jednominutowe z końca sierpnia
maranta - Pon 17 Wrz, 2007 07:59
Też się cieszę ogromnie, że się pojawiłaś
Kłopoty prędzej czy później przeminą- bo muszą.
Jeżeli w jakikolwiek sposób moglibyśmy Ci pomóc, to mów śmiało
Bernadka - Pon 17 Wrz, 2007 09:15
Anusiaczek, to cudnie że wróciłaś , wiedz że kłopoty to nie tylko wisiały nad tobą bo nade mną też wisiały i czekały żeby mnie dopaść ale staram się nie załamać choć są i ich nie ominę . Trzymam więc tym bardziej kciuki za Ciebie i mocno cię sciskam
Anusiaczek - Wto 09 Paź, 2007 00:02
Jestem tutaj też w miarę regularnie. Nie pokazuję nic nowego, bo głupio mi tak trochę po takiej długiej przerwie z banalnym szalikiem wyskakiwać A nic innego na razie nie mam.
Dobra, pokażę szalik, co mi tam
Robiony z resztek oczywiście (jak ja lubię kiedy mi ich ubywa!) szydłem 7 mm.
Jarka jutro zeskanuję chustę Nie wiązałam w mojej frędzli, ale rozważam taką opcję.
Dziękuję Wam kochani za wszystkie miłe słowa.
Bernadka - Wto 09 Paź, 2007 08:49
super szaliczek dobrze oże już jesteś
Anusiaczek - Śro 10 Paź, 2007 09:20
Skoro schemat już podałam, to może pokażę jak wygląda gotowa chusta
Zużyłam ok 15 dag "sasanki", szydełko 4 mm.
maranta - Śro 10 Paź, 2007 09:46
Fajnie, że znowu z nami jesteś
Śliczniutki szaliczek, kolory fajnie podebrałaś z tych resztek, chusta też miluśka
Anusiaczek - Śro 10 Paź, 2007 18:11
Dziękuję dziewczyny
"Sasanka" jest bardzo cienka (520 m na 10 dag). Ja robiłam szydełkiem 4mm. chusta jest mięciutka i szybko przybywało.
W pasmanterii gdzie kupowałam moją, wybór kolorów był ogromny, miałam problem, na który się zdecydować...
|
|
|